Miért van az, hogy “lemorzsolódnak” a barátok a gyerek születése után? Ez másnak is rosszul esne?
Pont azért, mert akinek gyereke lesz, az utána nem keresi a barátait.
Én pont a másik oldalon vagyok, nincs gyerekem, és minden barátnőm lemorzsolódott, mert nekik lett. Egy barátság akkor működik jól, ha nem mindig csak az egyik fél tesz erőfeszítéseket a kapcsolattartás érdekében, hanem kölcsönösen keresik egymást.
Én mindegyik gyerekes barátnőmmel úgy jártam, hogy egy ideig próbáltam továbbra is tartani velük a kapcsolatot, de hiábavaló volt, mert láttam hogy a gyerek minden gondolatukat lefoglalja és nincs igényük a barátságomra a továbbiakban. Ha nagyritkán sikerült velük beszélni, akkor meg mind arról panaszkodott hogy milyen szar meg ingerszegény az életük mióta gyerekük van. A férj dolgozik, ők meg be vannak szorulva a gyerekkel a lakásba, és nincs semmi életük, cserébe még hajat mosni sem tudnak a gyerektől.
Folyamatosan panaszkodtak amikor párhavonta egyszer elértem őket, de mégis azt éreztették hogy én is csak feltartom őket, teher vagyok a számukra. Egy idő után az ember megunja ezt, és elmaradozik. Miután már nem is próbálkoztam, és nagyobb lett a gyerek, akkor meg olyanok voltak mint a bumeráng, ők próbálkoztak. De nekem ez így már nem megy, nem valami tárgy vagyok amit félre lehet tenni pár évre, majd unalomból újra elővenni.
Szerintem is arrol lopnak le a barátnők, aki nagyon megváltozik a gyerek után. Sőt ez sokszor párosul azzal,hogy akinek gyereke lesz az rögtön úgy érzi hogy kettő szintet lépett feljebb, és jön kis lenezes "nem ertheted..." "Majd ha neked is lesz..."
Nagyon irritalo tud lenni. Főleg ha kis lesajnalassal párosul (mert nincs parod pl) Szóval volt akit én sem kerestem aztán.
Azóta amúgy lettek gyerekeim, és rólam nem koptak le, nekem sosem volt annyi időm előtte, mint 1 kisgyerekkel! Csomót tudtunk telefonálni, összefutunk kutyatsetaltatni, ilyesmi.
Szóval szerintem erdemes önvizsgálatot tartani, lehet hogy nagyon egyoldalú volt ez a barátság, túl sok volt már hogy te eskuvod te lanybucsud te terhességed te-te-te. Utána még nincs időd felhívni... Hát eshet rosszul az biztos.
Teljesen természetes, hogy a gyerek születésével homlokegyenest más az érdeklődési körötök. Lehet, hogy a kisgyerekektől idegenkedik a barátnőd, lehet,hogy - bár szeretné - neki nem lehet gyereke, ezért nem látogat.
Elmondtad neki, hogy nem mondott igazat a távolmaradásáröl, ezért végleg elmaradt = fáj az igazság, ez törvényszerű. Nem volt ő igaz barátnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!