Jehova tanúi fiúk, lányok! Mi alapján barátkoztok?
Bocs előbb elment.
Szóval elment egy gyülekezetbe és hogy ott milyen megértő volt mindenki stb, kb 2 hónap alatt teljesen behúzták. Mi úgy voltunk vele a vallás magán dolog, de attól még lehet élni, ahogy mi is tesszük. De őszintén szólva nem igazán vonzott minket az a közeg. Azóta nem is nagyon láttuk, az utcán köszön, de ennyi. Szerintem a gyülekezetben belül megoldanak mindent, az ismerkedést és párkapcsolatot is.
Nekem nem azzal van a gondom, hogy valaki Jehova tanúja és a kereszténység eme irányzatát képviseli, hanem hogy 2 találkozás után meg akar téríteni. Ha pedig nem vagyok kellőképpen kíváncsi, akkor már nem is vagyok érdekes.
Nézz körbe, ha mész a gyülekezetbe beszélj korodbeliekkel, tán programokat is szerveznek. Viszont a külsős barátokról le is mondhatsz, mert ha mondod, hogy Jehova vagy egyből jönnek a kérdésekkel, mendemondákkal, meg eleve tartani fognak tőled, hogy még akarod téríteni őket. És ez nem ellened szól, hanem a közösség miatt, mert ilyen hírt és tapasztalatokat okoztak, emiatt előítéletesek az emberek.
Kb olyan mint a cigányoknál, hiába vagy rendes ember, ha csak azt látják-hallják, hogy élősködnek, lopnak, te is csak egy büdös cigány maradsz az emberek jórészének szemében.
Szóval készülj fel, hogy vagy bezárkózol a közösségbe vagy fél vállalod, de akkor nem lesz egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!