Milyen rádió antennát használjak panel lakásban jó minőségű vétel érdekében?
Rádió FM sáv zavarmentes vétele lenne a cél, egyes adók sisteregnek, vagy be se jönnek.
Van egy erősítő nélküli rádióm, van rajta koax csatlakozó is. Szobaantennát rádugtam (régen analóg tv-hez volt használva), nem javította dolgon.
Koax kábellel egy teleszkópos antennát vízszintesen ablak előtt elhelyeztem, csak kicsit javultak a dolgok.
Ajánljatok olyan szobaantennát, amivel jobban javulhat a dolog, vagy amivel érdemes lenne megpróbálni.
Széchenyi adótorony 10 km-re van, szóval hátha van megoldás. Teleszkópos antenna esetén az is zavar, hogy a szobában emberek mozgására is romlik a vétel...
..."antennát vízszintesen"...
Függőlegesen helyezd el, függ. polarizációval sugároznak az fm műsorszórók.
Az antenna hossza pedig 72cm legyen.
Én úgy tudtam, hogy vízszintes polarizációval sugároznak és ha függőlegesbe teszem, akkor rögtön elkezd sisteregni, de megpróbálom olyan hosszra kihúzni amit írtál, hátha javul.
A koax kábelen van szigetelés és árnyékolás is, gondolom azért nem ad jó eredményt csak úgy önmagában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!