Miért nem fehér-sárga-zöld-narancssárga-lila-piros-kék-fekete a monoszkóp (colorbar) színe?
Elvégre a három alapszín a piros, sárga, kék. Az ellenszínpárjai meg a zöld, lila piros.
És mi az a világoskék benne? Egy kék már van ott.
#1: Nincs okunk szégyellni magunkat.
Azért linkeltem be az angol Wikipedia szócikkeit, mert ez van kellőképpen kidolgozva - a magyar sajnos nem.
# 11
Nem kell ez, ma már mindenkinek illik tudni, hogy létezik a Google-fordító, böngészőkiegészítők vannak is erre a célra.
Elhiheted, én utálom legjobban, amikor a hozzászólásokban, kérdésekben angolos szlenget használnak, mivel én is még magyar könyveken nőttem fel, nem a monitor előtt.
Pláne, amikor még angolul sem tud helyesen írni a tuskója.
Ezt időnként szóvá is teszem, és nem érdekel, ha visszapofázik.
De egy angol oldal linkelése nem bűn egyáltalán.
Ráadásul nem is árt ilyeneket nézegetni, én már 20 éve "nézegetek" angol oldalakat, mi bajom lett tőle? Fordító nélkül is el tudom olvasni? Szörnyű probléma, tényleg.
"ahol magyar emberek, magyarul teszik fel a kérdéseiket."
Szép is lenne, ha nem lenne itt rengeteg magyartalan kérdés is.
Hány kérdezőre kellett rászólni már nekem is, hogy ez itt egy magyar felület?
Igen, magyarul illik válaszolni is, ezt senki nem vitatja.
De attól még elfér pár külföldi link is, talán tiltott?
Ne röhögtess, nem kell ennyire behatárolt vaskalaposnak lenni!
Nevetséges vagy...
"De attól még elfér pár külföldi link is, talán tiltott?"
Ha még csak pár lenne belőlük, de szinte csak az van.
Magam is szoktam úgy válaszolni fórumokon az elmúlt 20 évben, hogy kikeresem a választ külföldi oldalakon, majd magyarul megírom a fórumozónak a választ.
Amiből én persze rengeteget profitáltam, sokat tanultam, akár számítógépes, vagy szakmába vágó elektronikai stb. témákban.
Amellett hobbi, illetve a munkák közötti szabadidő eltöltése számomra.
Sokszor előfordult az is, hogy leírtam a lényeget magyarul, majd megadtam a linket is, hogy bővebben is elolvassa, aki akarja.
Nos, ha jól megnézem másik hozzászóló válaszát (#8), tulajdonképpen ott is ez van.
Mégis, mit várnának egyesek, dolgozatírást? Gondolkodni már nem? Fordítót használni nem? Némelyek arcátlansága úgy tűnik, határtalan.
"Mégis, mit várnának egyesek, dolgozatírást? Gondolkodni már nem? Fordítót használni nem? Némelyek arcátlansága úgy tűnik, határtalan."
Normális magyar választ.
"Némelyek arcátlansága úgy tűnik, határtalan."
Valóban. Pl. azon arcátlanság, hogy kérdez valaki valamit, azt tele nyomják angol linkekkel válaszként, aztán ha ezt szóvá teszik, azzal mentegetőznek, hogy NÉHÁNY (!!!) angol link miért baj.
Vagy egy másik arcátlanság. Kérdez valaki valamit ezen az oldalon (ami egy kérdező oldal), és azt a választ kapja, hogy a google a barátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!