2 csatornás erősítőnél fontos, hogy mindkét csatorna egyforma terhelés alatt legyen W és Ohmban is?
Pl egyik csatornára tettem 150 W 6 Ohmot, a másikra meg 110 W 3 Ohmot (pont így jött ki a hangszóró).
Egyébként 2 x 150 W terhelhetőségű 2 ohmon az erősítő.
Semmi baja nem lesz neki vagy pontosan egyformának kell lennie a két csatornának mindenben?
ezzel megleptél. eddig pont mindenki arra beszélt rá, h törekedjek a 2 Ohmosra, mert azzal lesz a legstabilabb és legszebb hangzású ... most igazából egy katyvasz, van benne minden, de végül az eredője csak 2 Ohm, máskor 3, ahogy éppen ki tudom hozni. nem attól melegszik ha kisebb ellenállásút teszek rá? a nagyobb elvileg nem gond, nem?
A műszaki leírását meg én se értem, mert az van h vagy 2 vagy 4 Ohmos legyen a hangszóró, de vmiért a 2 Ohmosra esküszik mindenki akit kérdeztem, állítólag szebb. na majd próbálgatni kell ezt még ...
"Ezek fejenként 4-4 Ohm osak, párhuzamosan bekötve, így alkotnak egy 8 Ohm os hangfalat. "
nem fordítva? párhuzamos kötésnél nem feleződik az Ohm?
a többi meg jó kérdés, végül is egyszer kell egy jó szettet összeállítani, de nem egyszerű. na meg sokszor azt se ismerni h mennyi a tényleges RMS, ez már inkább baj ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!