Évekig megjátszotta magát a legjobb barátnőm, de most nemrég kiderült, hogy valójában milyen rosszindulatú és nagyon nagyot csalódtam benne. Mi az érdeke az ilyen viselkedéssel? Jól tettem, hogy megszakítottam a kapcsolatot vele?
Velem egyetemen volt ilyen, hogy elsőévesként sokat kérdeztem, mert nem voltam mindennel tisztában, ezért páran hülyének néztek engem. Volt egy ilyen kis csúnyácska falusi csaj, aki valamiért rám szállt. Lefotózta a kérdéseimet a fb csoportból és még évekkel később is azokat mutogatta másoknak, ezzel beállítva engem egy bohócnak. Pedig valójában csak a kezdet volt nehéz, útbaigazítást vártam, és később sikerült mindennel egyedül boldogulni. De ez a lány úgy adagolta be a környezetünkben lévő embereknek, hogy minden kérdésem ilyen ostoba, és mindenhez egyébként ilyen tök hülye vagyok. Néhányan felvilágosították arról, hogy ezeket nem mindenki tudja elsősként, és mások is kérdeztek ennél gázabbakat is. Akkor kitalálta azt rólam, hogy egy krva vagyok, aki megcsalta a volt barátját. Ezt sokan nem hitték el, mert öltözködésben is szolid, visszafogott vagyok, és a kényelem elsődleges szempont nálam, valamint nem voltam szép mindenki szemében. Akkor a következő vergődése az volt, hogy egy testi "hibámat" nagyította fel, és csúfolt vele, de nem a szemembe, hanem tőlem 2 méterre rám célozgatva beszélgetett másokkal erről. Persze gondosan ügyelve arra, hogy hallótávolságon belül legyek. Aztán kitalált még olyanokat rólam, hogy zsidó vagyok, meg engem bántalmaztak otthon gyerekkoromban...stb. És ezt a kis aknamunkát úgy űzte évekig, hogy nekem fogalmam sem volt semmiről sem, csak azt vettem észre, hogy egyesek totál idiótának néznek, úgy beszéltek velem, mint egy kisgyerekkel, illetve volt, aki megpróbált engem megverni is és megfélemlíteni, de nem jött össze neki. Most képzeld el, hogy egy ilyen rosszmájú csicska mekkora galibát tud okozni egy ember életében! Akkor mit tehet mondjuk 20 másik emberével? Az ilyen férgek szeretik az emberek felszínességét és naivitását kihasználni. Ügyesen manipulálnak bárkit.
Szóval szerintem mindent összegezve: Jól teszed, hogy megszabadulsz az ilyen emberektől, mint ez a barátnőd, mert később a te életed is tönkretenné.
A lány, akiről írtam, tavaly megfenyegette a bizalmasát, hogyha az elfordul tőle, akkor úgy fog járni, mint én, és őt is besározza. Az a hülye csaj, pedig még mindig vele barátkozik, mert fél tőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!