Maradhatnak így a koax kábelek, csatlakozók és UTP kábelek, ahogy most vannak?
Szóval bekábeleztem a házat még ősz környékén, olyan szeptember körül. A téma úgy nézett ki, hogy bejött egy főkábel a padlásra. Ebayről rendeltem egy 4-es antenna elosztót 5-2400mhz-es sávszélességgel, amúgy UPC kábeles van, de mondom, az a biztos, ha nagyobb a sávszélesség, mellé kompressziós fogót és blankolót, meg F csatlakozókat, amik elég jó minőségűek. Az elosztó kicsit könnyű volt, de működött egy próbánál. A TV-knél is F csatlakozót szereltem, csak rendeltem hozzá átalakítót is, 90 fokosat is, így nem kellett külön kompressziós dugó. Ez mind ebayes.
Na ez így működik azóta, de kifogástalanul. A 4-es osztó viszi a jelet 3 TV-hez, amiből 1 mediabox, 2 sima kábel TV, egy pedig Connect Box.
Olvastam én régen, és most is, hogy csatlakozón, elosztón, koax kábelen nem szabad spórolni, modemnél leágazás kell, amin több a csillapítás vagy pedig visszirányos internetszűrő, hogy a TV-k menjenek rendesen.
Amúgy a jelerősség, amit a mediaboxon lehet nézni, akkor is ugyanúgy 100%-os minőségű, mint 4-es osztóval, az erősség akkor 96% körül volt, 4-es osztóval meg olyan 70-80% körül, de nem tudom, mennyinek kell lenni. De nem olyan régen tönkre ment a mediaboxunk, és kijött egy UPC-s pali kicserélni, és rádugott valami műszert, amivel jelet ellenőrzőtt, és megfelelt.
A kérdés azért született ennyi idő után, mert mostanában az internet elmegy pár másodpercre, van hogy többre, van hogy kevesebbre, aztán vissza is jön, és az oldal is újratöltődik. Ezt a TV is csinálta, de a TV mostanában nem.
Megkérdeztem a szomszédot, ugyanez a gondja. Na akkor megnyugodtam.
A kérdés az, hogy maradhat így minden, vagy most álljak neki bevásárolni papíron jó minőségű osztókat, csatlakozókat hazai boltokból? A koax kábeleim jó minőségűek.
A másik, hogy 2x20m UTP kábel is megy 2 gépből a modembe, ezeket készen vettem, laposak, vékonyak, könnyűek, könnyen hajlanak. Ez nem okozhat gondot és 20m-nél nem gyengül a jel, vagy az nem befolyásolja? CAT6-os mindkettő. Azért laposat vettem, hogy elférjen egy csőben 2 koax és 2 UTP. Na ez a másik, hogy 4 kábel nem bántja egymást?
Egyrészt UPC-nél kérhetsz plusz vételi helyet, aminél csak kiszállást kell fizetned, és ezt megcsinálta volna egy technikus. De ha a műszeres mérés ok volt, akkor nincs gond.
Egyébként a problémát okozhatta a nagy esőzés is, oszlopsoron történt beázás, stb. Amit tudsz tenni, hogy belépsz a modembe (192.168.0.1), Haladó beállítások -> Eszközök -> Hálózat állapota
Itt a letöltés és feltöltés értékeit is nézd meg, és írd meg hogy milyen jelszintek vannak rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!