Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » TV vásárlása milyet vegyek?

Orton007 kérdése:

TV vásárlása milyet vegyek?

Figyelt kérdés

TV-t szeretnék venni max 220ezerét és 49-50colost!

TV vásárlása

49-50 collosat szeretnék venni és max 220ezer Ft-ért vennék.

Nem értek a TV-khez ezért kérek segítséget!

Nagyon sok fajta van! tanácstalan vagyok.

Gondolom a képminőséget kell nézni ugye? A PQI -t hogy minnél nagyobb igaz?

Ez a rangsor?

1. OLED

2. QLED

3. UHD 4K

4. FULL HD

5. HD Ready

1. OLED : nekem drága! és nincsen 49-50colos meg amúgy is a legolcsóbb: 295ezer

2. QLED : 220ezer alatt 1db van és a mérete is jó 49-es. :

[link]

Jó ez a QLED -TV?

Odaver akármelyik UHD 4K- TV-nek?

De kérdem én:

TV-adások max HD minőségüek!

Hogyan lehet kihasználni egy UHD 4K vagy egy QLED -TV -t?

Csak úgy lehet ha letöltöm a filmeket UHD- minőségben?

2019. márc. 5. 15:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Én 2 hétig kutattam interneten, hogy mégis milyen tv-t vegyek, majd végül élőben egy teljesen más típus fogott meg. Pendrivera rakj letöltött filmet (legalábbis részletet) és pár kinézett készüléken játszasd le úgy, hogy minden képi beállítás azonos legyen (lehetőleg normál).

Igazán csak akkor fogod tudni kihasználni a tv-t, ha letöltöd jó minőségben a filmeket, esetleg ha játszol. Érdemes sok tv-t megnézni, én a saját forrásom alapján arra jutottam, hogy nem ér ennyit egy tv. Hasonló áron néztem, de látványban nem volt akkora nagy különbség a 140 és 220 ezer forintos tv közt, jobban megérte a különbözet egy jobb hangprojektort.

Több helyen írták, hogy ebben a méretben nem éri meg a qled.

VA vagy IPS panelt szeretnél?

VA: szebb fekete, rossz betekintési szög, IPS ennek az ellentéte. Sötétben jobb a VA, de ha világos a szoba, akkor az IPS a nyerő.

Én egy Philips 55PUS6503 mellett döntöttem.

2019. márc. 5. 16:01
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

VA vagy IPS panel?

Fhuuu passz nem tudom

Azt se tudom ez a QLED-tv amit belinkeltem az milyen!?

Am ebben a méretben miért nem jó a QLED?

2019. márc. 5. 17:51
 3/5 anonim ***** válasza:

A Q6FN típus VA paneles, mint a legtöbb (vagy az összes?) Samsung. Ajánlom a prohardver "Milyen TV-t vegyek?" fórumát, ott lehet olvasni sok érdekességet. (itt olvastam, hogy nem éri meg ekkora méretben megvenni a Q6-ot) Egyébként a QLED annyival másabb a sima LED-nél, hogy van egy plusz réteg a képernyőn, amitől feketébb a fekete. A Q7 üzletben nagyon szép volt, de a Q6 egyáltalán nem tűnt nagy dobásnak.

Csak azt tudom mondani, hogy vigyél be egy filmet az üzletbe és nézz meg több félét.

[link]

Ezen az oldalon tudod megnézni, hogy az adott készülék VA vagy IPS panellel készült-e (illetve sok mást). Fontos megadni a teljes modell nevét, hiszen az 50"-os és az 55"-os is különbözhet egymástól. Az én philipsem 50-esben pl VA, 55-ösben már IPS paneles.

2019. márc. 5. 18:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Ez a hsz igaz?

Mert sokkal gyengébb tulajdonságú mint a nagyobb Q6-ok mégis ugyanolyan drágán akarják rásózni az emberekre. 10 helyett 8 bit, 120 helyett 50Hz. Ilyen tulajdonsággal vannak olcsóbb tévék

Olvasgattam a prohardver-en

egyik hsz:

Focira, sport, pontosabban a gyors mozgások megjelenítésére a 100-120Hz a fontosabb (ne 50-60 legyen)

Szerintem teljesen jó, nekem is a foci (+ más sport) nézés volt a legfontosabb amikor tévét választottam, LG 55SK8100-at vettem, nálam pont a sport nézés miatt volt kizárt a VA, ami sport és természet filmek nézéséhez fontos IPS + 100Hz.

Sokan írják, hogy:

Az IPS nek jobb oldalról a képe

Ez a QLED -tv sajnos csak:

50Hz- 60Hz és VA paneles

Nekem sport nézésre kell a TV!

És a szobám kialakítása miatt nem tudom szemből nézni a TV-t! Nem sokkal de oldalról nézem!

Szóval IPS + 100Hz - Tv-ket nézegessek?

2019. márc. 6. 15:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Oldalról a VA panel (pl a Q6) szörnyű, a piros pl. rózsaszínűnek fog hatni. Minenképp IPS-t vegyél, ha oldalról nézed.

A frissítési rátáról nem tudok nyilatkozni. Minél nagyobb, annál jobb (nyilván), de hogy a kábelen milyen frekvencián fog átjönni a sport, azt nem tudom.

LG-t NE vegyél! IPS, viszont kamu 4k, mert nem RGB, hanem RGBW. Egy pixel nem csak piros-zöld-kékből áll, hanem egy fehér is van az egyik helyett. (pl egyik pixel RGW, másik pixel GWB) Ebből az következik, hogy kevesebb színt tud megjeleníteni élesen a kép. Ennek az "RGBW"-nek nézz utána.

2019. márc. 6. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!