Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Van még valaki, aki nem hisz...

Van még valaki, aki nem hisz a barátságban?

Figyelt kérdés
Gyerekkori baráti kapcsolataim szakadtak meg, másfelé sodorta őket az élet, elköltöztek, több hónapja (legalább 3-4) felém se néznek, nem is írnak nekem. Akikkel azelőtt volt hogy heti szinten találkoztam, mostanra nagyon eltávolodtunk, elköltöztek és nem hívnak engem. Ennyit ér egy barátság, egy nagy büdös semmit. Pont.

2020. márc. 25. 22:09
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
"Nem a kapcsolattartás gyakorisága határozza meg" ? Ha egy virágot huzamosabb ideig nem locsolunk meg, akkor előbb-utóbb elszárad. Minőségi romlás figyelhető meg minden barátságban, némelyikük, sőt legtöbbjük meg is szakadt. Nem várom el feltétlen, hogy napi szintű legyen a kapcsolat. Szerintem a közös élményeken van a hangsúly, mert az tud emelni egy barátságon. Az, hogy valaki mondjuk 3 vagy 4 havonta érdeklődik felőlem, már nem barátság az én olvasatom szerint, max ismertség. Az sem feltétlen barátság, ha ugyan van napi szintű kapcsolat Facebookon, ellenben élőben képtelen eljutni odáig, hogy 1 hónapban leszervezzen legalább egy közös programot. Most úgy tűnhet, hogy próbálom a felelősséget elhárítani magamról, felvetődhet a kérdés, én miért nem kezdeményezek. Le kell szögeznem, hogy minden egyes barátságomnál a másik fél dobbantott, vagy megállapodott, vagy munka miatt elköltözött, vagy más életformát váltott, szóval ők dobbantottak mellőlem. Ilyen felállásban roppant megalázó lenne, hogy még én fussak utánuk, vagy kússzak, mint egy földigiliszta. Így utólag már bánom azt, hogy ennyi energiát fordítottam ezekbe az ismertségekbe, mert ha tudom, hogy ez lesz a vége, az eredmény, akkor nem dolgoztam volna ezeken a kapcsolatokon. Már odáig jutottam, annyira dühít, hogy így semmibe vesznek, hogy visszamennék az időben és kiradíroznám egy képzeletbeli radírral az összes közös emléket, még az emléküket is kitörölném, így viszont a tudatomban vannak, és egy mérgező űrt hagynak bennem, ami percről percre csak gyengít. Egyikük sem képes programot szervezni (a fentiekben már írtam, én miért nem kezdeményezek), van aki rámír Facen, akár naponta, amit ugyan értékelek, de így, hogy mellette viszont nincsenek közös programok, és senki nem is kezdeményez ilyet, maximum csak egy nagy adag jópofizásnak tudom be a történetet. Szerezhetek majd új barátokat majd, jelenleg se időm, se kedvem, se energiám nincs nagyon hozzá, de valamit nagyon rosszul csinálok, hogy taszítok mindenkit magam körül.
2020. máj. 20. 15:23
 12/21 A kérdező kommentje:
És már tényleg ott tartok, és ha nem normalizálódik pár év múlva az életem, barátok és család terén, akkor bevonulok szerzetesnek. Családi életre képtelennek tartom magam, látva mennyi konfliktus van egy családban, szóval még marad az a verzió, hogy egyedül szingliként örök idegenségben fogok élni ebben a világban, mintha egy űrlény lennék. Vagy átváltok József Attila style-ra, és sínen leszek.
2020. máj. 20. 15:41
 13/21 A kérdező kommentje:
Olyan 3 éve még minden tök jó volt, azóta minden tönkrement
2020. máj. 20. 15:42
 14/21 A kérdező kommentje:
Minden napnak egy ünnepnek kellene lennie, ehelyett az életemben minden nap egy gyászszertartás.
2020. máj. 20. 15:44
 15/21 A kérdező kommentje:
De a legnagyobb bosszú, ha boldog vagyok, nélkülük is, még az emlékezetüket is ki fogom törölni teljesen a tudatomból, az emléküket is.
2020. máj. 20. 15:51
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem èrtettél a vàlaszokbol.
2020. máj. 20. 22:05
 17/21 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló volt

Legjobb barátom volt évekig aztán jött egy srác az életébe és azóta nem láttam kb 3 éve

2020. máj. 21. 01:01
 18/21 anonim ***** válasza:
Hűha, neked egészen furcsa elképzeléseid vannak az emberi kapcsolatokról. Eleinte azt hittem, csak túl fiatal vagy még, és nem tapasztaltad, amit itt írtak neked, hogy a kapcsolatok folyamatosan változnak, és attól még, hogy egy életszakaszban kevesebbet találkoztok, nem kéne véget érnie barátságoknak. De amiket most írtál, az alapján simán lehet, hogy tényleg taszítod az embereket, mert úgy állsz hozzájuk, mint egy befektetéshez („ha tudom, hogy ez lesz a vége, az eredmény, akkor nem dolgoztam volna ezeken a kapcsolatokon”), és ha nem úgy viselkednek, ahogy neked tetszik, akkor rögvest megutálod őket („a legnagyobb bosszú, ha boldog vagyok, nélkülük is,”).
2020. máj. 21. 15:00
 19/21 A kérdező kommentje:
Nekem csak dühítő, hogy egy csomót dolgoztam ezeken a kapcsolatokon és elég sokáig működtek, majd dobbantottak tőlem, elmentek, ignoráltak engem. Az ember szereti, ha kap visszaigazolást. Ez olyasmi, hogyha az ember dolgozik, elvárja hogy kapjon ellenszolgáltatást, tehát pénzt. Kapcsolatoknál is ugyanígy van, nem azért dolgoztam ezekért több éven keresztül, hogy mindegyik tönkremenjen.
2020. máj. 21. 15:08
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha így érzed, akkor valóban dühítő lehet. Nekem sosem jutott még eszembe a barátságaimmal kapcsolatban ez az adok-kapok egyenlőség. Szerintem az élet folyamatos változás, emiatt minden kapcsolat dinamikus, pl. az ember tizenvalahány évig a szülein „lóg”, aztán kamaszként, fiatal felnőttként lazul a kapcsolatuk, de mikor gyerekei lesznek, megint közelebb kerül a szüleihez. Tudom, hogy ezt sok szülő zokon is veszi, tán még érzelmileg zsarolja a „hálátlan” csemetét, pedig ez is normális dolog, a szülők sem „birtokolják” a gyereküket (pedig ők aztán mennyi energiát, pénzt feccölnek bele a nevelésbe), ugyanígy a barátok sem egymást. De még a párok sem. Egy szakítás után sem akarom kitörölni a másik emlékét, szívesen gondolok a jó dolgokra, amiket átéltünk, ugyanakkor megpróbálok tanulni a rosszakból.

Megértem persze, hogy egyedül érzed magam, ami nagyon rossz. De lehet, hogy neked is „„életformát” kéne már váltanod, ahogy írtad fentebb a barátaidról…

2020. máj. 21. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!