Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nem vagyok elég jó az...

Miért nem vagyok elég jó az embereknek?

Figyelt kérdés

Miért csak akkor kellek amikor szükségük van a segítségemre és máskor le sem szarnak?

Ez természetes az embereknél, hogy csak olyan személyekkel barátkoznak akik valamilyen fajta hasznot is jelentenek számukra?

Sokat dicsérnek, hogy milyen kedves, rendes vagyok meg segítőkész, ám mindig csak akkor keresnek ha kell a segítségem. Nem érzik azt talán, hogy ez nem teljesen fer?

Egyáltalán, hogyan kell barátkozni? Ha nem a jóságot, akkor mit kell adni ahhoz, hogy barátaid legyenek? Igazi barátaid...

2018. márc. 21. 18:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Naiv vagy, és meg akarsz felelni másoknak...itt a gond.
2018. márc. 21. 18:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne akarj mindenaron baratokat, mert kihasznalnak kemenyen.
2018. márc. 21. 18:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Miért nem vagy elég jó saját magadnak? Ahhoz, hogy barátokat találj, előbb saját magaddal kell tudnod összebarátkozni.
2018. márc. 21. 18:56
 4/6 anonim ***** válasza:
En is ilyen vagyok, engem is kihasznalnak. Amimor rajottem akkor azokkal akkikel meg nem voltam olyan jo kpcsolatban azokat gyorsan eltavolitottam a barati korombol (gyors osszeveszes ha nem hallgatod leg maris nem vagy hasznos es nem kellessz). De van akivel olyan regota joban vagyok hogy nem tudok ra haragudni. Sajnos igen termeszetesnek veszik es csak akkor kellessz az ilyen embereknek amikor oroblema van es “elonyos” hogy a baratjuk vagy. Ezert alltam en at a felszinesebb baratsagokra amikben elcsevegunk az iskolarol meg ilyenek de az erzeseket hagyjuk. Mert mar nagyon sok emberben csalodtam, a legtobben elosszor megjatszak magukat. Aztan kimutatjak a foguk feherjet. Biztos vagyok benne hogy lehet normalis igaz baratokat talalni de ez kb 1 a 100bol mikor mindket fel ugyan annyira elvezi a baratsagot. Felszines baratokat meg ug kell hogy ha talalkozol valakivel akit eddig nem ismertel nagyon nyitotott vagy, akkor is ha alapbol visszahuzodo, es fenntartod a beszelgetest mosolyogsz stb.
2018. márc. 21. 19:01
 5/6 A kérdező kommentje:

1

Nem azert segitek mert meg akarok felelni, pusztan szerintem ez igy emberseges. Nem igy akarok baratokat szerezni amugy, de meghokkento, hogy ezt amugy senki nem ertekeli. De miert nem? Ez nem fontos manapsag?

Mikre epulnek manapsag a baratsagok? Letezik igazi baratsag vagy az mar divatja mult? Mindenki ugy baratkozik hogy azatal valamilyen haszonhoz is jusson?

2018. márc. 22. 08:32
 6/6 anonim ***** válasza:

"Mikre epulnek manapsag a baratsagok? Letezik igazi baratsag vagy az mar divatja mult? Mindenki ugy baratkozik hogy azatal valamilyen haszonhoz is jusson?"

Mindenkinek más az értékrendje, mindenki mást nevez barátnak. Szerintem a barátság olyan, mint a szerelem, nem lehet tudni előre, hogy hol fogsz rábukkanni. Az alapja a szeretet, márpedig ha valakit szeretsz, akkor nem vársz cserébe semmit azért, hogy jó vagy hozzá, hanem azt nézed, hogy ő boldog legyen. Ha valakihez elkezdesz így viszonyulni, akkor majd látod, hogy szívesen veszi-e, vagy nem. Ha igen, akkor viszonozni is fogja, látni fogod, hogy ő is figyel rád, megteszi, amit tud, hogy boldogabb legyél. De ha elzárkózik, akkor jobb hagyni (mint a szerelemben is: attól, hogy te beleszeretsz valakibe, még nem biztos, hogy ő is beléd, és akkor nincs mit tenni, csak remélheted, hogy majd lesz más).

2018. márc. 23. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!