Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Barátok találása, barátkozás...

Barátok találása, barátkozás felnőtt korban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

27 éves srác vagyok, antiszociális alkat. Sosem voltak barátaim, nem voltam a kimozdulós, amiért kiközösítettek ,stb.

Évek múltán mostanra jutottam el odáig, hogy igényelném ezt a fajta társaságot. Nem tömeget, hanem 1, de igazi megbízható embert.

Ámde tapasztalat híján. Nekem ez a barátkozás olyan, mintha egy számítástechnikában nem jártasnak egy rendszergazda egy szóval leírna valamit, amit neki lépésenként kellene. Remélem értitek.

Tudtok tanácsokat adni, beszélni erről? Főleg ugyebár a korosztályom érdekelne véleményügyileg is.

Egyáltalán ilyen idős korban alakulhatnak még ki erősebb kötelékek?

27/F

2020. okt. 28. 08:16
 1/6 anonim ***** válasza:
57%

Még 70 évesen is, csak ott már kevesebb az idő és a lehetőség egymásra. Bőven időben vagy. Viszont a barátságot nem korban mérik, és leginkább nem eltervezik, a barátság kialakul. Ha leszűkíted ennyire a kört, hogy csak korodbeli, én pl máris kiestem a magam 39 évével a jelöltek közül :)

Az emberekhez viszont türelem kell, amiből neked gondolom nem sok van, ha antiszociálisnak gondolod magad. Így egy kicsit nehezebb a dolog. Manapság egy kicsit könnyebb kapcsolatot teremteni a net miatt. Próbálj először névtelenül (Anotalk), vagy akár itt nicknévvel dumálgatni, és ne csalódj, ha párszor (sőt többször) lekoptatnak.

2020. okt. 28. 08:53
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, valóban a korbeli diverzitás hiánya eléggé nehezíti a dolgot, de valamiért olyan igazi mély kapcsolatot csak korombelivel tudok kialakítani.

A legnagyobb baj hogy nem csak annak mondom magam, hanem "papírom is van róla".

Plusz valóban... az átvágás/lekoptatás/szónélkülnembeszélektöbbé dolgok eléggé aláássák az ember kedvét/lelkesedését/bizalmát.

2020. okt. 28. 09:13
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia, nekem nagyon tetszik a gondolatvilágod, s én is hasonló helyzetben vagyok. Azonban ha te nem ott laksz, ahol én (Budapest), akkor nehéz lesz "szoros köteléket" kialakítani. Mindenesetre örömmel venném, ha írnál üzenetet!

28f

2020. okt. 28. 09:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez van. Annak nem sok értelme van, hogy valakinek csak udvariasságból válaszolgass, mert így illik, egyébként meg rohadtul más dimenzióban vagytok. Na abból sose lesz barátság :D

Így aztán sokan csak "elnémítják" a másikat, minek kéne megmagyarázni bármit is, elvégre soha többet nem fogsz tudni még a létezéséről sem. Gusztustalan, de célravezető. Szóval ne reméld, hogy nem futsz bele ilyenbe, jobb, ha már az elején tudatosítod magadban, hogy pedig de. Főleg az elején. Ha már lesz 2-3 olyan új kapcsolat, amikor azt is tudod a másikról, mi volt a jele az oviba, esélyesebb, hogy nem hagynak szó nélkül faképnél.

Igen látom, hogy egyetlen, de annál értékesebb kapcsolatot akarsz. De egyre nem építhetsz. Sok közül alakul majd ki az az egy, idővel. Jóesetben persze.

2020. okt. 28. 09:22
 5/6 anonim ***** válasza:

A legjobb módja ha találsz egy hobbyt. Eljárós hobbyt. Én pl mióta van kutyám sok embert megismertem a futtatóban.

De jó hely lehet még edző terem, valamilyen sport klubb vagy bizonyos érdeklődési körökhöz tartozó események. (Animecon, szervezett túra stb)

Én többnyire online játékokon ismerkedek 16 éves korom óta. Csapat keresőben ha valaki szimpi és sokat játszotok-közben beszéltek- is jó barátságok keletkezhetnek.

Persze kérdés te mit szeretsz csinálni.

2020. okt. 28. 10:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előzőhöz. Kell valami közös érdeklődést találni, mert kell valami, ami megalapozza a barátságot. Én 28 éves vagyok, és sok éve azt tapasztalom, hogy lekopnak a régi barátok, egyre nehezebb őket "megtartani". Miért van ez? Azért, mert elmúlik az az élethelyzet, ami anno összekötött minket. Pl. középiskolába meg egyetemre jártunk együtt, de már végeztünk ezeken a helyeken, és mindenki megy a maga dolgára. Persze fent lehet tartani a barátságot így is, csak jóval nehezebb. Mindenkinek lesz munkája, magánélete, elköltöznek az emberek különböző helyekre, stb.

Szóval visszatérve: kéne találni valamit, amiben jó vagy, vagy érdekel, és az alapján lehet kezdeni embereket találni magad köré. Van olyan is, ahol tök random emberekkel ismerkedhetsz. Pl. Budapesten tudok egy idegen nyelvű klubot, ahova angolt meg németet gyakorolni járnak az emberek. Van olyan is, hogy társasjáték klub, keress rá a Játszóház projektre. Túracsapatok is vannak. A lényeg az, hogy legyen közös pont, közös cél, és a legjobb, ha van közös értékrend is. Minél inkább hisznek emberek együtt valamiben, annál jobban összekapcsolódnak, és minél több nehéz helyzetet átélnek együtt, annál szorosabb lesz a kötelék.

2020. okt. 30. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!