Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ceruzaelem helyett miért nem...

Ceruzaelem helyett miért nem lehet akkumulátort hasznélni?

Figyelt kérdés
Műszaki cikkeknél sok esetben kiköti a gyártó hogy nem használható elem helyett akku.De mi az oka?Az elem is ki tud folyni ha rossz minőségű.Vagy talán az az oka hogy fogyasztói társadalomban élünk?

2019. jan. 4. 19:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az elem 1,5 voltos, az akkumlátor 1,2 volts. Ha az elektronikának kell a 3 Volt, akkor nem fog megfelelően működni a 2,4-2,5 Voltról.
2019. jan. 4. 20:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem,ezt nem is figyeltem.Én vérnyomásmérő készülékbe vettem és egyenlőre működik hiba nélkül.Mondjuk előtte távirányítóban próbáltam ki,de az csak egy rövid próba volt.
2019. jan. 4. 20:10
 3/6 anonim ***** válasza:
41%

Majd megtudod, ha kipróbálod, hogy miért nyírja ki a soros kapcsolású akkut.

Mert annyira túlmeríti, hogy az egyik cellán már régen átfordult a feszültség negatívba, de az adott szerkezet még mindig működik, minimális feszültséggel.

Mindig lesz egy cella, ami először lemerül. 0,8 V körül elfogy belőle az energia, ezután összeesik, előbb csak nullára, majd átfordul negatívba, mert a soros kör többi tagja rátölt visszafelé.

Ezt én is eljátszottam már néhány szerkezetnél, ahol ez a túlmerülés sokáig nem tűnik fel, így csendben alattomosan nyírta kifelé a leggyengébb láncszemet.

Pontosan ezért adtam fel azután az elemek akkuval való helyettesítését, ilyen helyeken.

Más egy fényképezőgép, ahol a merülés azonnal feltűnik, az nem is teszi tönkre.

Elemnél is nyilván más a helyzet, annak eleve az a sorsa, hogy tönkremegy. De akkunál nem szeretjük, ha túl hamar kinyíródik.

Tehát összefoglalva, végül rá kellett jönni, hogy a gyártó csak jót akart nekem, amikor ők megmondták előre, hogy ne tegyem bele az akkut!

2019. jan. 4. 20:15
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Hármas válaszoló tőkéletesen bemutatta a demokrácia lényegét, mindenki alanyi jogon lehet hülye.

De nem baj, ettől szép a világ.

A félvezetők két dologtól mennek tönkre: nyitóirányban túláramtól, záróirányban túlfeszültségtől.

az akkumulátoraid nem fognak túlfeszültséget csinálni nyitóirányban, záróirányba pedig úgysem teszed be őket, vagy ott a védelem.,

A gyártó azért írja hogy ne használd akksival, mert a metálhibrid akksiknak 1,2 volt körüli a cellafeszültsége, ami kevesebb, mint 1,5. Ráadásul a gyártó a létező leghülyébb felhasználóra készül, arra a baromra, aki képes mikróban szárítani a macskáját, vagy nem tudja, hogy a kávé forró. És hogy kizárjon minden felelősséget, ezeknek a barmoknak ráírja, hogy ne tegyenek be aksit.

Te nyugodtan használd. Nem lesz a készülékednek semmi baja.

2019. jan. 4. 21:33
 5/6 anonim ***** válasza:
57%

"mert a metálhibrid akksiknak"

Mi az a "metálhibrid". Egy nagy hülyeség. Nikkel-metálhidrid, annak van értelme.

A hozzászólásodnak viszont nem sok, de elég nagy baj, ha magadtól nem érzed benne a logika hiányát.

Ez nem magyarázat, amit összehordtál, valójában nem indokoltál meg semmit. Hiszen nem okoz kárt a kisebb feszültség, magad is írod.

Arról nem beszélve, hogy Ni-Cd és Ni-MH akkunál 1,2 V konkrétan csak a névleges feszültség. Töltés után terheletlenül 1,3 V felett mérhetünk, lemerülve 1 V, illetve annál is kevesebb.

Elemnél 1,5 V nagyjából a végfeszültség (vagy 1,65 V), használat közben az is esik lefelé. Még 1 V körül is működtethet, kisebb áramfelvételű eszközöket.

Semmi logika nincs az írásodban. Csak a hülyeség, de az alanyi jogon.

2019. jan. 5. 08:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Nos..a kérdés kiírása óta eltelt egy kis idő.úgy gondoltam hogy veszek akkukat a távirányítóba mert nem nagy kiadás.és nem bántam meg.elégedett vagyok velük,ha úgy érzem hogy merül akkor felteszem töltőre és kész.illetve vettem tartalékba is,amik fel vannak töltve.azóta egyetlen elemet sem vettem és nem is fogok kínlódni velük többé.
2019. okt. 12. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!