Hogyan szerezhetnék barátokat egy olyan országban ahol a nyelvet sem beszélem? Már egy ideje kint vagyok és annyira egyedül érzem magam hogy már arra gondoltam, hogy lespanolok a csövikkel. Még nem vagyok 18 ezért a szórakozóhelyek kilőve
találkozz a többi retardált kis magyarral, akik úgyszintén képtelenek idegen nyelven kommunikálni, mert nyafizni sokkal egyszerűbb. bár már írtad a csöveseket, szóval tkp irányban vagy.
amúgy mégis, elárulod hogy éppen melyik ország csúnya-rossz külföldieiről van szó?
de, meg, mert itt nyalizol, hátha összekapnád magad... ezek szerint nem sikerült, pedig van akin segít, hidd el.
amúgy voltam kinn, többször, több úton, a németek kedves és udvarias emberek, könnyű velük szóba elegyedni bármilyen nyelven... főleg úgy hogy van egy rakat külföldi, akiknek szintén nem anyanyelve a német, szóval tényelg nem értem mi a hiszti tárgya... a csövesekkel különben milyen nyelven tervezel összehaverkodni, ha megkérdezhetem?
Miért gondolod, hogy a hajléktalanok nem németül beszélnek? Mindegy, ezt hagyjuk is.
Milyen iskolába kell járnod? Német nyelvű iskolába vagy BIK (Berufsintegrationsklasse) osztályba? Előbbinél feltehetőleg a többiek beszélnek majd veled angolul amíg nem lesz jobb a némettudásod, de nem biztos, hogy mindenkinek lesz hozzá türelme. A BIK Klasse-ban viszont kifejezetten külföldiek (bevándorlók és menekültek) kerülnek, itt könnyebben tudsz barátokat szerezni, mert többen beszélnek valószínűleg angolul. Esetleg otthon tanulsz? Akkor nehezebb az ügy.
Iskolán kívül: több városban van Jugendzentrum, nézz körül a te városodban vagy egy közeli másik városban van-e ilyen, ezeknek általában olyan neve van, hogy például Haus der Jugend. Itt tudsz több fiatallal barátkozni és jól el is foglalhatod magad, mert sokmindent lehet ilyen helyeken csinálni. Bár a mostani korona helyzetben lehet zárva vannak.
Harmadik lehetőség a VHS, ahol (ha van rá pénzed) feliratkozol egy programra, ami érdekel vagy a hobbidhoz köthető vagy szeretnéd kipróbálni/megtanulni az adott dolgot, és ott is tudsz akár új barátokat találni.
Legvégső esetben marad az online barátkozás, akár itt gyk-n, akár molyon levelezőtárs kerestetik zóna vagy más hasonló oldalak. Akár németekkel is barátkozhatsz online, pl: Interpals.
Hirtelen most ennyi jutott eszembe, remélem valamennyit azért tudtam segíteni.
És még egy jó tanács: próbáld meg mielőbb fejleszteni a némettudásodat! Itt az angolt (mint gondolom tapasztaltad) nem igazán szeretik használni. Ha kell otthon is beszélgessetek németül, könnyebb odafigyelni a hibáidra és kezdőként ha nehezebben megy a mondatalkotás, több időd van átgondolni, javítani.
Egyébként melyik tartományban laksz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!