Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Családosok miért távolodnak...

Családosok miért távolodnak el nem családos barátoktól?

Figyelt kérdés

Még ha korábban nagyon jó barátok is voltak. Értem azt a "logikus" érvelést, hogy mert már nincsen közös témájuk (a gyerekek), meg ilyesmi, de miért kötelező csak a családi dolgokról beszélni stb.

Mi van ha csak úgy simán beszélgetnek, együtt kajálnak mint régebben.

Engem gyerekes barátaim most is mindig hívnak magukhoz közös programokra.

2020. szept. 26. 22:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
70%

Én nem szűkültem be. Mentem mindenhova azokkal akiket nem zavart a baba.

Közös témák, közös élmények csak úgy lehetnek ha a gyerekem nincs ott? Nem lehet ápolni a barátságot azzal hogy átjössz beszélgetni? Ha kimegyünk a Margitszigetre vagy egy strandra de ott egy babakocsi meg a tartalma az már akkor nem közös élmény?

A hugom legjobb barátnőjének 3 éves ikrei vannak. Szintén nincsenek a közelben a nagyszülők. Semmi gondja nincs azzal a tesómnnak hogy abból áll a kapcsolatuk hogy ő jár oda hozzájuk. Ugyanolyan jó barátnők maradtak.

Ez a megfelelési kényszer benned mások felé jó esetben megszűnik a szülés után. És majd te is megtudod ki a barátod és ki nem. Hiába nem leszel beszűkült és fellengzős, az ilyen embereknek ez nem elég, azért hisztiznek hogy továbbra is azt kapják tőled amit eddig. Márpedig ez nem megy.

Te se képzeld hogy így lesz. Bár nem tudom hogy hogy állsz a segítséggel.

Nem akarlak felbosszantani de majd megtudod, erre tényleg nem lehet mást írni.

2020. szept. 27. 08:52
 12/17 anonim ***** válasza:
86%

Egyik haveromnak gyereke született. Mikor eleinte átmentem hozzájuk, tényleg mindig csak a baba volt a téma, meg ugye állandóan ott is volt, meg a feleség is.

Aztán kicsivel később hívogattam, de mindig lerázott hogy fáradt, meg sok a munka, meg ugye a gyerek volt a kifogás állandóan.

Egy idő után hagytam a fenébe, azóta sem beszélünk.

2020. szept. 27. 09:42
 13/17 anonim ***** válasza:
45%

Nekem egy barátnőmmel szakadt meg a kapcsolatom gyerek után. Ő nagyon szingli, és utálta a gyerekeket, és nulla megértést tanúsított a dolgaik iránt. Volt olyan, hogy megbeszéltük, hogy a másfél éves gyerekkel együtt találkozunk, mert nem tudtam hova tenni éppen, és szakadt az eső, és a világ legtermészetesebb módján közölte, hogy félúton találkozzunk úgy, hogy mindketten BKV-val mentünk.

Irritálta a gyerek, látványosan nem érdekelte, ha róla mondok valamit, rendszeresen kijelentette, hogy utálja a gyerekeket. Én meg még szültem 2-t utána. Nyilvánvalóan nem működött a dolog, még úgy sem, hogy amúgy eskü nem vagyok az a típus, aki kizárólag a babakaki színéről trécsel a játszótéren.

2020. szept. 27. 10:44
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk szerencsére nem változott semmi, mondjuk a gyerekek iszonyat ritkán kerünek szóba
2020. szept. 27. 11:33
 15/17 anonim ***** válasza:
84%
Nekem nincs gyerekem így erről az oldalról tudok hozzászólni. Egyik barátnőm kb 1,5 éve szült, nemrég jött vissza dolgozni. Gyed alatt összesen 2* programoztunk persze a babájával, ami engem egyáltalán nem zavart! Többször próbáltam közös progit szervezni, az ingyenes játszóterezéstől, sátálástól, hekkezéstől kezdve bármi..De nem lehet mert mindig lerázott. Mikor ezt szóvá tettem, meg, hogy semmiről nem lehet vele beszélni (messengeren elolvasta az üzit, de nem válaszolt) megmondta hogy keressem más társaságát. Ennyit erről. Azóta nem beszélünk, nekem még fáj, de nem futok olyan szekér után, ami nem vesz fel. :)
2020. szept. 27. 12:40
 16/17 anonim ***** válasza:
81%
Én is elvesztettem egy gyerekes barátnőmet. Úgy gondolta, hogy csak neki lehet dolga, csak ő lehet elfoglalt, és mivel nekem nincs gyerekem,akkor érek rá amikor csak akarja. Aztán amikor egyszer hónapokig nem tudtam neki készenlétben állni mert lakást újítottunk fel, megsértődött és többet nem keresett.
2020. szept. 27. 12:50
 17/17 anonim ***** válasza:
72%
16. Detto! Amikor én akartam, sosem ért rá, mert neki "gyereke van", de azt elvárta volna, hogy amikor ő egyszer szól, akkor ugorjak. Hát pont nekem is dolgom volt. Meg is szakadt a kapcsolat.
2020. szept. 27. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!