Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Voltak baráti kapcsolataitok,...

Voltak baráti kapcsolataitok, amelyek megszakadtak? Mi volt az oka?

Figyelt kérdés
Nekem konkrétan a gyermekkori barátságaim egytől egyik gallyra mentek, más városba költöztek és egyáltalán nem érdeklődnek, akikkel annó sokszor heti 1-szer találkoztam, mostmár egyáltalán nincs semmi kontakt, vagy max félévente egyszer. Ti erőltetnétek egy ilyen kapcsolatot? Szerintem ez nem barátság. Nektek van hasonló történetetek?

2020. febr. 28. 15:33
1 2
 1/19 anonim válasza:
37%

Középiskolában 2 évig volt egy nagyon jó barátnőm. A második év végén kezdett megromlani egy másik lány miatt a kapcsolatunk. Én otthagytam a sulit, estin folytattam. Azon a nyáron elmentünk együtt fesztiválra, és itt megszakadt a dolog. Részemről volt próbálkozás egyszer. Kb 2,5 hónapja felhozta a legjobb barátnőm, aki még osztálytársa a lánynak, hogy említette, hogy nagyon hiányzom neki, és szerete találkozni. Mivel tudtam, hogy nem fog lépést tenni, megkerestem. Azt mondta egy 3. félnek, hogy én ráakaszkodtam. Mint kiderült azelőtt és most is állandóan kibeszél másoknak és össze-vissza hazudozik rólam és a közös dolgainkról.

Szerintem ha egy barátság tönkremegy, annak oka van. És a legtöbb esetben nem jó ötlet megpróbálni újra összehozni. Persze vannak kivételek.

2020. febr. 28. 15:41
 2/19 anonim ***** válasza:
91%

Az élethelyzet változásával a legtöbb baráti kapcsolat ellaposodik és megszűnik. Ebben nincs semmi szokatlan. Ha nincsenek közös élmények, akkor egy idő után beszédtéma sem lesz.

Ilyen kivétel nélkül mindenkivel elő szokott fordulni.

2020. febr. 28. 16:07
 3/19 A kérdező kommentje:
Szerintem ami megszakad, az nem is igaz barátság. Nem úgy működik, mint a használt zokni, amit ha megunok, vagy nem tetszik, akkor lecserélem. Attól hogy valaki elköltözik máshova, új élete lesz, abból nem következik feltétlen az, hogy a régi életét, barátait, ismeretséget félre kell söpörni teljesen. Márpedig ismerősi körömben ezt tapasztalom.
2020. febr. 28. 16:41
 4/19 anonim ***** válasza:
Igen, volt. De hogy hogyan az túl hosszú lenne leírni. Bezzeg ahol két országnyirq vagyunk egymástól, az működik, pedig talán ha évente találkozunk.
2020. febr. 28. 16:43
 5/19 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy csak én láttam bele barátságot ezekbe a kapcsolatokba. Mostmár utólag max ismertségnek mondanám. Szerintem egy idő után unjuk egymás hülyeségeit, játszmát, ismétlődnek folyamatosan ugyanazok a problémák, nézeteltérések. Na meg az új élet persze.
2020. febr. 28. 16:48
 6/19 A kérdező kommentje:
Egy részük csak kihasznált, a többi otthagyott, megint másnak párkapcsolata lett és kevesebb ideje van. Egyikért sem tenném tűzbe a kezem és szerintem ez viszont is így van.
2020. febr. 28. 16:53
 7/19 anonim ***** válasza:
52%

Egyik barátnőm meglopott.

A másik kavarta a szart a kapcsolatomban

A harmadik az egyik osztálytársam ellen áskálódott és küldött a tv-nek olyan képeket, amin ő szerepelt, hogy lejárassa

Egyetemen volt még két barátnőm, ők rohadt nagy szarrágók és garasoskodók voltak. Akkor untam meg, mikor a szülinapomon a vonatjegyüket velem akarták fizettetni

Illetve volt még egy lány, akit a manipulatív, hisztigép pasija miatt kezdtem kerülni, mert ritka undok volt a baráti körünkkel és a pofánkba hazudott többször is (hogy azért nem jön velünk nyaralni, mert nincs pénze, közben csak a palija hisztikézett neki, hogy ne jöjjön velünk, volt, hogy asztmás rohamot színlelt, hogy le tudjon lépni a buliból szintén emiatt a here miatt). Mi meg finoman szólva meguntuk és repültek mindketten.

Itt adtam fel hogy lesznek normális lány barátaim

2020. febr. 28. 16:58
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Igazi, sírig tartó barátságok gyermekkorban, vagy 40 fölött születnek. Húsz és negyven között változnak az evolúciós preferenciák, és a párkeresés, utódnemzés lép előtérbe. A régi barátságok nem szűnnek meg, csak veszítenek valamicskét a fényükből. Aztán 40 fölött újra felragyognak.
2020. febr. 28. 16:58
 9/19 anonim ***** válasza:
90%

"Szerintem ami megszakad, az nem is igaz barátság. Nem úgy működik, mint a használt zokni, amit ha megunok, vagy nem tetszik, akkor lecserélem."

Nagyon fiatal lehetsz, ha ezt tényleg elhiszed. De, a barátság úgy működik, hogy egy bizonyos élethelyzetben tudunk egymásnak - kölcsönösen! - adni, és amikor már nem, akkor elhal. Ez van. És a kölcsönös adáson nem érdeket értek, hanem azt, hogy támogatjuk, megértjük egymást.

35 éves vagyok, és bármilyen furcsa, nem ugyanazok a barátaim, mint 15 éves koromban. Mégsem hiszem, hogy ne lettek volna "igaziak." Akkor azok voltak. Akkor is voltak egyenlőtlen "baráti" kapcsolataim, de nagyon őszinték is. Elmúltak, másfele sodort minket az élet.

Persze teljesen érthető a szomorúságod, ha hiányoznak a régi barátaid, mert magányos vagy. De meg kell értened, hogy a dolgok változnak, a barátságok is.

2020. febr. 28. 17:32
 10/19 anonim ***** válasza:
Nem keressük/kerestük egymást.
2020. febr. 28. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!