Ceruzaelem helyett miért nem lehet akkumulátort hasznélni?
Majd megtudod, ha kipróbálod, hogy miért nyírja ki a soros kapcsolású akkut.
Mert annyira túlmeríti, hogy az egyik cellán már régen átfordult a feszültség negatívba, de az adott szerkezet még mindig működik, minimális feszültséggel.
Mindig lesz egy cella, ami először lemerül. 0,8 V körül elfogy belőle az energia, ezután összeesik, előbb csak nullára, majd átfordul negatívba, mert a soros kör többi tagja rátölt visszafelé.
Ezt én is eljátszottam már néhány szerkezetnél, ahol ez a túlmerülés sokáig nem tűnik fel, így csendben alattomosan nyírta kifelé a leggyengébb láncszemet.
Pontosan ezért adtam fel azután az elemek akkuval való helyettesítését, ilyen helyeken.
Más egy fényképezőgép, ahol a merülés azonnal feltűnik, az nem is teszi tönkre.
Elemnél is nyilván más a helyzet, annak eleve az a sorsa, hogy tönkremegy. De akkunál nem szeretjük, ha túl hamar kinyíródik.
Tehát összefoglalva, végül rá kellett jönni, hogy a gyártó csak jót akart nekem, amikor ők megmondták előre, hogy ne tegyem bele az akkut!
Hármas válaszoló tőkéletesen bemutatta a demokrácia lényegét, mindenki alanyi jogon lehet hülye.
De nem baj, ettől szép a világ.
A félvezetők két dologtól mennek tönkre: nyitóirányban túláramtól, záróirányban túlfeszültségtől.
az akkumulátoraid nem fognak túlfeszültséget csinálni nyitóirányban, záróirányba pedig úgysem teszed be őket, vagy ott a védelem.,
A gyártó azért írja hogy ne használd akksival, mert a metálhibrid akksiknak 1,2 volt körüli a cellafeszültsége, ami kevesebb, mint 1,5. Ráadásul a gyártó a létező leghülyébb felhasználóra készül, arra a baromra, aki képes mikróban szárítani a macskáját, vagy nem tudja, hogy a kávé forró. És hogy kizárjon minden felelősséget, ezeknek a barmoknak ráírja, hogy ne tegyenek be aksit.
Te nyugodtan használd. Nem lesz a készülékednek semmi baja.
"mert a metálhibrid akksiknak"
Mi az a "metálhibrid". Egy nagy hülyeség. Nikkel-metálhidrid, annak van értelme.
A hozzászólásodnak viszont nem sok, de elég nagy baj, ha magadtól nem érzed benne a logika hiányát.
Ez nem magyarázat, amit összehordtál, valójában nem indokoltál meg semmit. Hiszen nem okoz kárt a kisebb feszültség, magad is írod.
Arról nem beszélve, hogy Ni-Cd és Ni-MH akkunál 1,2 V konkrétan csak a névleges feszültség. Töltés után terheletlenül 1,3 V felett mérhetünk, lemerülve 1 V, illetve annál is kevesebb.
Elemnél 1,5 V nagyjából a végfeszültség (vagy 1,65 V), használat közben az is esik lefelé. Még 1 V körül is működtethet, kisebb áramfelvételű eszközöket.
Semmi logika nincs az írásodban. Csak a hülyeség, de az alanyi jogon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!