Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Számítógép összekötése erősítő...

Számítógép összekötése erősítővel, utána az erősítő összekötése a hangfalakkal. Hogyan, melyik csatlakozókkal?

Figyelt kérdés

Van két darab hangfalam, egy erősítő, és jelen esetben egy laptop. Van hozzá egy jack - rca kábelem (egy fekete és egy piros fejű rca, illetve a jack a végén), van két darab hangfal kábelem, amik bár nem pirosak, az egyiken a fekete szín jelölve van, így nem tudnám elrontani.

Az erősítő hátulja így néz ki:

[link]

A jack-es végét az RCA csatlakozónak melyikhez kellene csatlakoztatnom?

Én a sima Line-ba dugtam bele, illetve színek szerint helyesen egy hangszóróval kipróbáltam, de nem szólt sajnos...

Kérlek segítsetek a dologban, köszönöm szépen előre is a válaszokat!

#hangfal #erősítő #csatlakoztatás #laptop #erősítő csatlakoztatása számítógéppel #jack rca
2013. jan. 17. 15:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Laptop jack kimenetbe a jack dugót bedugod.

Az RCA.t cstlakoztatod az erőlködő piros/fehér bemenetébe.

A hangfal kimenetbe pedig a hangfalakat.

Amennyiben TE is így csináltad, akkor bocs, de ennek így kéne működnie. legalábbis nálam pont így van.

2013. jan. 17. 16:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az erősitő line bemenetére !!

azt az elözö elfeledte mondani

2013. jan. 17. 16:05
 3/10 A kérdező kommentje:

Igen, ezt akartam kérdezni, hogy melyik piros-fehér bemenetére... :)

Ahogy írtam is fent, én is a Line-al próbálkoztam elsőre, de nem volt sikere.

Ennek esetleg lehet az az oka, hogy a hangafal kábelekről nem nagyon vágtam le a műanyag burkolatot, és csak kb. egy 0.5 - 1 centis részen volt a drót csatlakoztatva a hangfalba?

Egyébként érdekes, mert maga a drót alapjában véve nagyon vékony, ez esetleg lehet hátrány?

Köszönöm a válaszaitokat, adom a kezeket!

2013. jan. 17. 16:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindíg az egymással párban lévőbe kell csatlakoztatni .

Még azt nézd meg hogy esetleg az erősítőn nincs e olyan módválasztó kapcsoló, vagy gomb, mert akkor amibe bedugtad, olyan módba kell állítani az erősítőtis.

az erősítő bekapcsolásakor a hangfalakból hallható "sercegés" rögtön elárulja, hogy csatlakozik -e rendesen mindkettő. Amennyiben nem hallasz semmit akkor lehetséges, hogy még kell rajta blankolni.

2013. jan. 17. 16:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Pl. ha a CD kimenetbe csatlakozol, akkor értelemszerűen a készüléket is annak megfelelően kell CD-re állítani.
2013. jan. 17. 16:38
 6/10 A kérdező kommentje:

Igen-igen, értem én, és mindent meg is csináltam elsőre (átkapcsolás, páros csatlakozókba csatlakoztatása a kábeleknek) mert egyértelműek voltak, kivéve azt, hogy melyik csatlakozóba menjen, de ezek szerint jó az a Line.

Valószínűsítem hogy a hangfal kábelekkel lesz gond, mert semennyit nem vágtam le belőlük, az egyik kábelen pl. ki sem látszanak a drótok. Szerintem veszek egy új párat, mert nekem kissé érdekes minőségűnek tűnnek, ezüst színűek, és iszonyat vékonyak.

Köszi a válaszokat megintcsak, zöld megy, előbb is nyomtam, de sajnos nem jelzi.

2013. jan. 17. 16:49
 7/10 A kérdező kommentje:

Kábelek megfaragva, a réz sodrony látszik már csak. Jól "összetekertem" őket egy kupacba hogy ne álljanak ki egyáltalán, de nem megy a dolog valamiért...

Az nem lehet, hogy rosszul teszem oda a kábeleket? Az erősítőbe - ahogy a képen is látszik - pl. úgy, hogy lecsavarom a jobb alsó/jobb felső kettőt, a kábelt odarakom a végére, és a kis műanyaggal odaszorítom a legvégére a kábelt. Persze a színek helyesen vannak, nem összevissza.

A hangfalnál már másféle van, pont ilyen, mint amilyenről itt írnak és képet is csatolnak:

[link]

Ebbe hogy kell belerakni? A képen is úgy van (ahogy látom) ahogy én csinálom, a kis lecsavarhatón belül van egy fém rész, az benyomható, és akkor beletehető a kábel. Ezt egészben utána rálehet csavarni a csavaros fejre.

Szerintetek mit csinálok rosszul? Most jött meg a hangfal, nem lenne jó, ha kuka lenne egyből. :(

2013. jan. 17. 19:11
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nézzük sorban:

_ Ilyen csatlakozót használsz ? [link] (Ez a jó)

-Ez a vezeték nem sérült valahol ?

-Hangfalanként 2 szál fut. Azok jól elkülönülnek egymástól?

-Az erősítő más berendezéssel működik.

érdemes lenne az egészet kipróbálni pl, egy rádióra, vagy TV-re rákötni, és amikor már ott hibátlanul működik akkor próbálni a laptoppal. Mert az is előfodúl, hogy a oprendszeren belül kell a hangbeállításoknál állítani valamit. Mert az nem mérvadó, hogy egy fülhallgatót bedugva a jack-be, az szól, de az erősítő egyáltalán nem biztos hogy ugyan oda csatlakoztatva szólni fog.

Kb ennyi ami beugrik most.

2013. jan. 18. 06:45
 9/10 A kérdező kommentje:

Ugyanilyen a vezeték, csak "fogak" vannak a szélén, vagy hogy mondjam. :D

Megoldódott, elég primitív dolog miatt. Eddig csak egy hangfallal próbáltam (fent írtam is), és az erősítőnél se néztem hogy jobb vagy bal hangszóróba csatlakoztatom, úgyhogy 2x akkora volt a hiba esélye mint amúgy.

Tegnap összeraktam mindkettővel, és egyből szóltak is... nem is kicsit... a szomszédokat már most sajnálom, pedig nincs szívem bömböltetni a zenét sajnos. :D

Köszi a válaszokat mégegyszer, adom a zöldkezet megint, bár valamiért továbbra sem jelzi hogy adtam volna... lehet csak a felhaszálók értékelése (és nem a kérdés kiírójáé) számít 1-1 válasznál?

2013. jan. 19. 13:42
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

:) :)

Nekem nem számít a pont, nem azért irkálok.

2013. jan. 19. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!