Mit tennétek ha rajtakapnátok a legjobb barátotokat amint megöl egy embert?
(csak elméleti kérdés)
gyűlölte az illetőt mivel tönkretette az életét,
segítenétek neki vagy feljelentenétek
"Tudod mi a szuper a magyar jogszolgáltatásban? Hogy a gyilkosok kapnak mondjuk 15 évet, majd kiszabadulnak jó magaviselettel 12 után."
Még sokat is mondtál...
Nemrégiben valami 4 (!!!) év felfüggesztettet (!) kapott egy fiatal lány gyilkosa.
Hányinger. Mondjuk annak a bírónak se kívánok szép halált, aki az ilyeneket szabadlábra b.ssza.
A legjobb barátom, a legjobb barátom. Nem véletlenül. Ha egy tök random, ismeretlen ember lenne a hulla, akkor engem nem érdekelne. Megmondanám, hogy én ebből lehetőleg kimaradok és nem dobnám fel.
#9: Ó, jajj. Egy poén volt a dolog. Nem, nem a poénkodó emberek miatt tart itt az ország.
ma 00:08
Így van. Aztán nézhet az ember mindig a háta mögé, mikor jön a bosszú.
Kedves 12!
Igazad van, nem a poénkodó emberek miatt tart itt az ország. Ne is forgasd ki a szavaimat. A poén határait nem ismerő emberek miatt tart itt az ország. Egyébként ez:
" Ha egy tök random, ismeretlen ember lenne a hulla, akkor engem nem érdekelne. Megmondanám, hogy én ebből lehetőleg kimaradok és nem dobnám fel."
emberileg nagyon sok mindent elmond rólad látatlanban is. Komolyan, azt állítod, hogy telibe szarnál egy gyilkosságot csak azért, mert a spanod követte el? És ha mondjuk egy családfő, vagy terhes anyuka lenne a "barátod" áldozata, akkor is ilyen "laza" lennél, töki?
#14: Mr Morális Felsőbbrendűség, ezt ne erőltesd, mert nem megy.
"Ne is forgasd ki a szavaimat."
Senki sem forgatta ki a szavaid. Szimplán csak a saját frusztrációd tök feleslegesen rázúdítottad valakire.
"A poén határait nem ismerő emberek miatt tart itt az ország."
Nem. Azok miatt sem tart itt az ország, akiknek más a humora.
"emberileg nagyon sok mindent elmond rólad látatlanban is"
Igen. Azt mondja el, hogy aki a legjobb barátom, az tényleg a legjobb barátom. És nem csak szavak terén, hanem tényleg lojális vagyok hozzá.
És igen, teljesen hidegen hagyna, hogy ki a hulla. Az a helyzet, hogy a legjobb barátom nyújtott nekem valamit, amit az emberek 99.99999%-a nem. Nyugodtan nevezz ezért önzőnek. Az önzőségemen kívül mást nem mond el ez rólam.
És nem, nem a "spanomról" volt szó, hanem a legjobb barátomról. Nagy különbség.
A lazaság, meg mégis, hogy jött a témához?
Majd ha igy alakul, megmondom. Honnan tudnam? Ezt senki nem erezheti elore.
De hogy nem falaznek egy gyilkosnak, az holtbiztos. Ha mar sulyos bunt terhel, az legyen a sajat balhem.
Nem lennek a cinkosa. Ha pedig van enyhito korulmeny, azt is megvallanam.
Biztos le leszek pontozva, de nekem gimiben volt "legjobb barátom" és vele, érte még egy hullát is elástam volna aztán később amikor nekem családi problémáim voltak lepattintott. Szóval erre alapozva én senki miatt nem lennék bűnrészes...
Nyilván helyzetfüggő, ha senki sem látott (a barátom sem), nem lehet rám bizonyítani, hogy ott voltam eltűnnék onnan, ha úgy gondolnám, hogy mondjuk jogos önvédelem, akkor megpróbálnám meggyőzni, hogy adja fel magát, mert én is tanuskodni tudok mellette. Csak akkor jelenteném fel ha attól félnék, hogy veszélyes lehet rám, de inkább én próbálnám olyan irányba terelni, hogy menjen a rendőrségre.
Első körben kétségbeesnék, visítoznék, körbe-körbe rohangálnék mint egy mérgezett egér. Ha már lenyugodtam előtörne a józan eszem, rávenném adja fel magát, nem hagynám egyedül, ki tudja mit tenne abban az állapotban.
Szóval kitartanék mellette és biztosítanám bármit teszek az érte van és nem ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!