Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Az embereknek miért ilyen...

Az embereknek miért ilyen szarok az értékrendjeik? Meddig fog ez romlani?

Figyelt kérdés
Például aki szerény, azt megvetik. Pedig egy szerény ember lelkileg sokkal gazdagabb mint a sok másokat majmoló, materialista, felszínes barom.
2020. jan. 1. 22:14
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A szerénység azért jelent lelki gazdagságot mert szerényen élni nehezebb, nagyobb erőfeszítésekre van szükséged, illetve támadófelületet adsz másoknak. De nem adod fel önmagad, hanem megvívod harcaidat. Szóval nem a könnyebb utat választod.

Ugyanakkor nem tulajdonítasz különösebb értéket a hétköznapi vagy nagyvilági történéseknek, és az anyagi javaknak sem.

Ezzel szemben többet egy elvnek, egy nemesebb, magasztosabb célnak, és az embereket azért értékeled mert emberek, nem azért mert elértek valamit.

Szerintem ezek mind összefüggnek a szerénységgel illetve többnyire abból következnek.

2020. jan. 1. 22:50
 12/16 anonim ***** válasza:
2020. jan. 1. 23:17
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted mi a helyes értékrend? Miért? Miért csak az az egyetlen helyes értékrend? Senki nem él ugyanolyan életét, mint más, innentől kezdve lehet, amit az én értékrendem nem enged meg, a tiéd igen, és fordítva.

Az sem mindegy, mi a szerénység. Ha csak az, hogy nem kérkedik az ember ha kell, ha nem, az egy dolog, de könnyű összetéveszteni a szerénységet az önbizalom hiányával (meg amúgy a kérkedést is)

2020. jan. 2. 11:15
 14/16 A kérdező kommentje:

13

Vannak élethelyzetek amelyekben egy szerény ember nem jártas és ezért önbizalomhiányosnak tűnhet. Viszont ezek olyan helyzetek amelyeket ők nem keresnek aktívan, ezért jártasság sem alakul ki. Ennek ellenére ők is belekerülhetnek ilyen élethelyzetekben, amelyek újak számukra és mivel új a helyzet, érthető, hogy nem fogják a legkényelmesebben érezni magukat. De ezt nagyon helytelenül mások általánosítva értelmezik, miszerint neki nincs önbizalma. Egy olyan élethelyzetben amit nem keres aktívan, természetes, hogy nincs önbizalma, hiszen hiányzik a gyakorlat.

2020. jan. 2. 12:54
 15/16 anonim ***** válasza:

nem válaszoltál a kérdésekre. Mi a helyes értékrend? Miért csak az a helyes? Ki szerint helyes?

Voltam én önbizalomhiányos, és sokan puszta szerénységnek hitték. Ha valamiért megdicsértek, nem bírtam elfogadni, mert nem hittem nekik, annyival le volt tudva, hogy "ne szerénykedj." ezért kérdezem, mi a szerénység, mi az a szint, ameddig még jó

2020. jan. 2. 16:35
 16/16 kecskelolxdlol válasza:

Ez egy beteg világ, ahol a normális a beteg, ez a világ rohad, te nem tudsz mit tenni! Csak elfogadni ezt, váltott te, és körülötted is változni fognak, csak fogadd el őket, és be fűzz ehez érdéseket, hogy ez milyen szar....

Ez van... sajna...

2020. jan. 5. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!