Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Aki digitális fényképezőt...

Aki digitális fényképezőt használ, az milyen formátummá viszi át az elkészült képeket?

Figyelt kérdés
Túl nagy helyet foglal el amit eleve használ a gép.
2010. jún. 11. 23:51
 1/8 A kérdező kommentje:
Videót akartam írni, bocs!
2010. jún. 11. 23:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem .mov-ban.
2010. jún. 12. 00:08
 3/8 anonim ***** válasza:
HÁT ÉN AVI BAN HAGYOM MERT ÍGY NEM ROMLIK
2010. jún. 12. 07:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Eszetlenül nagy fájlokat generál, mert nem tömöríti. Nálam egy 30-40 perces film 2 GB. Windows Movie Makerben újramentem szintén .avi formátumba, es tizedére esik össze. Látható minőségromlás nincsen.
2010. jún. 12. 07:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Kedves utolso megkerlek ird le hogy windows Movie makerben hogy kell ujra tomoriteni...
2010. jún. 12. 07:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szakember filmfeldolgozásban, csak azt írom le, én hogyan csinálom. Angol változattal rendelkezem (5.1-es verzió, ami Windows XP-vel jön), a menüpontok magyar neveit nem ismerem.

Windows Movie Maker elindít. Főablak "Collecton" részére egérrel ráhúzom a fényképezőgépről letöltött videót. Kiírja: "Importing files..." ez eltart egy darabig. Amikor végzett, a képernyő alsó részén van egy olyan, hogy "Timeline" vagy "Storyboard", annak függvényében, hogy melyikre van éppen állítva. Esetünkben bármelyik jó, a Storyboard-on jelenetek szerint lehet összerakni a videót, a Timeline nézetben pedig némi vágást is lehet eszközölni rajta. Arra ráhúzom a videót a Collection részről. Itt lehetőség van több filmet is egymás után rakni, amiket előzőleg ráhúztunk a Collection részre.

Ekkor a képernyő bal oldali részén található "Movie Tasks" fülön aktívvá válik a 3-as opció, a "Finish Movie". Nyilacskával legördít, különféle kimentési módok közül lehet válogatni, én a "Save to my computer"-t szoktam alkalmazni.

Előjön egy varázsló, ide megadjuk a videó nevét, hogy hová mentjük, majd a Továbbra kattintva előjönnek a film méretére/minőségére vonatkozó beállítások. Itt be lehet állítani, hogy legjobb minőségben mentse le ("Best quality for playback on my computer (recommended)" - én ezt használom), de lehet fájlméret szerint is (pl. férjen bele 700 MB méretbe), vagy alatta az "Other settings"-nél még több variáció a Pocket PC-től a különféle hálózaton való lejátszáshoz optimalizáltig.

Továbbra kattintva kimenti a filmet a beállított formában.

Azt tudni kell még, hogy elég instabil a program, komolyabb munkákra (legalábbis nálam) nem alkalmas, gyakran kifagy. A gyakorlat azt mutatja, hogy a fényképezőgép által rögzített fájlok kisebbre tömörítésére szuperül alkalmas, de ha vágni kell, vagy komolyan szerkesztés szükséges, akkor javaslom az Adobe Premiere-rel kísérletezni.

2010. jún. 12. 09:02
 7/8 anonim ***** válasza:
ha HD anyagot vesz fel a fényképeződ (pl 720p videót) érdemes h264 codecet használni a tömörítéshez. Nem romlik a minőség ha pl 3000kbps-ra állítod a bitrátét, de a videó mérete jelentősen csökkeni fog. a hang gondolom wav-ban van, érdemes azt is mp3-ba konvertálni. virtualdub-ot ajánlom, ha a fényképeződ avi-t használ...
2010. jún. 12. 10:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem hd-ban vesz fel de nagyon nagy foprmatumban...4 gigas memo van benne es kb 2,8 szabad es 640X480-ban 30 fp-erl csak 20 percet lehet atallitottam 15 fpre es ugy lehetett 40et de majd atalakitom...
2010. jún. 12. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!