3 éve ismerkedtem meg egy iráni sráccal közös barát lévén. Nagyon kedves, őszinte srác. Kb évente 2-szer találkoztunk egy kávéra idáig. Amikor idén felköszöntöttem a karantén végén, megkérdeztem, akar-e talizni maszkban, azt mondta, amíg nem lesz vakcina, nem akar senkivel találkozni. Bő egy hónappal később rámírt, hogy ki kell egy tartózkodási kérvényt töltenie, megadhat-e engem, mint magyar barátot kontaktnak. Persze igent mondtam, és feltettem a kérdést újra, de megint nem akart talizni a járvány végéig. Közben láttam Instán, hogy a feleségével voltak esküvőn a Balatonnál (igaz, nyilt téren) és különböző vendéglátóhelyeken, Normafánál. Azt nem tudom, családtagok-e (a feleség magyar) kollégák vagy barátok. Jogosan esik rosszul? Csak le akar rázni?
Bocsánat, én is havernak tekintem. Aki egy barát barátja, és évi 2szer találkozunk, nyilván az.
2020. okt. 5. 14:28
12/24 anonim válasza:
Évente két alkalom? Elég ez egy baráti kapcsolatra?
Neked ki számít barátnak? És ki havernak?
2020. okt. 5. 14:29
13/24 anonim válasza:
Amennyiben csupán haverok vagytok, ebben az esetben felesleges baráti kapcsolatot elvárni, főleg úgy, ha számára ez nem nyitott dolog.
Ha haverok vagytok, akkor valójában mi a kérdés? Támaszkodik rád, ha kell neki valami akkor segítesz neki, cserébe néha beszélgettek. Számomra nem egy vonzó ajánlat, főleg akkor, ha a dolog egyoldalú.
2020. okt. 5. 14:30
14/24 anonim válasza:
Hát, ha ezt már magyarázni kell, az nem kis baj. De ragaszkodj hozzá csak görcsösen! :D
2020. okt. 5. 14:31
15/24 A kérdező kommentje:
Az volt a kérdés, kihasznál-e a haverom... Bocsánat ha félrefogalmaztam, csak haver!
2020. okt. 5. 14:34
16/24 anonim válasza:
Én nem tekinteném barátnak, ha úgy jön Magyarországra, hogy velem nem találkozik, de kontaktszemélynek jó vagyok.
2020. okt. 5. 14:44
17/24 A kérdező kommentje:
#16, mint írtam csak haver, és már egy ideje itt él, csak a megújításhoz kért engem.
2020. okt. 5. 14:50
18/24 A kérdező kommentje:
Mit csináljak szerintetek? Szakítsam meg a kapcsolatot mondjam meg a magamét? Vagy utolsót próbálkozzak ha lecseng a járvány?
2020. okt. 5. 15:18
19/24 anonim válasza:
Figyelj, elsőként az volna a legfontosabb, hogy önállóan tudj ilyen kérdéseket megítélni, nincsen probléma, ha segítség kell, de ne a döntésre írányuljon a segítségnek a kérése (kimenetelre)
A legnagyobb probléma az, hogy nem tudod számodra megfogalmazni azt, hogy ki is számít barátnak, illetve havernak.
Ha ez megvolna, nem is született volna meg a kérdés. Ezt döntsd el, hogy ki minek számít. Ha ez megvan, eltudod dönteni, hogy kihasznál-e téged vagy sem.
2020. okt. 5. 15:55
20/24 A kérdező kommentje:
#19, csak elírás volt, persze hogy haver. (Pl megkérdezte mennyi a fizetésem, csodálkoztam, a legjobb barátomnak elmondanám). Én a covid után megpróbálkoznék utoljárra, ha nem, megmondanám a magamét, és ennyi. Vélemény?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!