2 csatornás erősítőnél fontos, hogy mindkét csatorna egyforma terhelés alatt legyen W és Ohmban is?
Pl egyik csatornára tettem 150 W 6 Ohmot, a másikra meg 110 W 3 Ohmot (pont így jött ki a hangszóró).
Egyébként 2 x 150 W terhelhetőségű 2 ohmon az erősítő.
Semmi baja nem lesz neki vagy pontosan egyformának kell lennie a két csatornának mindenben?
Műszakilag nem kell egyformának lenniük, de a specifikációban adott határokon belül kell maradni.
A hátrány inkább az hogy így sztereó műsor hallgatásakor nagyon aszimmetrikus lehet a hangkép. Főképp ezért alkalmaznak egyforma hangszórókat a két csatornához.
köszi, én annyit vettem észre h túlságosan melegszik, pedig a megadott Ohm alá nem mentem (sőt ugye egyik oldalon a háromszorosa).
de az megnyugtat h műszakilag csak emiatt akkor nem megy tönkre
ja értem, szal akkor ne zavartassam magam ... OK
egyébként Blaupunkt, de épp most nézem h RMS 2x50 W, na ez az ami nekem mindig felfoghatatlan, h akkor honnan veszik a 350 W-ot stb ... de van egy másik is, az Pioneer, arra meg 400 W van írva, és az is 2 x 50 W RMS, egyszerűen nem értem, honnan szedik ezeket a számokat.na mindegy, attól tuti nem melegszik h 150 W-os a hangszóró rajta ...
ez komoly? tehát 4x annyit vesz fel, mint amennyit lead? az szép ...
eddig még nem is hallottam ezt ilyen egyértelműen senkitől
"a 400w pedig az óránkénti maximális fogyasztás."
Dehogy fogyasztás!
Erősítőn nem adnak meg óránkénti fogyasztást. Teljesítmény felvételt esetleg megadnak.
Itt a 400W az impulzus teljesítménye lehet. Alias P.M.P.O. alias kínai watt, alias marketing watt.
Szinte semmire nem lehet ezzel az adattal menni, az RMS kimenőteljesítmény sokkal beszédesebb (és közelebb jár a földhöz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!