Ki lehet bírni az egyetemet barátok nélkül? Hogy nincs kihez szólni?
Az írásaidból látszik Kérdező, hogy most estél ki frissen a gimiből (ezt nem kritikának szánom).
Próbáld meg a jó dolgokat értékelni! Mint írtad, van barátod, kocsit, együtt laktok, egyetemre járhatsz, szóval panaszra semmi ok! Az önbizalmaddal próbálj meg valamit kezdeni, mert az írásaidból azt érzem ki, hogy ott nincs rendben valami. Nyugodtan menj oda egy "klikkhez", szerintem még senkit nem ettek meg élve egyetemisták.
Az butaság, hogy ha valaki nem megy el a gólyatáborba az olyan borzasztó nagy hátrányból indul. Akkor leszel hátrányban, ha egésznap nem mersz senkihez se hozzá szólni. Nyugodtan haverkodj, ne félj idegenekkel szóba elegyedni, ha csoportmunka van, ne mindig az ismerős arcokba kapaszkodj.
Én már elengedtem ezt a sztorit. Mintha minden félévben egy új egyetemre mennék. Eléggé szétszóródott a társaság, akikkel barátkoztam azok vagy abba hagyták, vagy elmentek dolgozni, vagy rengeteget csúsznak a képzéssel. Így úgy döntöttem, hogy keresem az új arcokat, ha csoportmunka van, társulok eddig ismeretlen emberekkel. Persze, nem köttetnek mély és hosszú barátságok, de nem is azért járok egyetemre. Csak néha az arcokkal van gondom, mert azokat nehezen jegyzem meg...
Szóval vedd a bátorságot és próbálj meg nyitni mások felé. Ha van egy klikk, amelyikről süt, hogy nem áll a külvilággal szóba, akkor el kell őket engedni. Ráadásul csak az első két féléved lesz kötöttebb és össze van ültettve ugyanaz a pár ember. Utána jön a specializáció, mindenki azt vesz fel, ami érdekli és rengeteg lehetőséged lesz barátkozni.
Melyik vidéki egyetemre jársz amúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!