Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért élünk undi kis materiali...

Miért élünk undi kis materialista világban undi kis materialista emberekkel?

Figyelt kérdés
2020. jún. 14. 09:39
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

10

Lehet nagyképűsködni, lenézőnek lenni, de a főbb gondolatokat kifejtettem, arra kéne megfelelő cáfolatokat hozni a személyeskedések helyett.

2020. jún. 14. 10:42
 12/27 anonim ***** válasza:

"a főbb gondolatokat kifejtettem" Kifejtetted? Biztos elkerülte a figyelmem...

Ja, nem! Egy kijelentő mondatod van, a többi kérdés (amik valótlan tényállításokat tartalmaznak). Ezt nem nevezném kifejtésnek.

2020. jún. 14. 10:57
 13/27 A kérdező kommentje:

12

Nem tudom, hogy te kérdezted-e, hogy miért nem találok szépséget a materialistákban, de egy ilyen kérdés láttán nem érzek túl sok késztetést arra, hogy válaszoljak. Ugyanis aki a szépséget keresi ott ahol nincs annak nem tudom milyen érvet tudnék felhozni.

2020. jún. 14. 11:01
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Húha. Na kezdjük.

"De mi szeretni való van a materialistákban?" Bármi, ami szerinted szerethető. Tehát, ha te nem tudsz szeretni valakit, akkor az rólad többet árul, mint akiket elutasítasz. Például ismerek olyan materialistát, akinek jó az ízlése, és csinosan öltözködik.

"Aki az anyagi javakat az ember fölé helyezni azt hogyan lehetne jellemezni szerinted?" Ez nem a materialista klasszikus meghatározása. Honnan szedsz ilyen alaptalanságokat? Ha egyszer saját definíciód van a materialistákról, miért nem jelzed a kérdésedben?

"Milyen pozitív jelzőket lehetne rá használni?" Bármit, amit te pozitívnak tartasz. A materialisták jó rész becsületes, egy jó részük szereti a természetet stb. Ha te nem tudod a pozitív oldalukat kiemelni, az téged minősít.

"Aki az embert megjelenése, külseje alapján ítéli meg, az miért nem undorító szerinted?" Ez sem a materializmus eredeti meghatározása. Ha eszkábálsz valami egyedi meghatározást, oszd meg velünk. Tudod, az átlagjúzer a szótári jelentésből indul ki, a denotált jelentésből. Neked a fejedben van valami khm, érdekes elképzelés a szavak jelentéséről, és -tévesen- azt hiszed, a te szótárad általánosan elfogadott. Hát, nem az.

"A nem-materialisták is ott vannak valahol, de a világ attól még materialista mert ők dominálnak és ők formálják ezt a nyamvadt világot, a nem-materialistáknak visszavonultan, elnyomva kell élniük miattuk." A világ nem nyamvadt, úgy néz ki a leírásod alapján, a te kis világod viszont az. Ha hagyod magad elnyomni, az csak a te gyengeségedet és konfliktuskerülésed mutatja. A materialisták -esetleges- számszerű többsége nem kellene, hogy téged elnyomásba kényszerítsen. Miért választottad a gyávaságot és a gyengeséget?

Van egy jó hírem is: az eszed miatt nem fognak ellopni, jól alhatsz.

2020. jún. 14. 11:13
 15/27 A kérdező kommentje:

“A materialisták -esetleges- számszerű többsége nem kellene, hogy téged elnyomásba kényszerítsen. Miért választottad a gyávaságot és a gyengeséget?”

Most ezzel a közhellyel mihez kezdjek? Mit akarsz ezzel mondani, mit tegyek konkrétan? Vonjam ki kardomat és hívjam párbajra őket?

“Van egy jó hírem is: az eszed miatt nem fognak ellopni, jól alhatsz.“

A személyeskedésekkel nem tudok mit kezdeni. Csak a kérdésemben megfogalmazottakat erősíted.

“Például ismerek olyan materialistát, akinek jó az ízlése, és csinosan öltözködik.“

Úristen, ez mióta érték?

2020. jún. 14. 11:24
 16/27 A kérdező kommentje:

“Ez sem a materializmus eredeti meghatározása“

A materializmus és felszínesség nagyon gyakran, szinte mindig, kéz a kézben jár. Még ha nem is írtam oda, könnyen átlátható az összefüggés.

2020. jún. 14. 11:28
 17/27 anonim ***** válasza:

"“Például ismerek olyan materialistát, akinek jó az ízlése, és csinosan öltözködik.“ Úristen, ez mióta érték?" Hát, például azóta, mióta világos számomra, hogy nekem semmi érzékem a harmonikus öltözködéshez -ezért tudom becsülni azokat, akiknek van.

"“A materialisták -esetleges- számszerű többsége nem kellene, hogy téged elnyomásba kényszerítsen. Miért választottad a gyávaságot és a gyengeséget?”

Most ezzel a közhellyel mihez kezdjek? Mit akarsz ezzel mondani, mit tegyek konkrétan? Vonjam ki kardomat és hívjam párbajra őket?" Hát, mondjuk nőj fel érzelmileg, vállald a felelősséget az elért életminőségedért, törekedj érett személyiségre, ilyesmikre gondolok. Ha érett, fejlett stb személyiség lenne, nem tudnának elnyomni.

Egyáltalán tisztában vagy a differenciált gondolkodás kifejezés jelentésével?

2020. jún. 14. 11:29
 18/27 A kérdező kommentje:

"Hát, például azóta, mióta világos számomra, hogy nekem semmi érzékem a harmonikus öltözködéshez -ezért tudom becsülni azokat, akiknek van."

A ruházat és öltözködés egy nem-materialista ember számára nem érték. Ezt nem tudtad?

"vállald a felelősséget az elért életminőségedért, törekedj érett személyiségre, ilyesmikre gondolok. Ha érett, fejlett stb személyiség lenne, nem tudnának elnyomni."

Mert a többséggel szemben milyen valós esélyeid vannak. Lévén, hogy egy demokratikus-liberális világban élünk amelyben a többség szabja meg a játékszabályokat, és vezető értékrendszereket nem sokat tehetek, mint magamban undorodni az egésztől és kidühödni magam az interneten. A való életben viszont összeszorítot fogakkal teszem amit tennem kell, de nem élvezem, ennyi. Viszont nem panaszkodom, és felnőtt, érett ember benyomását keltem. Nem hisztizem ezek miatt. Csak magamban szenvedek.

2020. jún. 14. 11:59
 19/27 anonim ***** válasza:

"nem sokat tehetek" Dehogynem, kedves Kérdező, dehogynem. Mondok példákat.

Pl. olvashatnál politikatörténetet, hogy megismerd a demokratikus és a liberális szavak jelentését. Fentebb nem valós értelmükben használod azokat. Vagy olvashatnál a kognitív viselkedésterápiáról, hogy az előítéleteid okait megtaláld -hidd el, hasznos lenne számodra. Igazából akár csoportterápiára is eljárhatnál, hogy ne kelljen undorodnod magadban és a jelenlegi életminőséged is javulhasson, nem is beszélve a fogak összeszorításáról. Nem szeretném, hogy a fent leírt szorongásaidat szomatizálnád -kinek jó az, ha elvisz a sztrók ilyen fiatalon? Ja, és egyébként keress magadnak társaságot, oldódj és lazulj (szerhasználat nélkül).

2020. jún. 14. 12:13
 20/27 A kérdező kommentje:

19

Minden hozzászólásodban sikerül kioktatnod, nem tudom miért teszed, talán jobban érzed magad ettől, többnek érezheted magad mint ami vagy valójában.

Minden apróságba belekötsz mint egy pszichopata...hát igen, valószínű minden szót rossz értelmében használok. Én már csak ilyen kis ostoba vagyok hozzád képest, aki hatalmas és tiszteletreméltó vagy.

Az undorodás a világtól az nem klinikai tünete semmilyen mentális betegségnek ezért arra nincs csoportterápia, de semmilyen terápia sincs.

Ezek mögött az érzések mögött tényeken alapuló gondolatok vannak, és hacsak a tényeket nem tudod megváltoztatni az érzelem sem tűnik el. Ha pedig elfogadom ezt az undormányos társadalmat, a hamis értékeket amiket értékként reklámoznak, a mindennapos hazugságokat, színjátékokat, akkor az annyit tesz, hogy beletörődtem és feladtam. De nem vagyok az a fajta, aki feladja egykönnyen. Igen, még jó sokáig mocskolni fogom ezt a társadalmat és a sok értéktelen, üres embert! Jónapot!

2020. jún. 14. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!