Hány watt stereoba?
Be linkeltem amit venni akarok és arra lenék kiváncsi hogy stereoba mennyi.tényleges teljesitményt adhat le! A hirdetésben találhato a képek közt egy kis informácio a "wattokrol" de nem nagyon értem, mivel fel van tüntetve a stero teljesitmény, de a többi hangnem is wattba..én csak is két hangfalal hajtanaám és amit ir 2*110 watt keveselem és abba biznék, hogy két hangfalal azért csak több.
Lesz hozzá 6 ohmos hangsugárzód? Mert a teljesítmény arra van specifikálva.
Nagyobb impedanciát köthetsz rá, valamivel csökken ugyan a teljesítmény, de ennek lakásban nincs jelentősége.
Mindenképpen bőven elég lesz a ház döngetéséhez, emiatt felesleges aggódni.
1200 W a maximális hálózati teljesítményfelvétel, de ebbe valószínűleg beleszámolták még a hátlapra szerelt aljzatok lehetséges 200 W-ját is, vagyis 1000 W elvileg a készülék maga, illetve a hálózati trafója.
Ez egy 5-csatornás végfok, 5 x 100 W szinuszos kimenőteljesítménnyel, 6 ohmon.
Ha ezekből csak két végfokot használsz, akkor 2 x 110 W is kipréselhető, mivel ilyenkor a többi nem terheli le a tápegységet, kicsivel több tápfeszültség jut a sztereóra.
Ha megnézzük a szervizdoksit szerepel benne egy ilyen sor:
Dynamic Power ( 2 / 4 / 8 ohm) 270 / 150 / 85 W
Áttekinthetőbben összegezve az információkat:
2 ohm 270 W
4 ohm 150 W
6 ohm 100 W
8 ohm 85 W
Ebben határozottan van logika, de semmiképp sem értelmezném úgy, hogy 5 x 270 = 1350 W is lehetséges, ami már nyilván túlzás lenne.
Nekem ahogy írtam Sony str de 400 adom van. Az 2*80watt stereoban. Mind ez mellett 2-16 Ohm így terhelhető. Lehet hogy nem is veszek, hanem arra rá kotom, hisz 4 Ohm bal használva az is le add 2*110 simán.
Én még mindig az nem értem, hogy miert 2*100watt körüli mind. Hiába a nagy áram felvétel ennel a pioneernel is 1200watt de meg is ugyan annyi mint majdnem az enyém el na meg annál kb. 50 nél amiket az elmúlt napokban még nezten
"Hiába a nagy áram felvétel ennel a pioneernel is 1200watt"
Nem annyi az áramfelvétel, különben is watt a teljesítményfelvétel, de az sem 1200 W állandóan. 500 W folyamatos teljesítményt képes leadni az öt végfok, AB-osztály lévén elfűt mondjuk 200 W-ot, az legyen 700 W teljesítményfelvétel összesen.
De ismét felhívnám a figyelmet a specifikációra, ha esetleg nem tűnt volna fel:
________Dynamic Power (2 / 4 / 8 ohm) 270 / 150 / 85 W________
Tehát rövid idejű terheléseknél egy-egy végfok képes nagyobb teljesítményeket is leadni. Erre viszont csak úgy lehet képes, hogy megfelelő teljesítményű tápegységgel, trafóval látják el, ami rövid csúcsokban akár 1000 vagy 1200 W-ot is felránthat (bár erről írtam egy másik feltételezést, hogy miért csak 1000 W esetleg).
Ez azért jó dolog, mert komoly dinamikát kölcsönöz, hogy ilyen csúcsokat is ki tud szolgálni.
Viszont minden készülék hátán a lehetséges maximális teljesítményfelvételt kötelező feltüntetni.
"Nekem ahogy írtam Sony str de 400 adom van. Az 2*80watt stereoban."
Lehet, hogy lesz itt egy kis tévedés a saját erősítőddel kapcsolatban is:
STR-DE400
"Mind ez mellett 2-16 Ohm így terhelhető."
Ha jól megnézzük, a Sony erősítőd használati utasításában is 6 ohmokról van szó, honnan jött ez a 2-16 ohm?
Lehet terhelni kisebb impedanciával általában a végfokokat, de akkor jobban oda kell figyelni a kihajtásra, túlmelegedésre, vagyis óvatosabban kell használni.
Egyébként lehetne nézni képeket az erősítők belsejéről, hogy melyikben van komolyabb hálózati trafó, melyik nagyobb tömegű. Lehet, hogy meglepődnél, ha a kettőt összehasonlítanád?
Vagy kérdezd meg az eladót, hány kilós a végfok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!