Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Jehova tanúi fiúk, lányok! Mi...

Jehova tanúi fiúk, lányok! Mi alapján barátkoztok?

Figyelt kérdés
Magam is tanú lettem és szeretnék a kersztény értékrend szerint élni. Ezért kérdem főleg tizenéves fiúktól/lányoktól, hogy hogy barátkoztok, mi alapján ítélték meg valakit (hogy jó hatással van-e rátok). Előre is köszönöm.

2019. nov. 26. 21:51
 1/4 A kérdező kommentje:
Kérem, normális kommenteket!
2019. nov. 27. 06:02
 2/4 anonim ***** válasza:
90%
Nem barátkoznak külsősökkel. Voltak Tanú kollegáim, fiatal srácok, helyesek, normálisak voltak, egy pontig jól el lehetett velük beszélgetni, még poénkodni is, de pl.munkahelyen kívüli programokban soha nem vettek részt.
2019. nov. 27. 08:59
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Minden rosszindulat nélkül írom a mondandóm. Volt egy srác a baráti körben, jófej, nyitott, vicces. Minden hülyeségben benne volt, ökörködtünk. Aztán egyszer csak elkezdett megváltozni. Már nem jött velünk, ha el is jött feszült volt, nem érezte jól magát. Kérdezgettük, hogy van gond, de azt mondta minden ok. Volt pár ember akikkel mélyebb volt a kapcsolata, nekünk mondta négyszem közt, hogy kíváncsiságból elment egy ilyen gyülekezetbe
2019. nov. 27. 09:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Bocs előbb elment.

Szóval elment egy gyülekezetbe és hogy ott milyen megértő volt mindenki stb, kb 2 hónap alatt teljesen behúzták. Mi úgy voltunk vele a vallás magán dolog, de attól még lehet élni, ahogy mi is tesszük. De őszintén szólva nem igazán vonzott minket az a közeg. Azóta nem is nagyon láttuk, az utcán köszön, de ennyi. Szerintem a gyülekezetben belül megoldanak mindent, az ismerkedést és párkapcsolatot is.

Nekem nem azzal van a gondom, hogy valaki Jehova tanúja és a kereszténység eme irányzatát képviseli, hanem hogy 2 találkozás után meg akar téríteni. Ha pedig nem vagyok kellőképpen kíváncsi, akkor már nem is vagyok érdekes.

Nézz körbe, ha mész a gyülekezetbe beszélj korodbeliekkel, tán programokat is szerveznek. Viszont a külsős barátokról le is mondhatsz, mert ha mondod, hogy Jehova vagy egyből jönnek a kérdésekkel, mendemondákkal, meg eleve tartani fognak tőled, hogy még akarod téríteni őket. És ez nem ellened szól, hanem a közösség miatt, mert ilyen hírt és tapasztalatokat okoztak, emiatt előítéletesek az emberek.

Kb olyan mint a cigányoknál, hiába vagy rendes ember, ha csak azt látják-hallják, hogy élősködnek, lopnak, te is csak egy büdös cigány maradsz az emberek jórészének szemében.

Szóval készülj fel, hogy vagy bezárkózol a közösségbe vagy fél vállalod, de akkor nem lesz egyszerű.

2019. nov. 27. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!