Az normális, hogy vendégségben a fiamat házimunkára fogták? (lent több)
Hát, mindenképpen furának tartom én is ezt. Azt még inkább el tudnám képzelni, hogy anyuka megkéri a fiúkat, mosogassanak el együtt (egyik mosogat, másik törölget pl.), de mi az öreg ördögnek időzíti valaki a porszívózást aznapra, mikor a gyerekéhez jön valaki vendégségbe?
Ez engem a tisztaságmániás mostohaanyámra emlékeztet, aki az egyéves öcsémmel képes volt ordibálni, ha az etetőszékben ülve „morzsázott”… majd szaladt a porszívóért rögtön.
Szerintem érdemes megnézni a másik fél részéről is a dolgot.
Például lehet, hogy a másik gyereknek már több hete mondták a szülei, hogy mikor mit kell majd csinálnia, de ő mégis azt akarta, hogy a haverja ott legyen egész nap. Így egyezségre jutottak, hogy akkor ott lehet, de a házimunka részt el kell végezni.
Nekünk is sok olyan volt, hogy éppen volt dolgunk, és közben átjött valaki, hát el kellett végezni a munkát akkor is. Ha én mentem át akkor is volt, hogy besegítettem.
Na meg ha úgy nézzük, ott lebzselt a gyerek reggeltől estig, az a 3 perc "munka" nem egy őrült nagy feladat ezért cserébe. Mert akárhogy nézem, 10 "frissen koszos" tányért leöblíteni nem tart tovább.
Illetve az a baj az egész sztoriban, hogy nem ismerjük a kontextust. Nem mindegy, hogyan kérték a szülők, gondolom nem az volt, hogy "na most aztán fogod magad és elmosogatol mi meg nézzük a TV-ben a Macgyvert addig".
Na meg ha már itt tartunk, akkor tulajdonképpen a kérdező és a gyereke sem tűnnek semmivel normálisabbnak.
"Vendég!!! Ki kell szolgálni a vendéget. Mindig is ez volt a szokás!"
"Ha hozzánk jönne egy gyerek, az alap az lenne, hogy mindenki körülötte ugrál"
Miért kellene a szülőnek egész nap a gyereke haverja körül ugrálnia és kiszolgálnia?
Nyilván vendég, de nem a szülők, hanem a gyerek vendége.
Most na nagyon bele akarunk menni, hogy vendégség, meg etikett, akkor úgy is lehet nézni, hogy a jó vendég nem ül ott este 8-ig miközben a család többi része már pihenne.
Mondjuk nem csoda, hogy a kérdező gyereke elbőgi magát mert el kell mosson 10 tányért, ha ilyen szülő neveli mint a kérdező.
Csak pár elhangzott "kedves kifejezés:
"Illemtelen senkik"
"Bunkó paraszt."
Mindezt azért, mert a gyerekének el kellett öblítenie 10 darab tányért...
"Mondjuk nem csoda, hogy a kérdező gyereke elbőgi magát mert el kell mosson 10 tányért"
A kérdező leírta, hogy otthon a gyerek simán elmosogat, így nem az volt a probléma, hogy mosogatnia kell.
Amikor én 13 éves voltam , egyik nap át akart jönni hozzám a barátom. Szinte mindennap jártunk át egymáshoz és jóba voltunk egymás szüleivel. Amikor azt mondtam neki , hogy ma nem jó mert takarítanom kell a szobámat, egyből rávágta , hogy jön és segít hamarabb kész leszel. Attól függetlenül , hogy szinte otthon éreztük magunkat egymásnál, nem tudtam volna beleegyezni abba hogy az én szemetemet szedje össze vagy épp a saját szobám porszívózza. Ha engem befogtak volna házimunkára náluk, ugyanígy reagáltam volna mint a te gyereked és nem hiszem, hogy ez a napi találkozás, egymáshoz átjárás meglett volna. Amikor hozzám jött át bármelyik barátom, anyukám mindig sürgött forgott, hogy mit hozzon nekünk, kér -e bármit. Biztos vagyok benne hogy soha nem fordult meg olyan a fejébe hogy befogja a vendéget házimunkára. :)
Ha az én gyerekemet fognák be, biztosan nem engedném át többször.
Bocsi a hosszú regényért :)
Hagyjuk, nagy kamu a sztori.
A kérdező csak arra megy hogy kavarja a szart és feszkózzon túldárámázva az egészet. Ha valódi lenne a történet, akkor letudná annyival, hogy "fiam, ha nem akarsz nem mész többet" és nem itt verné a tamtamot. Főleg úgy, hogy ez is az a kérdés, ahol a kérdező nem válaszokat akar látni csak lelki simogatást. Szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!