Le kellene építenem a barátaimat?
18-20 éves korom között kialakult a baráti társaságom, akikkel évekig összejártam.
Voltak benne párok, egyedülállók stb. Kb. 25 voltam, amikor elkezdett változni a társaság, jöttek/mentek emberek, de a mag stabil maradt.
Én másfél éve elköltöztem onnan, havi 1x utaztam haza, igyekeztem találkozni velük, de nem mindig jött össze. Az elmúlt hónapokban egyáltalán nem kerestek, de ez már régebben is így volt, hogy minden facebook csetelést, találkozást nekem kellett kezdeményezni. Decemberben kicsit elegem lett ebből, és amúgy is mellőztek, ezért úgy döntöttem, hogy nem írok nekik, kíváncsi voltam, hogy írnak-e, hívnak-e. De semmi. Még Karácsonykor, de Újévkor sem kerestek. Régebben már októberben szerveztük a Szilvesztert, de idén semmi nem volt.
Mintahogy írtam, korábban is mellőzve voltam valamilyen szinten, de mivel rajtuk kívül nem voltak barátaim, ezért lenyeltem ezt a békát. Viszont most már megelégeltem, nem szeretnék időt és energiát pazarolni olyan emberekre, akik 0 érdeklődést mutatnak irántam. Érdemes nekik még esélyt adnom vagy felejtsem el?
Amúgy az elmúlt félévben eléggé szétszakadt a társaság, nem nagyon járnak össze a többiek se, talán 2-3 ember van, akik jobban találkoznak.
Szerintem ne csinálj semmit, éld a mindennapjaidat, ahogy eddig, és ha senki nem keres, akkor ez a kérdés meg is van válaszolva.
Előfordul, hogy az embereknek nincs idejük, ahogy idősödünk, megváltozik az életünk, a sok szabadidő elfogy stb, de egy köszöntést, egy buek-ot megérdemel az ember a barátaitól, én úgy gondolom.
Ne agyalj ezen, ha nem fognak maguktól keresni, akkor ennek a barátságnak vége, vagy nem volt olyan erős, főleg, ha írtad, hogy korábban is mellőzve voltál (sajnos), akkor ezen most ne legyél annyira meglepődve.
De ha ez vigasztal, a különtöltött idő, távolság, stb minden gyengíti a barátságot, ez sok embernél így van, lásd diákok ezrei érettségi után:)
Időközben eltelt 2 év.
Annyi változás történt, hogy 1 emberrel megmaradt a barátság tartósan a régi társaságból. Újakat nem szereztem azóta sem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!