Furcsa hangot ad ki a mélynyomó membránja. Mi lehet?
10 éve aktívan használok egy DELL ADA995 névre hallgató 460 watt összteljesítményű 5.1-es hangrendszert. A minap figyeltem fel egy jelenségre, amit eddig még nem vettem észre. Szólt a zene, és elég közel volt a fülem a mélynyomó membránjához. Észrevettem, hogy olyan hangot adna ki, mint ha a membrán alatt kis homokszemcsék lennének, vagy kicsit mintha szökne a levegő belőle (?). Megvizsgáltam a membránokat, nem látok rajtuk lyukat, s a gumiperem sem repedezik.
(Ugyanolyan tisztán, erőteljesen szól mint 10 éve amikor új volt, de eddig sosem vettem észre hogy ilyen hang is lenne. Akkor észrevehető amikor kicsit közelebb megy az ember a membránokhoz.)lehet ez? Előre is köszönöm a válaszokat.
Analóg végfok IC-k vannak benne, aminél egy kis keresztezési torzítás befigyelhet.
Ha erről van szó, fülre úgy lehet legjobban megfigyelni, hogy beszédet figyelsz (hírek stb.), halkan és közelről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!