Miért van ennyi tah. Paraszt ember bármelyik munkahelyre is mész?
1
Ha valaki nem szimpatikus akkor bunkó vagyok vele? Tehát ez a megoldás? Vagy pedig ignorálom és kész? Vagy vegsőbesetben megpróbálom megérteni mi a gondja, problémája. Az ember nem csak annyiból áll, hogy szimpi vagy mem szimpi. Ez túlságosan le van egyszerűsítve.
Az emberek egyszerű lények ilyen téren.
De egyre biztosabb vagyok benne, hogy te vagy a túlérzékeny és a tipikus más szemében a szálkát is, a sajátodban meg a gerendát se típus vagy. Nagyon sokszor csak azt tükrözi vissza a világ, amit mi adunk neki, és az emberek nagyon tudják utálni a tükröket...
4
Ja, valószínű csak ez a két opció létezik. Vagy én vagyok túl érzékeny vagy mások túl érzéketlenek.
Miért, akkor szerinted mi lehet a gond, ha munkahely (és közösség) független a jelenség?
Habár nem tudom alátámasztani a te megfigyelésed. Én minden munkahelyen láttam eddig normális és bunkó embert is. Arányaiban változott maximum a közösség összetétele, de mindig voltak kedves emberek is és bunkók is. De elmondom neked: van pár olyan bunkónak titulált kollégám, akikkel nagyszerűen ki lehet jönni és jól is dolgoznak. Egyszerűen őket másképp kellett megközelíteni és máris normálissá váltak.
Ami meg a közép és felsővezetőkről szóló gondolatokat illeti: a középvezetők szerepe a leghálátlanabb. Ha nem tudnám jól olvasni az embereket, akkor a mostanit egy utálatos hangulatembernek gondolnám. De nem az. Csak több a nyomás rajta, mint a cégnél bárki máson és pont a lelkiismeretessége, hogy nem szrik ő is bele a baj. Ha ő nem lenne, elég sok minden összeomlott volna már. De mindenért ő a hibás. Fentről rúgják, lentről nyaggatják és utalják.
Persze van sok csapnivaló középvezető is, ez is igaz. Akiknek a fejébe száll a hatalom. Olyat is láttam már.
Felső vezetésben meg inkább a hozzá nem értést látom gyakorinak. Fent ül a székben, dirigál, mindennek úgy kell lennie ahogy ő azt kitalálta, de senkit nem hallgat meg, mert ő mindent jobban tud. Na ezt láttam eddig minden munkahelyemen.
Én inkább azt mondom: ha sok emberrel dolgozol együtt, nagy valószínűséggel akadni fog köztük ilyen. És sajnos nagy a csábítás, hogy a rosszakat vegyük észre, akik nekünk kellemetlenséget okoznak.
Pedig könnyen lehet, hogy ha egyenként végiggondoljuk a kollégáinkat, a rosszindulatúak kisebbségben vannak. Csak hát ők a hangadók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!