Pipko kérdése:

Hogyan kössem össze?

Figyelt kérdés
Van 1 okos tv-m és 1 orion ht550 hangrendszerem.Össze szeretném kötni hogy 5.1 ként funkcionáljon.Kérdés tudja e a tv az 5.1et.Kimenetek hdmi sima jack illetve optikai.A hangrendszeren 6 db rca a bemenet.

2018. jan. 4. 08:00
 1/5 anonim ***** válasza:
45%
Legegyszerűbb, hogy ha rca-jack átalakítóval összekötöd.
2018. jan. 4. 08:19
 2/5 anonim ***** válasza:
44%
Üdv. Én jack-rcl-el kötöttem össze az enyémet, és úgy szépen szól. Én forrsztottam hozzá csatlakozót, de venni is lehet.
2018. jan. 4. 08:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A sima jacken, ami gondolom a fejhallgató-kimenet, nem megy ki 5.1 csak sztereo. A hdmi és az optikai pedig digitális. Ezeket csak úgy tudnád az analóg rca-csatlakozókra kötni, ha először egy digitális-analóg átalakítóra kötöd. Ilyenből van csak sztereo analóg kimenetű és 5.1 is. De ezek itthon elég drágák, kínából mondjuk olcsóbbak. Ezek aktív eszközök, proci van bennük és áram kell nekik.
2018. jan. 4. 09:02
 4/5 A kérdező kommentje:
A jack-rca az stimmel.Csak az a gondom vele hogy 2.0.Ez az átalakító viszont közelebb hozott a megoldáshoz,de valóban borsos az ára.Ha beszereznék 1 ilyet elvileg működhetne is ha pl a tv-vel betallóznék 1 dvd filmet a számítógépről?Mármint 5.1-be?Ha nem akkor a tegnap kapott ötlet marad.Olyan dvd amin ki van vezetve rca-n minden hangfal külön és akkor lemez vagy pendriveal nézni filmeket.
2018. jan. 5. 06:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Ebay-en 6000 Ft alatt van:

[link]

[link]

[link]

[link]

De asztali lejátszóval lehet jobban járnál. Viszont én Blu-Ray lejátszót javaslok, az nagyon sok formátumot visz, FullHD mkv-kat is, tévéből felvett ts-t is, youtube mp4-et, avikat, szóval szinte mindent. És persze Blu-Ray lemezt, DVD-t. Van rajta USB is. DVD-lejátszó DVD lemezt visz csak meg esetleg avit, HD filmeket nem, ami pedig tévére nem ártana.

2018. jan. 5. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!