Hány watt stereoba?

Figyelt kérdés

[link]

Be linkeltem amit venni akarok és arra lenék kiváncsi hogy stereoba mennyi.tényleges teljesitményt adhat le! A hirdetésben találhato a képek közt egy kis informácio a "wattokrol" de nem nagyon értem, mivel fel van tüntetve a stero teljesitmény, de a többi hangnem is wattba..én csak is két hangfalal hajtanaám és amit ir 2*110 watt keveselem és abba biznék, hogy két hangfalal azért csak több.

2018. aug. 24. 20:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez ennyi, stereo 2*110 watt. Jó hangládákkal lakásban ez nem kevés.
2018. aug. 24. 21:12
 2/13 anonim ***** válasza:

Lesz hozzá 6 ohmos hangsugárzód? Mert a teljesítmény arra van specifikálva.

Nagyobb impedanciát köthetsz rá, valamivel csökken ugyan a teljesítmény, de ennek lakásban nincs jelentősége.

Mindenképpen bőven elég lesz a ház döngetéséhez, emiatt felesleges aggódni.

2018. aug. 24. 22:30
 3/13 A kérdező kommentje:
Nagyon össze vagyok már most zavarodva igy hogy belástam magam! Van nekem itthon egy sony str-de400 erösitöm az stereoba most néztem 2* 80 watt ugye ennek a hátuljára 190watt van ráirva. Én azt nem értem, hogy miért szinte mindegyik 5*100 wattra képes. Valamelyikre 240 watt van irva van olyan amelyik 650 watt és ugye amit venni akarok meg 1200watt és "csak" 2*110 watt. Hangfalak oszloposat most akarok épitettni egy párat. Hanfalankén 2 db 30 cm es gladen 4 ohm 250watt rms mélyek egy 16 os közép és ring magasokat akarok bele! Kis segitséget kérnék még ezekben.
2018. aug. 24. 22:41
 4/13 anonim ***** válasza:

1200 W a maximális hálózati teljesítményfelvétel, de ebbe valószínűleg beleszámolták még a hátlapra szerelt aljzatok lehetséges 200 W-ját is, vagyis 1000 W elvileg a készülék maga, illetve a hálózati trafója.

Ez egy 5-csatornás végfok, 5 x 100 W szinuszos kimenőteljesítménnyel, 6 ohmon.

Ha ezekből csak két végfokot használsz, akkor 2 x 110 W is kipréselhető, mivel ilyenkor a többi nem terheli le a tápegységet, kicsivel több tápfeszültség jut a sztereóra.

Ha megnézzük a szervizdoksit szerepel benne egy ilyen sor:

Dynamic Power ( 2 / 4 / 8 ohm) 270 / 150 / 85 W

Áttekinthetőbben összegezve az információkat:

2 ohm 270 W

4 ohm 150 W

6 ohm 100 W

8 ohm 85 W

Ebben határozottan van logika, de semmiképp sem értelmezném úgy, hogy 5 x 270 = 1350 W is lehetséges, ami már nyilván túlzás lenne.

2018. aug. 25. 00:11
 5/13 DJW4RP3D válasza:
Ha 4 ohmos hangszorókkal épitessz ládát akkor ez az erősitő nem lessz jó neked. Minimum 6 ohmot bír az erősitő,csak azt érnéd el,hogy lefüstöl az erősitő nagy hangerőn a 4 ohm miatt. Nézz olyat ami 4 ohm-tól terhelhető. Egyébkénz ez az erősitő komoly kis cucc. 16kg van benne anyag. Igen 2x110 watt 6 ohmon,de ez ne tévesszen meg. Nekem egy 5x100-as Sonym van,ez sztereóban 2x100watt illetve van benne multi sztereó mód igy 4hangfalat is hajt sztereóban. Az enyém csak 10kg de hidd el hogy nagyon bitang. 4 kültéri hangfal van rajta amikben 40cm mélyek vannak, 250w/db. Még azon csodálkozom, hogy a cserepek a lakás tetején vannak. :)
2018. aug. 25. 20:03
 6/13 A kérdező kommentje:

Nekem ahogy írtam Sony str de 400 adom van. Az 2*80watt stereoban. Mind ez mellett 2-16 Ohm így terhelhető. Lehet hogy nem is veszek, hanem arra rá kotom, hisz 4 Ohm bal használva az is le add 2*110 simán.

Én még mindig az nem értem, hogy miert 2*100watt körüli mind. Hiába a nagy áram felvétel ennel a pioneernel is 1200watt de meg is ugyan annyi mint majdnem az enyém el na meg annál kb. 50 nél amiket az elmúlt napokban még nezten

2018. aug. 25. 20:31
 7/13 DJW4RP3D válasza:
Mert csatornákra van osztva. Ha minden csatira kötnél hangfalat akkor hasznalnád ki. De ha csak 2 vagy 4 hangfalat akarsz sztereóba rákötni akkor felesleges megvenni. Az enyémre köthetek 5 db 40 centis szorót is akkor sen ráradna el. Most jelenleg 4db 40 centis van rajta és a centerre kötöttem eg, 30 centis master audiot,igényesen meg épitett ládába van. A hangot nem mossa el a hangzást te állitod. Jelenleg multiban szól rákapcsoltam a centert így minden csatornán sztereóban szól. Brutális hangja van. Ezért érdemes megvenni ezeket az erősitőket. Ha minden csatira kötsz hangfalat akkor sem szól 5.1 es hangzásba csak ha te álitod abba a sorround is úgy szól mint a front rész ha úgy akarod.
2018. aug. 25. 21:05
 8/13 anonim ***** válasza:

"Hiába a nagy áram felvétel ennel a pioneernel is 1200watt"

Nem annyi az áramfelvétel, különben is watt a teljesítményfelvétel, de az sem 1200 W állandóan. 500 W folyamatos teljesítményt képes leadni az öt végfok, AB-osztály lévén elfűt mondjuk 200 W-ot, az legyen 700 W teljesítményfelvétel összesen.

De ismét felhívnám a figyelmet a specifikációra, ha esetleg nem tűnt volna fel:

________Dynamic Power (2 / 4 / 8 ohm) 270 / 150 / 85 W________

Tehát rövid idejű terheléseknél egy-egy végfok képes nagyobb teljesítményeket is leadni. Erre viszont csak úgy lehet képes, hogy megfelelő teljesítményű tápegységgel, trafóval látják el, ami rövid csúcsokban akár 1000 vagy 1200 W-ot is felránthat (bár erről írtam egy másik feltételezést, hogy miért csak 1000 W esetleg).

Ez azért jó dolog, mert komoly dinamikát kölcsönöz, hogy ilyen csúcsokat is ki tud szolgálni.

Viszont minden készülék hátán a lehetséges maximális teljesítményfelvételt kötelező feltüntetni.

2018. aug. 25. 22:05
 9/13 anonim ***** válasza:

"Nekem ahogy írtam Sony str de 400 adom van. Az 2*80watt stereoban."

Lehet, hogy lesz itt egy kis tévedés a saját erősítőddel kapcsolatban is:

STR-DE400

[link]

"Mind ez mellett 2-16 Ohm így terhelhető."

Ha jól megnézzük, a Sony erősítőd használati utasításában is 6 ohmokról van szó, honnan jött ez a 2-16 ohm?

Lehet terhelni kisebb impedanciával általában a végfokokat, de akkor jobban oda kell figyelni a kihajtásra, túlmelegedésre, vagyis óvatosabban kell használni.

Egyébként lehetne nézni képeket az erősítők belsejéről, hogy melyikben van komolyabb hálózati trafó, melyik nagyobb tömegű. Lehet, hogy meglepődnél, ha a kettőt összehasonlítanád?

Vagy kérdezd meg az eladót, hány kilós a végfok?

2018. aug. 25. 22:16
 10/13 A kérdező kommentje:
Előerősitőnek használhatom a Sony erősítomet?
2018. aug. 27. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!