Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van ennyi ösztönlény?...

Miért van ennyi ösztönlény? Mikor emberek közé megyek úgy érzem magam mint az állatkertben. Más is van így ezzel?

Figyelt kérdés

A reakcióik, viselkedésük a legtöbbnek ösztönös, semmiképp sem tudatos. A legelső gondolataikat mindenféle ellenőrzés, gondolkodás nélkül kibökik. Nem, vagy csak ritkán gondolnak arra, hogy ez esetleg sért-e másokat.

Más is különcnek érzi magát emberek között? Mint egy állatkertben?

2020. dec. 4. 13:11
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
56%
A külsőm eléggé feltűnő. (Betegség miatt)
2020. dec. 4. 13:56
 12/27 A kérdező kommentje:

5

Oké, de tehetünk különbséget érzelmek és érzelmek között. Vannak nemesebb érzelmek is, amelyek civilizáltabb viselkedésre késztetik ez embert és vannak alantas, alacsony szintű érzelmek amelyek állati viselkedést eredményeznek.

2020. dec. 4. 13:59
 13/27 A kérdező kommentje:

11

Igen, megértem. Nem tehetsz róla, de magyarázd ezt a kétbites ösztönlényeknek. Biztos téged okolnak miatta.

2020. dec. 4. 14:00
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Egy egyszerű kérdést tettem fel és máris előadtátok a saját előítéletetek, de nem kaptam konkrét választ. Szerintem, ez mindent elmond a témáról.
2020. dec. 4. 14:01
 15/27 A kérdező kommentje:

1

Tehát a belsőjük még annál is rosszabb mint amit megmutatnak magukból?

2020. dec. 4. 14:04
 16/27 anonim ***** válasza:
54%

5 vagyok

#12 igen, ez igaz. Viszont azt nem tudom, hogy mennyi pl az a bámulós, aki tényleg rosszindulatból bámul, meg mennyi az, aki tényleg csak ösztönből. És ha észreveszi magát, akkor el is kapja a fejét. Ezt nehéz megmondani. Hogy rosszindulatú, vagy csak egy reakció. És a tudatos embereknek is vannak ösztpnreakciók. Negatív is. Véletlen épp nem arra figyelsz hogy ne tedd, és már te magad is bámulod. Nem koncentrálsh folyamatosan és te is olyan hangnemben szólsz, hogy a megbántódik a másik, mert épp ingerlékeny voltál. Szerintem nem olyan rossz a helyzet mint amennyire te látod. De nem tudom. Lehet nekem magas az ingerküszöböm, én vagyok nem törődöm...

2020. dec. 4. 14:15
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Rendben, értjük, utálod az embereket és most megerősítést kérsz vadidenektől egy anonim oldalon, hogy rajtad kívül vannak-e még, akik utálják a közösséget. A válasz: igen, rajtad kívül sokan utálják még, csak a különbség az, hogy az általad lenézett emberek jól tudnak egymással szórakozni és alapvetően jól érzik magukat, míg te a felsőbbrendűség érzeteddel és a vadidegenek iránt táplált gyűlöleteddel töltöd el a napjaid nagyrészét.
2020. dec. 4. 14:23
 18/27 A kérdező kommentje:

17

Jól érzik magukat egymás társaságában ugye? A rablók, banditák is jól érzik egymás társaságában magukat, nem zavarja őket, hogy a másik egy rabló!

2020. dec. 4. 14:31
 19/27 anonim ***** válasza:
51%
Egyetlen egy életed van, te döntöd el, hogyan szeretnéd leélni (bizonyos szinten). Megteheted azt, hogy félreteszed a fenenagy önérzetességed és keresel magad mellé 1-2 embert, akikkel elvagy, vagy egy jó játékot, amivel lekötöd magad, vagy valami (csapat)sportot, vagy akármit, amivel a fenenagy utálatodat a háttérbe tudod szorítani. Nem minden ember velejéig romlott "ösztönlény", csak mindenkibe, akit mosolyogni vagy nevetgélni látsz egy plázában már leírsz (teszem hozzá puszta irigységből, akármennyire sem akarod nekünk, vagy magadnak bevallani).
2020. dec. 4. 14:34
 20/27 A kérdező kommentje:

19

Azt nem is írtam, hogy velejéig romlottam. Inkább azt, hogy felelőtlenek és nincsenek tekintettek másokra. Illetve ez egocentrikusság (ami egy nagyon erős ösztönösség) ami még szembetűnő.

Egyébként nem tartom magam felsőbbrendűnek, sőt mindig is önértékelési gondokkal küszködtem amiért nem tudtam olyan lenni mint a többi, tehát belefeledkezni a pillanatban, leszarni mindent és mindenkit és folyamatosan túl tudatos voltam és túl komolyan vettem a dolgokat.

Tény, én úgy érzem, felül tudok emelkedni az ösztöneimen, tudok tudatosan, megfontoltam viselkedni, de ettől nem gondolom, hogy jobb életem van. Sőt, sokkal nehezebb számomra. Pont azért mert én vagyok a kisebbség, ezért majd mindenhol különc vagyok!

2020. dec. 4. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!