Mitől lehet ez a gond sok LP kazettám fút és ugrál a kép?
1x Pár éve volt szervizben és nem tudták meg csinálni, hiába állított a fejen.
Pár hónapja hoztam haza egy másik szervizből, vittem be oda is LP kazettát, és azt mondta rossz a fej, mondtam neki hogy valamelyik LP kazettát meg jól lejátszik, erre azt mondta hogy kazetta típus nem jó vagy a videómagnóm nem szereti.
Legrosszabb LP-s kazettát vittem be, ami át vált SP-re és egyből LP-re és egyből vissza vált, de van olyan kazettám is ami át vált SP-re és vissza áll LP-re pár másodpercig úgy marad LP-n.
A legrosszabb LP kazettámnál el is megy sokszor a kép el kezd teljesen hangyásodni és kék lesz a kép.
Két szervizben is volt, de nem tudnak rendes választ adni vagy megcsinálni.
Az érdekes, és mondtam neki hogy van olyan LP kazettám ami gond nélkül lejátszik és felvételt is készít hiba mentessen. Saját felvételek az LP felvételek, volt próbálva nagybátyám LP felvételével is de az is elég rosszul játszotta le.
SP felvételek tökéletes hiba mentessek, pedig vannak 2000 évből is felvételek.
Szíjat cseréltek benne, gombot visszarakták, megpucolta a fejet.
6000 Ft volt a javítás.
Egy hibás beállítású szerkezet simán lejátszhatja a saját felvételét, míg a szabványos felvételt már nem.
Hasonló az audio kazettás magnók fej- vagy motorfordulat beállítása.
Amit azzal veszel fel, jó lesz, amíg csak ugyanazon játszod vissza.
Akkor mi lehet szerinted?
Az volt a baja szerviz előtt pár honnapja hogy nem tudta visszapörgetni az elejére a kazettát nagyon kicsit forgatta mind a csiga közbe búgott a magnó és ki kapcsolt, és most csináltam pár felvételt és ismét ki kapcsolt mikkor nyomtam egy stop gombot meg mikkor akartam visszapörgetni az elejére. Úgyhogy lehet megint az a baja lesz hogy nem mindig fogja be venni a kazettát és ki se adja majd. Mit csináltak vele 6000 Ft-ba került. Nem értem ezeket a szervizeket be szedik a pénzt az nem ér mindig a munkájuk semmit, volt egy micro hifim is náluk 1000 Ft-ért ki pucolták a gombokat, de tegnapelőtt kicsit rossz volt megint. https://www.youtube.com/watch?v=go0_N1jAEdc
Amint láthattad a #2 válaszomban, én másképp állok hozzá ezekhez a dolgokhoz, például azért is, mert utálom, ha visszahoznak valamit.
Ebből következően úgy csinálom meg, hogy rajtam biztosan nem fog múlni.
Másik trükköm, hogy amit problémásnak látok, azt el sem vállalom.
Azt is láthattad a #8 válaszomban, hogy ez nem egy távjavító műfaj, alapos vizsgálatot igényel.
Próbáltam arra kazettára filmet venni ami jó volt az LP, mert volt rajta hely, de el kezd ugrálni a kép, de utána jó lesz. Másikra is vettem de ott váltsa SP LP fút a kép, élvezhetetlen a kép, SP-vel vesszek fel semmi gond. Fejet meg pucolta a szerviz. Szalagfutás miatt?
Másik vhs-be jól működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!