Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ki lehet bírni az egyetemet...

Ki lehet bírni az egyetemet barátok nélkül? Hogy nincs kihez szólni?

Figyelt kérdés
Nem volt még velem ilyen soha, de úgy alakult hogy kiszorultam az összes klikkből. Ki lehet majd így bírni? Még ezen kívül 2 évem van. Mondjuk az lefoglal, hogy elég nehéz szak, így főleg a tanulásra koncentrálok. De olyan szomorú, hogy még a kis strébereknek is vannak ismerőseik, barátaik én meg full egyedül. És ezzel nem szeretném leszólni őket, mert tudom hogy az én hibám, hogy nem lettek barátaim. Nagyon szorongós vagyok, depresszió is beütött, teljesen kimaradtak az egyetemi életből, nincs konkrétan SENKIHEZ szólnom. Amúgy egyetemen kívül vannak barátaim szerencsére, csak rossz egyedül téblábolni a folyosón, meg órán is egyedül ülök stb. :(
2020. febr. 10. 17:38
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Parommal lakom. Este/hétvégéken vele vagyok meg a barátaimmal. Csak akkor vagyok magányos ha a suliban vagyok
2020. febr. 12. 11:17
 22/23 anonim ***** válasza:

Az írásaidból látszik Kérdező, hogy most estél ki frissen a gimiből (ezt nem kritikának szánom).

Próbáld meg a jó dolgokat értékelni! Mint írtad, van barátod, kocsit, együtt laktok, egyetemre járhatsz, szóval panaszra semmi ok! Az önbizalmaddal próbálj meg valamit kezdeni, mert az írásaidból azt érzem ki, hogy ott nincs rendben valami. Nyugodtan menj oda egy "klikkhez", szerintem még senkit nem ettek meg élve egyetemisták.

Az butaság, hogy ha valaki nem megy el a gólyatáborba az olyan borzasztó nagy hátrányból indul. Akkor leszel hátrányban, ha egésznap nem mersz senkihez se hozzá szólni. Nyugodtan haverkodj, ne félj idegenekkel szóba elegyedni, ha csoportmunka van, ne mindig az ismerős arcokba kapaszkodj.

Én már elengedtem ezt a sztorit. Mintha minden félévben egy új egyetemre mennék. Eléggé szétszóródott a társaság, akikkel barátkoztam azok vagy abba hagyták, vagy elmentek dolgozni, vagy rengeteget csúsznak a képzéssel. Így úgy döntöttem, hogy keresem az új arcokat, ha csoportmunka van, társulok eddig ismeretlen emberekkel. Persze, nem köttetnek mély és hosszú barátságok, de nem is azért járok egyetemre. Csak néha az arcokkal van gondom, mert azokat nehezen jegyzem meg...

Szóval vedd a bátorságot és próbálj meg nyitni mások felé. Ha van egy klikk, amelyikről süt, hogy nem áll a külvilággal szóba, akkor el kell őket engedni. Ráadásul csak az első két féléved lesz kötöttebb és össze van ültettve ugyanaz a pár ember. Utána jön a specializáció, mindenki azt vesz fel, ami érdekli és rengeteg lehetőséged lesz barátkozni.

Melyik vidéki egyetemre jársz amúgy?

2020. febr. 12. 17:52
 23/23 anonim válasza:
Tudom régi kérdés, de én most vagyok másodéves egyetemen, viszonylag megfelelő átlaggal (nem kiemelkedő, de az átsorolástól messze van). Bár már több emberrel beszélgetek a kezdethez képest (bár inkább csak suliban, neten alig alig, sulin kívül egyáltalán nem), mégsem mondanám hogy sikerült nagy, mély barátságokat kialakítanom (bár sose volt a barátkozás nagy erősségem és már annyira nem is érdekel), hiába voltam gólyatáborban (bár igazat megvallva azt inkább rám erőltették, nem magamtól mentem). Na mindegy, csak azt akarom mondani, hogy nem lehetetlen az egyetem barátok nélkül, de hogy jobb legyen a közérzeted és sokkal szívesebben szeress járni az órákra, na és csoportmunka esetén csapattársak találása könnyebb legyen, azt mondom jobb, ha megtalálod a hozzád való barátokat. Nekem nem sikerült, de hátha aki most, vagy később kezd annak fog. :)
2023. márc. 21. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!