Mitől lehet ez a gond sok LP kazettám fút és ugrál a kép?
1x Pár éve volt szervizben és nem tudták meg csinálni, hiába állított a fejen.
Pár hónapja hoztam haza egy másik szervizből, vittem be oda is LP kazettát, és azt mondta rossz a fej, mondtam neki hogy valamelyik LP kazettát meg jól lejátszik, erre azt mondta hogy kazetta típus nem jó vagy a videómagnóm nem szereti.
Legrosszabb LP-s kazettát vittem be, ami át vált SP-re és egyből LP-re és egyből vissza vált, de van olyan kazettám is ami át vált SP-re és vissza áll LP-re pár másodpercig úgy marad LP-n.
A legrosszabb LP kazettámnál el is megy sokszor a kép el kezd teljesen hangyásodni és kék lesz a kép.
Két szervizben is volt, de nem tudnak rendes választ adni vagy megcsinálni.
Az érdekes, és mondtam neki hogy van olyan LP kazettám ami gond nélkül lejátszik és felvételt is készít hiba mentessen. Saját felvételek az LP felvételek, volt próbálva nagybátyám LP felvételével is de az is elég rosszul játszotta le.
SP felvételek tökéletes hiba mentessek, pedig vannak 2000 évből is felvételek.
Szíjat cseréltek benne, gombot visszarakták, megpucolta a fejet.
6000 Ft volt a javítás.
Cakkozta a vhs a szalagok szélét, de azt is megcsinálta.
Görgő marad a régi. Felül a görgőn látszik halványan kettő csík.
Pár éve ki lett cseréve 24 ezerért másik szervizben.
Mert ezek az ócska videómagnók mechanikusan különféle kopásoktól, elállítódásoktól szenvednek, ami nem mindig korrigálható vagy rengeteg időt igényelne, tökölni vele.
TV-videó szervizzel foglalkoztam, amiből valahol 2000 után kivettem a videót.
Miért?
Egyszer kifogtam egy lestrapált gépet, amit nem tudtam tökéletesen javítani, vissza is hozták persze, ezen a ponton valahogy megcsömörlöttem ezektől a kacat, hulladékoktól.
Mentségemül szolgáljon, hogy előző évtizedekben rengeteg rádió, magnó, lemezjátszó stb. ment át a kezemen, amit valamikor szívesen csináltam, de egyszer mindenre rá lehet unni.
Ehhez képest már 2019-ről beszélünk.
Miért nem digitalizálod végre az anyagaid és felejted el örökre ezt a technikát?
Már mindent digitalizáltam, csak néha jó nosztalgia.
Van egy Millenium hifim CD része még mindig nincs kész, pedig a bakelit része és a kazetta része már rég kész van.
Szerinted mi tart ilyen sokáig egy tálca javításán?
Be vittem a Philips mcm 166/12 hifimet is, nem mindig működtek a gombok rajta, ki tisztították 1000 Ft-ért, de tegnap egy kicsit megint nehezen működött a hangerő gombja, inkább azt mondják ha nem működne akkor használjam hozzá távirányított.
Szerinted mitől lehet ez?
Be vittem a Yamada h8220 házimozi mélynyomómat mert nem mindig szól, azt mondták nem tudják meg csinálni mert proci hibás.
Miért nem lehet meg csinálni ha valami proci hibás?
Ez a baja:
Be kapcsolom nem szól mindig a mélynyomó, utána ki be kapcsolom és utána jól működik egy darabig.
1x Már volt szervizben Samsung márkaszervizben, meg csinálták 4500 Ft-ért a forrasztást, mer akkor csak akkor szolt a mély ha hozzá nyúltam a mélynyomóhoz.
Nem olyan rég hoztam haza egy másik szervizből de nem tudták meg csinálni, azt mondták processzor hibás.
Próbáltam 2 napot és működik jól. Miért?
Gondolkodok hogy be viszem a Samsung márka szervizbe ahol régen megcsinálták.
Sajnos nincs olyan haverom aki meg csinálná, és nem szeretném ki dobni mert jó hangja van.
Én olyan tipus vagyok nem szeretem ki dobni a régi cuccaimat mert lelki furdalásom lesz.
Én nem is tudtam hogy más cuccokban is van proci pc-n kívül.
ha ki be kapcsolom újra szól, kis ideig nem használom megint nem szól. Haza hoztam a szervizből az óta jó, de nem tudták meg csinálni.
Hogyhogy jól működik a Yamada?
Párszor próbáltam és semmi baja nincs.
Nem értem, pedig nem csinálták meg.
Akkor mi a baja?
Tudom nem nagy márka a Yamada, de azért kemény nem tudták meg csinálni, de legalább ingyen elhozhattam.
Szerintem a Samsung márka szerviz már nem vállal ilyen márkákat, mert régen akartam be vinni a Philips hifimet azt mondták vigyem másik városba, pedig régen meg csinálták a Philips DVD felvevőmet 6500 Ft-ért a Philips vhs görgőt cseréltek benne 24 000 Ft-ért. Philips hifim előtt meg be akartam vinni a LG monitoromat de el küldtek, pedig a szerviz épületre ki van írva milyen márkákkal foglalkoznak.
[link] Az óta be se tettem a Samsung szervizbe a lábam. Akkor még 4000 Ft volt a bevizsgálási díj 2014-ben.
Ilyen videómagnóm van:
Philips vcr vr550
Vagy elállítódva?
Hogy állítódót el magától?
Fejre nem szabad pálinkát tenni, de ha elszennyezné a videófejet, akkor is "csak" a kép megy el, illetve lesz szemcsés.
Nem lehet ilyen kérdésekre válaszolni látatlanban, amit alaposan át kellene vizsgálni, úgy lehetne szakvéleményt adni.
Samsung szerződött szerviz miért is foglalkozna egyebekkel (amiben esetleg még a szerződésük is korlátozza őket), sokkal egyszerűbb nekik a Samsung TV-kben komplett panelokat cserélgetni stb., amit csak megrendelnek a gyártótól és kész.
(Megjegyzem, más szervizekben alkatrész-szinten igyekszünk javítani a részegységeket, így olcsóbb is a tulajdonosnak, meg amúgy sem lehetne mindent beszerezni.)
Már gyógyszertári alkohollal tisztítom.
Az a lényeg hogy valamelyik LP kazettám tökéletesen lejátssza.
Mutatom a legrosszabbal és a végén a legjobbal:
Utolsó kazettára vesszek fel filmet és szépen felveszi. Hogy tudja lejátszani és szépen hiba nélkül felvenni rá?
Videó:
1x át váltott az utolsó kazettán is a betüknél, de eddig ennél a kazettánál sose csinált ilyen.
Ez az LP nagyon nem jó, érzékeny mint egy szű.. lány.
Olyan régi SP felvételeim vannak mikkor még LP-s magnónk nem is volt, azokat is gyönyörűen lejátssza a magnóm. LP felvétek mindig van benne hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!