Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mi értelme annak, hogy letöröl...

Mi értelme annak, hogy letöröl a facebookról olyan akivel elvileg barátok vagyunk?

Figyelt kérdés

30 évesek vagyunk, nem gyerekek. Az egyik lány munkatársam volt, 4 éve olyan jóban voltunk hogy én intéztem a hátrahagyott dolgaikat amikor kiköltöztek Angliába. Azóta is írtam mindig a képeire, ő is az enyémekre Majd ma néztem hogy letörölt. 3 éve nem találkoztunk, de akkor is rosszul esett.

Másik lány iskolai barátnőm volt, múlt évben New Yorkban voltunk és megkerestük mert ott élnek. Tök jót buliztunk, jót beszélgettünk aztán békénhagytuk őket, mentünk a dolgunkra. Pár hete néztem hogy letörölt.

Harmadikkal egymás mellett ülünk a munkában, múlt héten még lábasokat adtunk egymásnak meg recepteket cseréltünk. Ő is letörölt, viszont azóta is mellettem ül, nem mond ezzel kapcsolatban semmit.

Nem irogatok ki vagy osztok meg semmi hülyeséget! Egy évben max 12-szer postolok akkor is személyes dolgokat amikre szoktak is írni ezek az emberek.

Ha náluk van valami sztori, én mindig jelzek nekik, nem nézem őket levegőnek.

A törlést úgy látom, hogy egyszer csak nem adja ki a dolgaikat, eltűnnek a barát listáról, majd amikor kikeresem őket akkor be tudom őket jelölni barátnak.

Mi értelme ezt csinálni, főleg ha napi kapcsolatban vagyunk? Szerintem nagyon gyerekes. Leül a gép elé és kikeresi kit kell törölni? Miért nem mond akkor élőben valamit ha azóta is nyalizik mintha barátnők lennénk? Szerintem nagyon-nagyon gyerekes ez a viselkedés. Azokról nem is beszélve akikkel eljárunk mindenhova, majd amikor munkahelyet váltanak akkor törölnek vagy le is tiltanak. Az egyik ilyen amikor visszajött hozzánk akkor újból bejelölt :D

Miért kell facebookon gyerekeskedni felnőtt nőknek?

2020. febr. 16. 14:33
 1/3 anonim ***** válasza:
39%
Facebookon lógni és ilyeneken duzzogni, az a gyerekes.
2020. febr. 16. 14:38
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Elszemélytelenednek a kapcsolatok... Én se vagyok jobb helyzetben. Akivel úgy gondoltam: jóban vagyok, e-mail-eimre nem érkezik válasz, de egymás képei alatt megy a jópofizás, lassan már megundorodom sok emberi kapcsolattól...

Mindenki másképp szabályozza profilját, valaki biztos úgy gondolja: "kiszelektálom azokat, akikkel nem találkozom naponta" - úgy tűnik, hogy számodra sokat jelentett múltbeli kapcsolatotok, ő pedig nem így gondolja. Szomorú, de ez van. :-(

2020. febr. 16. 14:39
 3/3 anonim ***** válasza:

Mindenki másképp használja a Facebookot. Van, aki tényleg ismerősöket jelöl be, vagyis - a szó eredeti értelmében - bárkit, akit ismer.

Másoknak viszont meggyőződése, hogy a Facebook csak a legközelebbi barátokkal és családtagokkal való kapcsolattartásra való. Távolabbi ismerősökkel ott a telefon, Skype, e-mail stb. Extrém eset, de hallottam olyanról, aki már 3 hét után töröl bárkit, akivel nem írtak egymásra.

Amúgy mindenki meg van győződve róla, hogy a Facebookot márpedig úgy kell használni, ahogy ő gondolja. Közben maga a Facebook sem tudja eldönteni, mire való is akar lenni. Angolul a kapcsolatokat úgy hívják, hogy "Friends", de magyarra már "Ismerősöknek" fordították le.

A másik, amit sokan nem tudnak, hogy teljesen fölösleges törölni valakit, mert le is lehet tiltani. És be lehet állítani csoportokat a legszűkebb ismerőseid számára, így megteheted, hogy csak oda posztolsz, ha nem akarod, hogy ország-világ lássa a bikinis képeidet.

Én személy szerint csak olyanokat törlök, akiknél már arra sem emlékszem, honnan ismerem őket. Magánvélemény, de szerintem aki túl sokat foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy ki ismerőse meg ki nem, meg olyanokat csinál, hogy nekiáll hirtelen felindulásból letörölgetni az ismerősei felét, az kissé neurotikus.

A lényeg, hogy szerintem ne foglalkozz túl sokat ezzel a kérdéssel, ezernyi oka lehet, hogy ezek az emberek töröltek téged.

2020. febr. 22. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!