Hogyan kössem és hogyan számoljam ki?
Nem lesz az ennyire egyszerű.
Az ok hogy a magashoz kell minimum egy kondi, mert ha megkapja a teljes spektrumot, nem tudja lesugározni nagy intenzitású mély hangokat.
De a mély sem kaphat nagyobb frekit, mert az sem tudja lesugározni, csak felzabálja az energiáját, amitől fölöslegesen melegszik.
Kezdd mondjuk ezzel:
Meg ezzel:
Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy mit írjak ezek után... Egyáltalán nem vagyok egy audiophil alkat és szakértő, de amikor a kérdező szerint:
1. Az impedancia az ugyanaz mint az egyenáramú ellenállás
2. Erősítő kimeneti impedancia és hangsugárzók impedancia illesztése az úgy ismeretlen fogalom ( kell oda egy 100 ohmos ellenállás oszt jó napot )
Tudod mit... te vagy a király :) Pakold be párhuzamosan és sorosan meg esetleg gömbkapcsolásban is a dolgokat.
Mi meg beszélünk itt hülyeségeket Szirty Mesterrel...
Ha nem megoldható egy hangváltó beszerzése (gondolom anyagi okok miatt), akkor úgy jársz a legjobban ha a mostani cuccaidat eladod és veszel a pénzből egy bármilyen hangfalat. Garantáltan jobban fog szólni.
Tényleg jó dolog egy ilyen hangváltó, anélkül szinte nem ér semmit.
"Nem értek annyira hozzá, ezért gondoltam megkérdezem itt, hátha van valaki akinek hasonló problémája volt/van."
Mi meg leírtuk, hogy működnek a dolgok. Nincs ezzel semmi baj.
"Nem értem, mi ezzel a probléma. Próbálom megérteni, hogy hogyan lehet ezt a dolgot megoldani.. Nem kell lenézni a másikat azért mert valamit nem ért!"
Te nem értel minket. Neked hiába írtuk le, csak azért is ragaszkodsz a saját dolgodhoz ( holott magad is elismered, hogy nem értel hozzá )
Bocs, de ha szerinted ez kötözködés akkor nem velem van a baj.
"Ha nem tudsz hasznos dolgot mondani, akkor inkább ne is írj semmit!!"
Leírtam: hangváltó kell. Megvalósítja az impedancia illesztést is és a frekvencia váltást is a hangsugárzóknál. Te pedig továbbra is jössz a 100 ohmos dolgaiddal...
Te tipikusan olyan kérdező lehetsz, hogy százszor megkérdezed ugyanazt és csak azt fogod elfogadni amit te is gondolsz.
Megteheted, szíved rajta, de attól a impedancia még impedancia marad, sajnálatos módon több utas hangrendszerek is úgy fognak működni ahogy mi gondoljuk - nem pedig úgy ahogy te.
"Az első válaszolónak köszönöm, áttanulmányozom a linkeket"
Mit fogsz rajta tanulmányozni? Mert azt még el tudom képzelni, hogy még beírod a két impedanciát. A frekvenciát honnan fogod tudni? Nálad van a két hangszóró átviteli karakterisztikája? Vagy rákötsz egy sweep generátort és leméred magad? Ok, tegyük fel valamit megsaccolsz..jobb az is semminél.
Ám utána látod lesznek ott mindenféle tekercsek meg kondenzátorok ( sajnos a hangváltók ilyen jószágok ), az még ok, hogy kondenzátort veszel a boltban, de pl ha ki jöneked, hogy 150 mH induktivitás (írtam egy értéket) kell azt honnan fogod leakasztani ?
Van induktivitás mérőd is? Nem ördögtől való dolog, de azért nem jön szembe veled az utcán...
Szirty Mester megírta neked az elméletét, én pedig adtam egy gyakorlati tanácsot - mivel a jelenlegi tudásoddal te nem tudsz megépíteni ilyesmit.
Nem lenézés, nem lekezelés, teljesen jó szívvel adtam - amit te egy rossz érvel lesöpörtél.
Mondok egy analógiát: mondjuk olajat szeretnék cserélni a motoromban. Nem értek hozzá, de úgy gondolom az használt étolaj is jó. Végül is keni az alkatrészeket, majd nem pörgetem.
Jössz te és azt mondod, hogy inkább vidd egy szerelőhöz, vagy rakd bele az XYZ márkás olajat.
Erre én azt mondanám, hogy á nincs pénzem, jó az étolaj szerintem, majd nem hajtom szét a motort...
Hidd el nekem, hogy a legjobb tudásom szerint adtam a tanácsot, semmi de semmi lenézés nem volt részemről. Lehet, hogy neked kötözködésnek tűnik - nyilván én is hibás lehetek a fogalmazást illetően - ha így volt bocs, de azért vagyunk itt páran akik próbálnak korrekt válaszokat adni.
Jó. Akkor csináljuk máshogy.
Hagyd az ellenállást, nem kell.
Vegyél egy néhány uF kapacitású kondenzátort (lehetőleg ne elkót) és azt kösd sorba a magas sugárzóval.
Ha túl halk vagy nagyon "cincog" tegyél nagyobb kondit (vagy tegyél az előzővel párhuzamosan még egyet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!