Az normális, hogy vendégségben a fiamat házimunkára fogták? (lent több)
Bizonyára a másik gyerek szülei is így lettek nevelve és náluk ez bevett szokás.
Ha munka van akkor dolgozni kell a gyereknek is és csak azután jöhet a játék, de addig nem amíg az nincs elvégezve.
Másképp nem tudom elképzelni miért nem tudott az anyja előző nap elmosogatni meg felporszívózni.
Draga kerdezo, bunkó paraszt vagy te.
Ha a gyerekemnek feladata van, akkor azt meg kell csinálnia. Ha nekem van feladatom, akkor megcsinálom. Akkor is, ha vendég van. Nem a brit királynőt látom vendégül. Gondolom a kicsi fiacskád se George herceg. Nem a szobát festettek ki vele. Bőgni emiatt max egy idióta fog. De beloled kiindulván, a kedves bunkó parasztozasodbol, nyilván a gyerek se marad el mögötted, kb ugyanolyan buta mint te. Nálunk a vendég gyerek otthon érzi magát. Képzeld, eddig még mind tálalt étkezés után és vitte a tányérját a mosogatóhoz anélkül, hogy bárki szolt volna neki. Igaz, itt van mosogatógép, nem kell mosogatni. De képzeld, oylan is volt, hiyg a vendég gyerek felkelt az enyémmel együtt del hatkor és ment vele újságot hordani. Magától. De érdekes. Értelmes gyerekek. Nem nyiffnyaff elsőről magam mert el kellett mosnom 10 tányért típus egyik se. De amúgy nálunk pl csak szívesen fogadott, közeli barátok és vsaladtagok a vendégek, akiknek egyértelmű, hogy segítenék bármiben, ha kell és nem jut eszébe egyiknek se, higy dolgoztatják.
Megalázó, azért sírt. Akiben van egy pici empátia, EQ, az felfogja.
Ugyanígy az, amit valaki példaként írt, áthívni a barátot, és az felajánlja, hogy segít. Az is megalázó annak, akinek segítene.
Ezek szerint nem úgy van nevelve, hogy ha nem tetszik valami, akkor földhöz vágja magát, ami jó, de ezt sem kell tűrnie. Gyerekként megteszi, amit a felnőttek kérnek, de ez nem mindig jó. Merjen nemet mondani. A szüleivel vitatkozhat, de idegen felnőtt kihasználja, hogy jólnevelt a gyerek.
30 évesként és nőként (mert tudom, itt még sokan szexisták) sem mosogatok el másnál. Nálam sem kell senkinek.
lehet én vagyok a sügér, akit túl "liberálisan" (?) neveltek, de én ebben nem látok semmi problémát? Nem nagytakrításról volt szó, hanem a kaja utáni retek feltakarítása. Max 20 perc, ha egyáltalán. Akinek ez megalázó, sok kellemetlenség fogja még érni az életben. 19 éves vagyok most, és ami tényleg megalázó/ciki volt, az az volt, amikor átmentem egy kedves barátomhoz, és az anyja megkért minket, ugorjunk le a kisboltba, venni ezt-azt, amit elfelejtett. 13-4 évesek voltunk akkor, én már kb a cipőmet vettem, hogy akkor hajrá, mire a barátom olyan hisztit csapott, hogy azt hittem, az én arcom szakad le. Na, az ciki volt.
Oké, hogy vendégség, meg oké, hogy első átmenetel, de ne tegyünk már úgy, mintha rabszolga munka volna, pláne, ha otthon is megcsinálja a gyerek.
A körbeugrálásról meg annyit, hogy anyuka megmondja, mi merre van, miből lehet a saját gyerekének, utána szabad a gazda. Ettől jobban ekkora gyereket babusgatni felesleges, szerintem. 13 éves korom óta nekem legalábbis ez volt a szokás, bárki jött át, és senki nem sértődött meg, (hacsak nem kényszerítve jöttek át utána rendszeresen...)
"Akinek ez megalázó, sok kellemetlenség fogja még érni az életben."
Nem. Mert felnőttként már lehet nemet mondani. Életemben nem voltam úgy vendégségben gyerekként sem, hogy el kellett mosogatnom.
És tudod, magam után még csak-csak, bár az is vicces, hogy valaki elmossa a család tányérjait, a vendég meg elmossa a sajátját; de a család után vendégként én mosogassak?
Családon belül azért más, mert ott oda-vissza megy a dolog. Egyik nap én mosogatok a családom után, másnap a tesóm, harmadnap apa, utána anya. De itt a gyerek átment mosogatni, és nem fog abból a családból senki átmenni egy nap, hogy "ma visszaadom a szívességet, én mosogatok".
Az azért megvan, hogy mosogatni kérték, nem kapálni?
Mondjuk nálam anno anyu nem azt mondta, "mennyé' mosogatni bammeg", hanem én mentem mosogatni, haverom meg jött, segíteni,vagy legalábbis felajánlotta (az, hogy ilyenkor azt mondom, hagyja csak, az más kérdés). De volt olyan is, hogy megkért, csináljam meg ezt vagy azt, mert a dereka beállt, miközben nálam volt vendég, és, hogy gyorsabban menjen, segített.
És akkor az ilyen hisztikre szokták azt mondani, hogy "OK, Boomer."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!