Hogyan kössem és hogyan számoljam ki?
Figyelt kérdés
Üdv! Adott egy hangfal, amibe van 2 mélysugárzó, (300w) és egy magas piezzo. Ezeket párhuzamosan kötöttem, mivel a két hangszóró 8 ohm, így ha minden igaz, akkor 4 ohm lesz az eredő ellenállás. A magasat is belekötöttem ebbe a párhuzamos körbe. A probléma az, ha nagyobb hangerőn hallgatom, a magas ugyan azt a jelerősséget kapja mint a két hangszóró, ezért berecseg. Hangváltó nincs. Úgy tudom, hogy egy kondenzátort és egy ellenállást kell kötni a piezzoval sorba illetve párhuzamosan. A kérdésem az lenne, hogy hogyan számoljam ki, hogy mekkora elllenállás, és kondenzátor kell bele hogy a magas ne recsegjen? Előre is köszönöm a válaszokat! :)2018. jan. 16. 19:52
11/15 anonim válasza:
Akár jó is lehet. A keresztezési frekvencia 2.8 kHz, ami szerintem akár jó is lehet. Általában 2,5 - 3 kHz között szokott lenni. Azért írtam hogy írd le a hangsugárzó típusát amikor vásárolni mész ( vagy vidd magaddal a cuccot) mert egy jó boltban megnézik neked akár katalógusban a hangszórók átviteli jellemzőit és az alapján ajánlanak neked hangváltót.
12/15 anonim válasza:
Azt még elfelejtettem írni, hogy a recsegést okozhatja a csévetest állapota is ( ha már nem jó állapotú ), ezen sajnos általában csak cserével segíteni.
13/15 Szirty válasza:
Piezo! (nincs csévetest meg tekercs)
14/15 anonim válasza:
Így van, de én nem a piezora gondoltam.
15/15 anonim válasza:
Egyéként szerintem "megoldotta" a srác:
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!