Életem első nyomtatóját szeretném megvenni, de tanácstalan vagyok, tudsz segíteni?
Még sosem volt saját nyomtatóm, így semmi tapasztalatom nincs otthoni felhasználásban.
Nem azt várom, hogy keressetek nekem egy megfelelő nyomtatót :D, már rengeteget nézelődtem a neten... a legnagyobb fejtörést a következő okozza:
Max 20, de nagyon max 23ezerért szeretnék venni, és főként fekete-fehérben fogok nyomtatni, nem túl nagy mennyiségben. A modernebbek és amiket nézek általában mind színesben is tudnak nyomtatni, de nekem erre nem igazán lesz szükségem.
Szóval ha színes nyomtatót veszek, akkor fölöslegesen adom ki a pénzt majd színes patronra?
Honnan tudom, hogy pl. lehetséges-e úgy használni a színes nyomtatót, hogy csak fekete patront teszek bele? Muszáj vagyok megvenni a színeset is? Ha nem használódik a színes, akkor annak az ára igazából kidobott pénz?
Nem tudom mit tegyek... ez a legnagyobb dilemma, hogyan lehet megoldani azt, hogy ha színes nyomtatót választok (mert az tetszik árban és funkciókban), de nem lesz nagy szükségem a színes patronra, akkor... ?
Már olvasgattam a neten is egy csomót, lehet béna vagyok, de még nem találtam meg a megfelelő segítő választ. :( :)
Köszönöm szépen a segítséget!
:)
Lézernyomtató legjobb ilyen célra, mert nem szárad be ritka használat esetén sem, mint a tintasugaras.
Nekem is van egy kb. 15 éves Xerox.
Ezalatt egyszer fogyott ki a toner, Vaterán rendeltem hozzá port, nagyon olcsón. Talán a fele fért bele, másik fele még mindig megvan, elvileg régen lejárt szavatossággal, noha rendesen működik a betöltött része.
Csak nem minden típus tölthető állítólag, vagy fúrni kell stb.
De kapható tonerkazetta is.
Tényleg mindenképp a lézer az ajánlott. De nem is csak a beszáradás miatt.
Ha nagyon ritkán nyomnál színeset, akkor is érdemes a színeset venni. A lézernyomiknak minden szín toner külön van, ha csak feketét használsz, a színes nem fogy, nem szárad be, nem kell újat venni.
Igaz, hogy a színes drágább a fekete-fehérnél, de ha ritkán kell is, ott lesz a lehetőség, a ritka használat miatt elromlás veszélye nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!