Felelős-e a szolgáltató, ha az általa kihelyezett parabola antennába belevág a villám és a dekódereivel együtt tönkremegy a televizíó?
"Az MSZ EN 62305-1:2011 szabvány foglalja magába"
Az annyira nem, az utal a 62305-4-re, abban vannak ezek részletezve.
"a szolgáltató semmit sem fog megtenni azért,hogy biztonságosabban építse ki az antennáit"
Az a fura, hogy elolvasol mást, és azt elhiszed, mint a mantrát, például a #17-est (miközben én megkérdőjelezem a #18-ban...), meg ezt a szabványszámot, aztán más témában meg indokolatlanul beakadsz, mint ahogy látom, életed végéig nem lehet kirobbantani téged ebből a meggyőződésből, hogy a műholdas szolgáltató felelős (miközben a szabvány sem arról beszél, amit velki valahol említett, te meg a képünkbe vágsz :D ). Én magam vagy háromszor írtam, hogy kell hozzá az épületben zónarendszer, többfokozatú túlfeszültségvédelem, de hát hiába. :D
Sztrogoff
Igen,én elolvasok mindenkit,de nem ismerek senkit és ugye így nem lehet eldönteni,hogy kinek higyjek. Én ezen a téren eléggé laikus vagyok,sohasem foglalkoztam villámokkal. A jog szerint én is tudom,hogy a Telekom nem foglalkozik azzal,hogy az ő eszközükön keresztűl apám tévéjét hazavágta egy villám. A kérdés helyes-e ez így. Hogy egy szolgáltatónak kifizetsz évent százezret a szolgáltatásért,és gyakorlatilag potenciális veszélynek teszik ki az otthonodat,mert a jog semmilyen formában nem írja elő azt nekik,hogy legalább a legalapvetőbb védelmet kiépítsék,hogy ne keletkezzen kár az otthonokban. A kérdésre a jogi választ már a kérdés kiírásakor tudtam,inkább próbáltam egy kicsit erkölcsi oldalról,és ami még fontosabb, a figyelmet felhívni arra,hogy hogyan is vannak ezek a rendszerek kiépítve. Műkődik,oszt jól van,de ha Manci néni pont akkor ér az eszközhöz amikor abban a villám szaladgál,még az életébe is kerülhet,mert rajta nincsen fluxus kondenzátor,ami időutazássá alakítsa a villám erejét.
A kérdés lehet hogy így pontosabb lett volna:
Miért nem felelős-e a szolgáltató, ha az általa kihelyezett parabola antennába belevág a villám és a dekódereivel együtt tönkremegy a televizíó?
Köszönöm mindegyikőtöknek,hogy egyáltalán válaszoltatok,részemről mindenkit zöld pacsival jutalmazok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!