Ha eddig jó volt a MinDigTV régi antennával 90%-os jellel
akkor most miért épphogy csak 10% a jel?
Figyelt kérdés
A tv-egy ilyen olcsó gagyi starlight Android TV amit tavaly vettem az eMAG black friday on TV vél ugyan semmi baj mert az Android része hibátlanul működik igazság szerint csak ezért vettem a TV-t!
Nem volt tv előfizetésem de mivel megvettem akkor gondoltam feldobtam egy ősrégi antennát és a kábel is régi egyedül csatlakozót vettem hozzá és akkor ha rákerestem a csatornákra akkor minden tökéletes volt az összes kódolt és kódolatlan csatorna 90% erősségen volt most viszont egyik napról a másikra elment az adás csak az MTV csatornáit fogja és az antennával akármit csinálok semmit nem reagál a legjobb MTV csatornáit fogja az 20% on van az RTL klub és TV2 az maximum 3-5% épphogy bejön ha be is jön akkor is csak sűrűn szétesik a kép!
Szerintetek mi a baj ha eddigi jó volt antennával akármit csinálok nem reagál nagyon semmit és azt sem hiszem hogy ez nem lenne jó ez a régi antenna ugyanis eddig fogta az adásokat egyik napról a másikra ment el én arra is gondoltam, hogy talán a kábel lehet eltörve szerintetek?
Sokan mondják, hogy nem jó a régi antenna de ezt nem hiszem ugyanis eddig jó volt kb egy fél éven keresztül meg sem szakad az adás egyszer sem egyik csatornán sem néztem a csatlakozókat a tv be menet kábelnél és az antennánál is újra is kötöttem mind a kettőt de akkor sem a kábel törés gyanúra meg azért gyanakszom mert ha a mozagtom a kábelt hól jobb a jel hól rosszabb szerintetek ez a baj mert ez kb egy ezres mert 15m kellene én legalábbis erre gyanakszom?!?
2018. máj. 4. 20:15
2/10 anonim válasza:
a kábelen vagy a készülékeken lévő csatlakozók kilazulhattak vagy eloxidálódtak.
2018. máj. 4. 20:17
3/10 Bubuka508 válasza:
Vagy a kábellel, (eltört esetleg a belső ere) vagy a rajta levő csatlakozókkal, vagy az antenna csatlakozóival történhetett valami guzmi (lazulás, oxidáció), legjobb ezeket kapásból kicserélni, az még nem kerül egy vagyonba, csak a szerelési munka van vele. Ha ilyesmi van, az nyugodtan megeheti a jelet.
2018. máj. 4. 20:24
4/10 A kérdező kommentje:
A készülékben nincs kilazulva semmi azt most néztem a csatlakozókat már át ellenőríztem újra is kötöttem az antennát is és akkor szerinted egy új koaxiális kábel szereted megoldaná a problémát az antennának sincs semmi baja ahhoz képest nem rozsdás meg semmi
2018. máj. 4. 20:24
5/10 A kérdező kommentje:
Vagy ha nem a kábel mert ha a belső ér lenne eltörve akkor még annyit sem fogna akkor esetleg az is lehet hogy a kábelt nem jól kötöttem hozzá az antennához de ha az antennával van baj és akkor inkább avval nem is bajlódok mert a mostani antennák a legolcsóbb is kb vagy 5000 Ft annyit nem ér meg annyira nem is fontos
Nem tudom nem hiszem mert már kb 4. napja ilyen, ilyen hosszú ideig nem hiszem hogy karbantartás lenne, biztos nálam van valami bibi mert szomszédban pl működik
2018. máj. 4. 21:31
8/10 A kérdező kommentje:
Szerintem az antenna nem jó vagy nem jól van beállítva vagy esetleg rá kötve a kábel mert MT az MTV csatornánál a a jelentőség az 5% a minőség viszont majdnem 100% de ha arrébb mozdulok akkor már meg is szakad a többi pl RTL klub vagy TV2 nem az jelerősség 10% ám minőség meg kb 5% ezeknél nagyon szakadozik szerintem vagy az antenne van rosszul beállítva vagy a kábel rosszul rakötve nem tudom passz feladom vagy lehet az egész rossz
2018. máj. 4. 21:36
9/10 anonim válasza:
A régi (lepke?)antennák érzéketlenebbek a felső frekvenciákra, a MinDigTV pedig ezeket is használja. Nagyobb távolság esetén nehezebb vagy lehetetlen a magasabb frekvenciák vétele velük, ezért mondják, hogy nem jó hozzá. Az adó közelében egy darab dróttal is kiváló adás vehető, ahogy megyünk messzebb az adótól, úgy kell egyre jobb, nagyobb nyereségű antenna.
Érdemben pedig az antenna helytelen beállítása, kábelszakadás, egy esetleges erősítő tönkremenetele, vagy egy közelben üzembe helyezett zavaró tényező okozhatja a gondot. Haladni kell szépen, sorban. Kizárni a kábelhibát, (pl. multiméter szakadásvizsgálatával), kizárni az antennahibát, bár egy passzív antennán nem sok minden tud tökremenni, kizárni a vevő hibáját, egy másik eszközzel kell kipróbálni.
2018. máj. 5. 22:29
10/10 anonim válasza:
Lehet az antenna elmozdult egy picit másik irányba és emiatt romlott a vétel. Nekem a padlástérben volt elhelyezve egy tetőantenna és egy ablakon keresztül nézett a toronyra. Sokáig tökéletesen ment minden, viszont egyik napról a másikra alig pár csatorna jött csak be. Amikor felmentem megnézni akkor láttam hogy az antenna rögzítése kilazult és szó szerint lehuppant a padlóra. Egy gerendára volt ráerősítve nálam kb 160 cm magasan. Jelenleg már szoba antennát használok erősítőset és kiválóan üzemel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!