Az Airsoft akkumulátort milyenre cseréljem le?

Figyelt kérdés

Az Airsoft fegyveremben nemrégiben tönkrement az akkumulátorom. Egy Ni-Cd akku volt benne, és az ahhoz kapott töltővel töltöttem.

A kérdésem az lenne, hogy ha egy lítiumionos aksit veszek hozzá, az megfelelő-e, valamint, hogy a régi töltővel lehet -e tölteni? Mit ajánlotok?

2018. máj. 25. 18:01
 1/4 anonim ***** válasza:
79%

Az Airsoft fegyverekhez nem értek és az aksikhoz is csak kicsit, de:

Tudomásom szerint a nikkel-kadmium (Ni-Cd) aksik névleges feszültsége 1.2V, míg a legtöbb lítium alapú aksi névleges feszültsége 3.7V. Így a csere nem hiszem, hogy lehetséges lítium alapú aksira. Méret alapján érdeklődj akkumulátorokat forgalmazó üzletben (vagy keress a neten) direkt Airsoft fegyverbe való aksit, vagy olyat, amit szakember javasol alternatív megoldásként.

Szerintem legjobb esetben is csak Ni-Mh akkura lehet cserélni (a feszültség miatt).

2018. máj. 25. 22:15
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia! Köszi a választ!

Rendelni akarok majd, direkt méretre kerestem, ezzel nem volt probléma. Mindegyikhez fel van tüntetve a feszültsége és a milliamperórája (pld. 8.4V 1500mAh), tehát ez változó. Nekem a töltésével van problémám, hogy egy régi Ni-Cd-s aksihoz kapott töltővel tölthető-e, vagy mi a teendő. Ni-MH-s akkut nem akartam venni, mert lassabban töltődnek, meg az élettartamuk is rövidebb. A lítiumos lenne árban, méretben még minőségben is a legmegfelelőbb.

Mitévő legyek?

2018. máj. 26. 14:45
 3/4 anonim válasza:
Én úgy tudom új aksihoz új töltőkkel. Ahonnan rendelnél, írj egy emailt, hogy milyet ajánlanak és milyen töltőjük van hozzá. Általában cserélni kell a gyári aksit, mert az csak próba lövésekre jó.
2018. máj. 27. 10:40
 4/4 A kérdező kommentje:

Értem, akkor megkérdezem az eladótól, hogy mit ajánl!

Köszönöm a válaszod!

2018. máj. 27. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!