Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Másnak is van/volt mérgező...

Másnak is van/volt mérgező barátság az életében?

Figyelt kérdés
Mik voltak az intő jelek? Hogyan és mikor ismertétek fel? Konkrét történeteket is meghallgatnék a témával kapcsolatban. Sajnos úgy érzem, hogy én is egy ilyen barát(nő)i kapcsolatban vagyok és nem tudom mit tegyek.

2020. márc. 11. 22:40
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Aközül, amiket írtatok, jó néhány dologban egyezik sajnos a mi barátságunk is. Nem tudom hogyan tovább, már évek óta tart ez a barátság, csak azt veszem észre, hogy egyre többet bánt. Egyszerűen a féltékenységével sem tudok mit kezdeni, már szinte senkivel nem tartom a kapcsolatot, mert megharagszik érte. Ellenben ő ide-oda jár,amivel nincs is semmi gond, hiszen mindenkinek van egy élete. De ez fordítva miért nem természetes? Megjegyzéseket tesz mindenkire az én környezetemben, és megmondja mit hogyan kellene tennem. Természetesen hozzáfűzi a végén, hogy ő nem beleszólni és okoskodni akar, csak elmondja a véleményét. Én próbálok hozzá mindig kedves lenni, sosem beszélnék vele úgy, ahogy ő sokszor velem. Nem szeretem a konfliktusokat, nem kötekszem, de az ő részéről ez máshogy működik. Ha valamin megsértődik, akkor képes órákig nem válaszolni, majd később érezteti hogy haragszik rám, mintha kb egy idegennel beszélne. Elegem van hogy már a semmiért is bocsánatot kértem tőle mindig. Próbálom kívülről nézni a kapcsolatunkat, és azt látom, hogy egy gyenge , naiv ember vagyok, amit ki is használ.

Viszont keres ő is, tehát nem az van, hogy én "akaszkodom" rá, hanem minden nap beszélünk, írunk egymásnak. Volt, mikor próbáltam lazabbra fűzni a szálakat, direkt nem írtam neki, nem kerestem annyiszor, akkor pedig azért lettem kiosztva, hogy miért nem keresem, van más nekem? Egyszerűen már teljesen ki vagyok készülve. Amilyen hangnemben ki tud kelni magából, hát én sosem tudnék úgy beszélni vele. Köszönöm ha elolvassátok.

2020. márc. 12. 08:24
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Oszinten szolva nem hiszem, hogy azert keres, mert te erdekled, csak a figyelem energiad erdekli. Mar amit leirtal, abbol kiindulva.
2020. márc. 12. 08:27
 13/20 A kérdező kommentje:
Van benne valami amit mondasz. Lehet ostoba dolog, hogy mások véleményére kíváncsi vagyok, de kell nekem a megerősítés. Általában az van, hogyha ír nekem és nem válaszolok azonnal, akkor rögtön ír megint, hogy hova tűntem, mit csinálok? Ellenben ha én írok neki, van hogy órákig nem válaszol. Én nem erősködőm, írogatok neki hogy miért nem válaszol, úgy vagyok vele, ha lesz ideje majd ír. Aztán pár órával később, ír annyit hogy bocsi de ezt vagy azt csináltam. Oké, elfogadom, nincs semmi rossz érzés bennem. Mikor viszont én írok, hogy ne haragudj, de ezt vagy azt csináltam, akkor már megy a sértődés, a válasz annyi hogy aha, jól van...
2020. márc. 12. 08:41
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

El lehet fogadni, ideig-oraig, de amikor allandoan van valami kifogas...

Ez igy nagyon egyoldalu amit leirsz.

De en is voltam ebben a helyzetben. 6 evembe telt mire rajottem, hogy tenyleg nem erdeklem, csak akkor ha neki kell valami. De mert mindig van valami jol hangzo kifogas, amit normalis emberek elfogadnak, eleg sokaig eltarthat, mire rajossz, hogy csak jatszik veled.

2020. márc. 12. 09:33
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég ért véget egy hosszú barátságom, a kapcsolatunk vége már elég mérgező volt.

Az történt, hogy az illető elindult egy lejtőn folyamatos rossz döntések és önsorsrontás miatt, miközben nekem szinte minden összejött az életben, de nem a szerencse miatt, hanem a kemény munka miatt. Ez a barát ugyan gratulált, de éreztem, hogy csak illemből, nem őszinte az öröme. Nyilván nehezen viselte, hogy míg neki sz.ar az élete, a barátnőjének minden sikerül.

Én próbáltam neki segíteni mindenben: munkát ajánlottam neki, beajánlottam volna a céghez, ahol dolgoztam, neki nem kellett, hívtam magammal egy csomó helyre, hogy ne otthon gubbasszon, sehova nem akart jönni. Mindig meghallgattam, ott segítettem neki, ahol tudtam. Lakott is nálam pár hónapot, amikor nem talált albérletet, nem kértem tőle egy fillért sem. Amikor költözött, autóval elvittem az összes cuccát, segítettem neki takarítani, pakolni.

Aztán akkor telt be a pohár, amikor elkezdett gúnyos megjegyzéseket tenni a pénzügyi szokásaimra. Egyrészt, sokkal jobban keresek, mint ő és nem is élem fel a pénzemet, tehát sok értelme nem volt a kéretlen tanácsnak, másrészt, ugye, senki nem kérdezte. Úgy éreztem, a megjegyzésével csak bántani akar, ezért leállítottam, amin ő annyira megsértődött, hogy teljesen felszívódott.

Őszintén, szerintem nem ez volt a valódi indok, csak végre talált valamit, ami miatt eltűnhetett. Jobb így, sokkal jobb. Nem kellenek hamis barátok.

2020. márc. 12. 11:26
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Dehát kérdező, annyira egyértelmű, hogy ezt a kapcsolatot be kell fejezni! Erre hogy nem jössz rá magadtól?! Hol van ez a barátságtól?!
2020. márc. 12. 15:34
 17/20 A kérdező kommentje:
Nyilván érzem, hogy ez már nagyon gáz helyzet. Csak érdekelt volna, hogy ezt csak én látom így, vagy más kívülálló is. Nagyon szomorú vagyok és nagyon fáj, nem tudom hogy kellene ennek véget vetni. Mindenesetre köszönöm a válaszokat!
2020. márc. 12. 15:45
 18/20 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy egyáltalán nem keresed, és ha ő keres, akkor nem érsz rá. Azt is megteheted, hogy nem veszed fel neki a telefont, nem reagálsz az üzeneteire. Ha nagyon ismétlődően rákérdez az okára, akkor pedig röviden, magyarázkodás nélkül megindokolod, 2-3 mondatban, indulatok nélkül. Ha érzi az indulatot rajtad, beléd fog csimpaszkodni. Ha egyértelművé válik számára, hogy már leírtad őt, akkor odébbáll, keres más palimadarat.
2020. márc. 12. 16:25
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Hihetetlenül aktuális egy kérdés nekem😅

Az én esetemben egy olyan lányról van szó, aki állandóan csak panaszkodik, és egyszerűen semmi pozitív dologról nem képes beszélni. Mindezt amúgy egy olyan hőbörgős hangsúllyal, hogy már a mögöttünk ülőknek lett elege. Én még egész sokáig bírtam. Mindenkit kibeszél majd utána megy jó-pofizni velük.

Mindenkire fúj, állandóan ki akar bújni minden alól és nem tudok mást mondani, energiavámpír. Azzal a tömény mennyiségű negativitással állandóan lehúz és már nagyon sok. Ha mással beszélgetek, meg poénkodunk állandóan szúrós szemmel méreget engem, meg azt is, akivel amúgy beszélünk meg duzzog... Arra is elég gyakran van példa, hogy beszélek mással (akár személyesebb témáról) és odajön mellénk és ott áll és hallgatólózik, vágja az arcokat, furán pakolja magát, majd amikor azt hiszi végeztünk rám zúdítja a panaszait. És nem zavartatja magát, hogy amúgy még beszéltem a másik emberrel.. és ezek a panaszok mind iskolával kapcsolatosak javarészt. A tanárokra is fúj például, csak mert így érettségi előtt kicsit belehúztak és több anyagot kap a csoportja..

Állandóan azt kell, hogy hallgassam, hogy neki mennyire nincsen ideje, holott őt állandóan szülei hozzák-viszik suliba, én meg órákat várok a buszra, ami szintén nem 10 perces út. És edzésekre járok, tape-lésre, meg külön matekra, ő meg nem csinál semmit, csak telefonozik állandóan..

Ha elmondok neki valamit sosem reagál rá. Múltkor például kigúnyolt, mert egy sérülés miatt pár hónapig nem lovagolhatok:)

Csak akkor érdeklődik felőlem, ha panaszkodni akar. Csak ilyenkor írja, hogy "mizu????" és válaszolok, de nem reagál rá semmit, csak kapok jó pár hosszú bekezdést telis-tele panaszkodással. Élőben ez úgy zajlik, hogy válaszolnék, de beleszól a szavamba és a sajátját mondja.. Bár ez újabb szokása.

Viszont ő ugye osztálytárs és padtárs is, de rajtam kívül (mások is mondták nekem) nincsen barátja.. szóval, amikor nem panaszkodik, akkor a telefonját nyomja, wattpad-en olvas, míg mindenki más beszélget csoportokban.

Elég rossz időszakom van és nem számíthatok rá, de tőlem mindig elvárja, hogy azonnal írjak neki. Pedig tudja jól, hogy edzésem van, úszás, tape-lés, matek tanár meg egy rakat más és nem vagyok otthon. Leteremt, ha nem írok neki vissza azonnal, meg több appon bombáz üzenetekkel, de amikor meg én veszem őt elő, hogy megnézi az üzenetem, de nem ír vissza, akkor legyint, meg zagyvál valamit és azt hiszi, hogy rendben is van...

Ha elmondom a véleményem vérig sértődik, pedig nem bunkó stílusban teszem ezt és ilyenkor én vagyok a gonosz, mert állandóan piszkálom őt..

Féltékeny és irigy a másokkal való barátságaimra, féltékeny, hogy nekem ott a lovaglás, hogy nekem sulin kívül is vannak barátaim és sok programom van.

Sajnos a jelen idő azért kísért végig, mert most telt be nagyon a pohár és próbálom "kilökni" az életemből.

Bevallom őszintén sokáig azt hittem, hogy csak én reagálok ezt-azt túl, de múltkor egyik barátnőm felhozta ezt a lány témának, és kiderült, hogy másokat már totál kikészített. Mindezt úgy, hogy velük alig beszél, tehát a töredékét kapják annak, amit én.. 5 éves "barátságról" van szó és már kezd nagyon megviselni és ennek így nagyon nincs értelme, szóval igyekszem befejezni vele ezt a "barátságot".

(bocsi, kicsit nagyobb lett a terjedelem, mint gondoltam volna😳)

19/L

2020. márc. 13. 20:42
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Volt. Degradált, és folyton sértegetett, elhitetett velem olyan dolgokat ami nem én vagyok. Rengeteg komplexusa volt amit rajtam vezetett le (jobban tanultam nála, többen szerettek, több célom volt)

Persze sose mondta meg a valódi baját, de mikor problémám volt előszeretettel kecsegtette a hibáim és az állítólagos alkalmatlanságom egy párkapcsolatra stb. Mindig a hangulatához kellett alkalmazkodnom, mikor van kedve hozzám szólni. Egyébként voltak jó pillanataink de összességében csak megsértett egy életre, negatívat okozott úgyhogy leépítem a dolgot.

2020. ápr. 28. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!