Tényleg rosszak a Samsung, Lg tv-k?
Tv vásárlás előtt állok és hallottam olyat, hogy ezek a márkásabb tv-k egyáltalán nem jók, meg 2 év után tönkremennek stb. és vegyek inkább ilyen olcsóbbakat, mert azok jobbak, mint a Horizon például (UHD tv-k).
Nekem nincsenek nagy igényeim csak legyen szép a kép benne, mutasson jól a szobában. Ezért 15-20 ezer forintnak már nem néznék oda.
Kicsit furcsállom ezt, összeesküvés elméleteknek tartom azt, hogy a Samsung és társai tönkremennek míg az olcsóbb tovább tart. Volt egy Krüger'n Matz tv-m két év után elromlott...
Ez így ebben a formában biztos butaság.
Hogy mennyire jó vagy rossz a Samu vagy az LG arról lehet vitatkozni, de az tény hogy ezek világmárkák.
Minden bizonnyal nem a tartósság szobra már egyikük sem, és különben is tudjuk hogy a közvélekedés szerint régen minden jobb volt, de abban is biztos vagyok, hogy a hozzájuk képest noname gagyi gyártók még silányabbak.
Egyébként én pl. eleve 5 év garanciával vettem az LG tévémet, tehát erről ennyit.
Egy dolgot viszont el kell fogadni, ma már nem évtizedekre készítik ezeket a szórakoztató elektronikai kütyüket. Ez nem Samsung vagy LG specifikus kérdés, hanem sajnos ilyen eldobós világot élünk. Ez benne van a pakliban, de a kínálatban a Samsung és az LG is mindenképp a minőséget képviseli.
Mióta a szakmában vagyok, szervizben mindig pont azok a készülékek csapódtak le, amit az emberek vásárolnak. Persze, mi más. Viszont az arányok is nagyjából azt tükrözik, hogy miből, mennyit vásárolnak.
Ezért nincs értelme szidni az olcsóbbakat, mert amiből többet vesznek, több jut belőle a szervizekbe is, ez természetes.
Viszont azok esetleg jobban, olcsóbban javíthatók.
Egyébként nálam is van mindenféle, kivétel nélkül. Vannak időnkét típushiba jellegű hullámok, de az is bármelyikből.
Jók ezek bootloopos Samsungok is, meg mostanában a felejtős LG-k, ami néha visszaáll alapállapotra, lehet újraprogramozni.
De nagyon jó poén tud lenni az is, amikor bejön egy-egy nem javítható Samsung vagy LG alaplap, amit sehol nem lehet keríteni, legfeljebb a márkaszervizen keresztül, 40-60 ezerért, köszönjük a tulajdonossal együtt!
Miközben egy jó kis Vestel-alapú gépet mondjuk gazdaságosan megjavítok, látom benne az LG kijelzőt és utána nem térek magamhoz, hogy milyen kellemes, természetes kép van ezen.
Kínait azért nem nagyon ajánlom, mert a kínai kijelzők ezt a minőséget nem tudják utolérni, alaplap is kicsit "érdekesebb" stb.
Nem tudom tényleg akkor mitévő legyek. Nem sokkal drágább egy népszerűbb mint egy olcsóbb (esetemben Horizon).
Pillanatnyilag 150-160 ezer forintért is számomra nagyon jó Samsungokat, Lg-ket lehet kapni. Viszont ha a hozzáértő is azt mondja mindkettő ugyanúgy hajlamos a meghibásodásra akkor teljesen mindegy. Azt hittem eddig, hogy a fentebb említett márkák kicsit kevesebb rizikóval járnak.
Azért az nem mindegy, hogy esetleges meghibásodás esetén van e hozzá szervizháttér, vagy úgy jársz mint én a garanciális PS3-al anno, valahová a franciákhoz küldték ki javítani, majd jó 2 héttel később cserepapír.
Én azt is el tudom képzelni, hogy a nagy gyártóknál azért kicsit jobban odafigyelnek a minőségbiztositásra, már csak a márka hírnév miatt is.
Nincs erre recept hogy mi mennyi idő múlva fog elromlani.
Nálunk is pont LG és Samu eszközök vannak otthon. Ebből az egyik samut már harmadszor javítom, a másik, pont a régebbi, kiválóan teljesít. Az LG-k csak működnek sok éve.
Amire ügyelj, sok tv tulaj a tudtán kívül azzal okoz magának problémát, hogy a bekapcsolt készülékeket összekötő csatlakozókat ki-be húzza-dugja. A tesóm vadi új Samujának ettől egyből elszállt az a képessége hogy automatikusan felismeri a HDMI bemenetére kapcsolt eszközt, ami nagyon praktikus volt, de most már neki kell váltogatnia a távkapcsolóval. Nem nagy dolog, de nem javítható, csak panel cserével. És nem ingyen.
9-10 éves LG tévénk van otthon, és még mindig hibátlanul működik.
A Samsungokkal nincs tapasztalatom, de ha a telefonjaikból indulunk ki, ha nem a csúcskategóriát veszed akkor sajnos pár év-hónap múlva elavul, elromlik, és egyáltalán nem éri meg.
Az olcsóbb Samsung tv-k, csak az itteni kérdések alapján is szogáltatások terén hagynak némi kívánni valót maguk után.
Hangjuk miatt sokan hiányolják a jack kimenetet, és a médialejátszónak is vannak formátum kihívásai.
Az újakról fogalmam sincs. Nekem 11 éve működik a keskeny képcsöves Samsung tévém, hiba nélkül, és a még öregebb VHS/DVD-lejátszó is.
Mondjuk, nekem szinte minden háztartási gépem régi és még nem igazán igényeltek javítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!