Nagyon jó barátomnak kölcsönöztem pénzt, másodjára is, de nem fizette vissza a megbeszélt időre. Szóljak neki? Hogyan, hogy ne bántsam meg?
Elég kellemetlen számomra emlékeztetni arra, hogy tartozik nekem. Nincs sürgősen szükségem arra az összegre, azonban másodjára felejti el...
Amit érdemes tudni, hogy évek óta nagyon jó barátom, és többet ér a barátságunk 10 ezer Ft-nál... Nem akarom, hogy kellemetlenül érezze magát és ez az ügy nekem is elég kellemetlen...
Hát neki pedig csak 10.000-et ér...
Meg kell barátkoznod a gondolattal, hogy ennek a barátságnak szép lassan vége lesz.
Ha nem akarod kellemetlen helyzetbe hozni, amikor legközelebb kér, mondd meg, addig nem adsz amíg nem adja meg az előzőket. Szint biztos, hogy sértődés lesz belőle és a pénzed nem látod viszont, de arra már úgyis keresztet vethetsz
Ha többet ér a barátság, akkor ne is kérd vissza. De többet ne adj neki kölcsön.
Érdekes amúgy. Én egy kifejezetten csóró barátomnak adtam többször is pénzt, méghozzá eleve úgy, hogy nem kértem vissza. Egy majd megadod ha tudod legyintéssel adtam neki, többször is. Összességében vagy 50 ezret. Nem egyszerre persze.
Mindig, de mindig megadta magától.
Ha én barátnak adnék kölcsön, csak így adnék. Ha viszont nem engedhetem meg magamnak, akkor inkább nem adok kölcsön. S így sosincs harag.
Na, akkor ez a kapcsolat kikerült a barátságok halmazából. Én az ivócimbiraságot is hanyagolnám.
"Az igaz barát segít költözni, és elásni a hullát."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!