Számítógép összekötése erősítővel, utána az erősítő összekötése a hangfalakkal. Hogyan, melyik csatlakozókkal?
Van két darab hangfalam, egy erősítő, és jelen esetben egy laptop. Van hozzá egy jack - rca kábelem (egy fekete és egy piros fejű rca, illetve a jack a végén), van két darab hangfal kábelem, amik bár nem pirosak, az egyiken a fekete szín jelölve van, így nem tudnám elrontani.
Az erősítő hátulja így néz ki:
A jack-es végét az RCA csatlakozónak melyikhez kellene csatlakoztatnom?
Én a sima Line-ba dugtam bele, illetve színek szerint helyesen egy hangszóróval kipróbáltam, de nem szólt sajnos...
Kérlek segítsetek a dologban, köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Laptop jack kimenetbe a jack dugót bedugod.
Az RCA.t cstlakoztatod az erőlködő piros/fehér bemenetébe.
A hangfal kimenetbe pedig a hangfalakat.
Amennyiben TE is így csináltad, akkor bocs, de ennek így kéne működnie. legalábbis nálam pont így van.
Az erősitő line bemenetére !!
azt az elözö elfeledte mondani
Igen, ezt akartam kérdezni, hogy melyik piros-fehér bemenetére... :)
Ahogy írtam is fent, én is a Line-al próbálkoztam elsőre, de nem volt sikere.
Ennek esetleg lehet az az oka, hogy a hangafal kábelekről nem nagyon vágtam le a műanyag burkolatot, és csak kb. egy 0.5 - 1 centis részen volt a drót csatlakoztatva a hangfalba?
Egyébként érdekes, mert maga a drót alapjában véve nagyon vékony, ez esetleg lehet hátrány?
Köszönöm a válaszaitokat, adom a kezeket!
Mindíg az egymással párban lévőbe kell csatlakoztatni .
Még azt nézd meg hogy esetleg az erősítőn nincs e olyan módválasztó kapcsoló, vagy gomb, mert akkor amibe bedugtad, olyan módba kell állítani az erősítőtis.
az erősítő bekapcsolásakor a hangfalakból hallható "sercegés" rögtön elárulja, hogy csatlakozik -e rendesen mindkettő. Amennyiben nem hallasz semmit akkor lehetséges, hogy még kell rajta blankolni.
Igen-igen, értem én, és mindent meg is csináltam elsőre (átkapcsolás, páros csatlakozókba csatlakoztatása a kábeleknek) mert egyértelműek voltak, kivéve azt, hogy melyik csatlakozóba menjen, de ezek szerint jó az a Line.
Valószínűsítem hogy a hangfal kábelekkel lesz gond, mert semennyit nem vágtam le belőlük, az egyik kábelen pl. ki sem látszanak a drótok. Szerintem veszek egy új párat, mert nekem kissé érdekes minőségűnek tűnnek, ezüst színűek, és iszonyat vékonyak.
Köszi a válaszokat megintcsak, zöld megy, előbb is nyomtam, de sajnos nem jelzi.
Kábelek megfaragva, a réz sodrony látszik már csak. Jól "összetekertem" őket egy kupacba hogy ne álljanak ki egyáltalán, de nem megy a dolog valamiért...
Az nem lehet, hogy rosszul teszem oda a kábeleket? Az erősítőbe - ahogy a képen is látszik - pl. úgy, hogy lecsavarom a jobb alsó/jobb felső kettőt, a kábelt odarakom a végére, és a kis műanyaggal odaszorítom a legvégére a kábelt. Persze a színek helyesen vannak, nem összevissza.
A hangfalnál már másféle van, pont ilyen, mint amilyenről itt írnak és képet is csatolnak:
Ebbe hogy kell belerakni? A képen is úgy van (ahogy látom) ahogy én csinálom, a kis lecsavarhatón belül van egy fém rész, az benyomható, és akkor beletehető a kábel. Ezt egészben utána rálehet csavarni a csavaros fejre.
Szerintetek mit csinálok rosszul? Most jött meg a hangfal, nem lenne jó, ha kuka lenne egyből. :(
Akkor nézzük sorban:
_ Ilyen csatlakozót használsz ? [link] (Ez a jó)
-Ez a vezeték nem sérült valahol ?
-Hangfalanként 2 szál fut. Azok jól elkülönülnek egymástól?
-Az erősítő más berendezéssel működik.
érdemes lenne az egészet kipróbálni pl, egy rádióra, vagy TV-re rákötni, és amikor már ott hibátlanul működik akkor próbálni a laptoppal. Mert az is előfodúl, hogy a oprendszeren belül kell a hangbeállításoknál állítani valamit. Mert az nem mérvadó, hogy egy fülhallgatót bedugva a jack-be, az szól, de az erősítő egyáltalán nem biztos hogy ugyan oda csatlakoztatva szólni fog.
Kb ennyi ami beugrik most.
Ugyanilyen a vezeték, csak "fogak" vannak a szélén, vagy hogy mondjam. :D
Megoldódott, elég primitív dolog miatt. Eddig csak egy hangfallal próbáltam (fent írtam is), és az erősítőnél se néztem hogy jobb vagy bal hangszóróba csatlakoztatom, úgyhogy 2x akkora volt a hiba esélye mint amúgy.
Tegnap összeraktam mindkettővel, és egyből szóltak is... nem is kicsit... a szomszédokat már most sajnálom, pedig nincs szívem bömböltetni a zenét sajnos. :D
Köszi a válaszokat mégegyszer, adom a zöldkezet megint, bár valamiért továbbra sem jelzi hogy adtam volna... lehet csak a felhaszálók értékelése (és nem a kérdés kiírójáé) számít 1-1 válasznál?
:) :)
Nekem nem számít a pont, nem azért irkálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!