Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Vajon tényleg a barátom?...

Vajon tényleg a barátom? (többi lenn!)

Figyelt kérdés
3 éve ismerkedtem meg egy iráni sráccal közös barát lévén. Nagyon kedves, őszinte srác. Kb évente 2-szer találkoztunk egy kávéra idáig. Amikor idén felköszöntöttem a karantén végén, megkérdeztem, akar-e talizni maszkban, azt mondta, amíg nem lesz vakcina, nem akar senkivel találkozni. Bő egy hónappal később rámírt, hogy ki kell egy tartózkodási kérvényt töltenie, megadhat-e engem, mint magyar barátot kontaktnak. Persze igent mondtam, és feltettem a kérdést újra, de megint nem akart talizni a járvány végéig. Közben láttam Instán, hogy a feleségével voltak esküvőn a Balatonnál (igaz, nyilt téren) és különböző vendéglátóhelyeken, Normafánál. Azt nem tudom, családtagok-e (a feleség magyar) kollégák vagy barátok. Jogosan esik rosszul? Csak le akar rázni?

2020. okt. 5. 13:50
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Bocsánat, én is havernak tekintem. Aki egy barát barátja, és évi 2szer találkozunk, nyilván az.
2020. okt. 5. 14:28
 12/24 anonim ***** válasza:

Évente két alkalom? Elég ez egy baráti kapcsolatra?

Neked ki számít barátnak? És ki havernak?

2020. okt. 5. 14:29
 13/24 anonim ***** válasza:

Amennyiben csupán haverok vagytok, ebben az esetben felesleges baráti kapcsolatot elvárni, főleg úgy, ha számára ez nem nyitott dolog.

Ha haverok vagytok, akkor valójában mi a kérdés? Támaszkodik rád, ha kell neki valami akkor segítesz neki, cserébe néha beszélgettek. Számomra nem egy vonzó ajánlat, főleg akkor, ha a dolog egyoldalú.

2020. okt. 5. 14:30
 14/24 anonim ***** válasza:
Hát, ha ezt már magyarázni kell, az nem kis baj. De ragaszkodj hozzá csak görcsösen! :D
2020. okt. 5. 14:31
 15/24 A kérdező kommentje:
Az volt a kérdés, kihasznál-e a haverom... Bocsánat ha félrefogalmaztam, csak haver!
2020. okt. 5. 14:34
 16/24 anonim ***** válasza:
Én nem tekinteném barátnak, ha úgy jön Magyarországra, hogy velem nem találkozik, de kontaktszemélynek jó vagyok.
2020. okt. 5. 14:44
 17/24 A kérdező kommentje:
#16, mint írtam csak haver, és már egy ideje itt él, csak a megújításhoz kért engem.
2020. okt. 5. 14:50
 18/24 A kérdező kommentje:
Mit csináljak szerintetek? Szakítsam meg a kapcsolatot mondjam meg a magamét? Vagy utolsót próbálkozzak ha lecseng a járvány?
2020. okt. 5. 15:18
 19/24 anonim ***** válasza:

Figyelj, elsőként az volna a legfontosabb, hogy önállóan tudj ilyen kérdéseket megítélni, nincsen probléma, ha segítség kell, de ne a döntésre írányuljon a segítségnek a kérése (kimenetelre)

A legnagyobb probléma az, hogy nem tudod számodra megfogalmazni azt, hogy ki is számít barátnak, illetve havernak.

Ha ez megvolna, nem is született volna meg a kérdés. Ezt döntsd el, hogy ki minek számít. Ha ez megvan, eltudod dönteni, hogy kihasznál-e téged vagy sem.

2020. okt. 5. 15:55
 20/24 A kérdező kommentje:
#19, csak elírás volt, persze hogy haver. (Pl megkérdezte mennyi a fizetésem, csodálkoztam, a legjobb barátomnak elmondanám). Én a covid után megpróbálkoznék utoljárra, ha nem, megmondanám a magamét, és ennyi. Vélemény?
2020. okt. 5. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!