Davids2525 kérdése:

5.1 csatlakoztatása smart tv-hez, erősítő nélkül, vagy erősítővel hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok van egy UHD okos tv-m, és egy 5.1 es hangfalszettem.

A tb-n filmnézésre pendrive-on vagy hordozható winchestert hdmi-összeköttetéssel használok.

A tn-n ezek a csatlakozók vannak, hogyan tudnám összekötni őket, hogy müködjön az 5.1.

Tehát a bementi anyag nem dvd, nem cd, nem más, hanem a tv-be bedugott winchester.

A mellékelt képeken vannak a tv csatlakozói:

[link]

[link]

[link]

[link]

2018. okt. 18. 15:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az erősítőd típusát meg barchoba keretében találjuk ki?
2018. okt. 18. 16:02
 2/11 anonim ***** válasza:

A TV-n van egy AV-csatlakozó, amihez gyárilag mellékeltek egy kis vezetékes átalakítót, az már nincs meg?

Látszik egy RCA Subw. out, alatta Audio.

Jól sejtem, hogy az eltakart felirat Audio Input (ami a komponens bemenethez társul elvileg)?

A takarás zseniális egyébként, nehogy lássuk pont a lényeget.

TV típusát hogyhogy nem sikerült ideírni?

Optikai kimenet lenne esélyes egyébként.

2018. okt. 18. 16:32
 3/11 anonim ***** válasza:
A Side AV alatti Jack dugót mire használod?
2018. okt. 18. 16:36
 4/11 anonim ***** válasza:
Az első képen mintha egy vga csatlakozót (d-sub), mellette pedig egy optikai csatlakozót látnék. Azzal meglehetne próbálni.
2018. okt. 18. 18:57
 5/11 anonim ***** válasza:

Én is gondolkodtam ilyen megoldásban, de még nem jutottam el a megvalósításig. Én a notebookhoz használok egy átalakítót, de az csak USB-vel csatlakozik és installálni kell, vagyis a TV-re nem tudom feltenni. Én ezt az egységet találtam, ami ránézésre megfelelne.

A gondom csak az, hogy a hangfalszettem kézi hangosítású (Logitec X-530) és ha ezt bekötném, akkor vagy rohangálok a hangerő gombhoz (mint a 70-es években), vagy fix beállításon hagyom és akkor úgy szól.

Mivel van optikai csatlakozása ennek is és a tévédnek is, ezért ez szerintem használható lenne. De hangsúlyozom, hogy én még nem vettem meg és így nem nincs tapasztalatom.

[link]

2018. okt. 18. 20:50
 6/11 A kérdező kommentje:
a side av alatti jack dugóba van most bekötve egy sztereó hangfal pár.
2018. okt. 19. 11:51
 7/11 anonim ***** válasza:

Mivel gyakran csak annyi az igény, hogy a sztereó kimenetet rákössék az 5.1-re (ami persze nem lesz valódi 5.1), ezért először én is csak ilyen szempontból néztem a csatlakozókat.

Viszont írtam az is, hogy az optikai kimenet esélyes. De másképp fogalmazva valódi 5.1 csak azon tud kijönni.

Ahhoz pedig lehet rendelni Toslink --> RCA átalakítót.

2018. okt. 19. 14:21
 8/11 A kérdező kommentje:
oké, köszi a a válaszokat, egy hdmi extractort kipróbálok
2018. okt. 19. 16:08
 9/11 anonim ***** válasza:

"A tb-n filmnézésre pendrive-on vagy hordozható winchestert hdmi-összeköttetéssel használok."

Milyen HMDI-ről beszélsz? A merevlemez USB-n csatlakozik a TV-hez.

Onnan meg ne is akarj hangot levenni, nem olyan adatok közlekednek rajta.

2018. okt. 19. 20:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Vagyis HDMI.
2018. okt. 19. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!