Mekkora teljesítményű töltő kell?
Egy 2,3Ah kapacitású akkuhoz 2A-s töltő? Mégis mit kezd vele?
Nyugodtan használhatod, az 1A-s töltő bőven kielégíti azt a töltésvezérlőt.
Én meg kb. azt se tudom, hol az eredeti töltőm, PC-m van, ha kell tölteni, mindig onnan töltöm miközben rendezem a hívás és SMS listát.
Az aksi 3000-es, és mint tudjuk az USB 0,5A-t tud, és tényleg csak annyit, a töltési időből látható.
Éz megy kb. 4 éve, ugyanazzal az akkuval, igaz igen ritka, hogy 50% alá merüljön.
Direkt vagy ilyen buta?
A Lenovo A6000-es mobilban egy 2300mAh-s telep található.
2A-s töltő pedig óriási volna, sehogy sem bírná.
Gyors töltést sem támogat, ezáltal kissé furcsa volna az elmélet 69 perces töltöttség 0-100%-ra, mégpedig a mobilpiacon a OnePlus megoldása az eddigi leggyorsabb, és még az sem végez ilyen hamar.
Ezek után kérdezem én! Mégis mi a fa**ért kell félreinformálni a kérdezőt?
Még mielőtt elfajulna a vita, azért megosztanék némi tapasztalatot..
Olykor stabilizált, akár 10A-t is tudó tápegységről töltök, tudok kapacitást is mérni, és ha valami gond van, látom a történést, utal a rendszer hibáira. USB aljzat kiépítve, feszültség ás árammérő folyamatosan látható természetesen.
3000-es akkuval rendelkező telefont soha nem kezd tölteni 0,9-nél nagyobb árammal.
Ezt csak kb. 2 óráig teszi (melegszik ám hátul a telefon), aztán szépen elkezd esni folyamatosan a töltőáram és vagy + 2-3 óra után fejeződik be a töltés.
Még az 5000-es tablet se vesz fel igen többet 1,4 A-nél.
Pedig ugye volna áram bőven, mégsem teszi a készülék, mert ennek "határt szab" a beépített elektronika, ami figyeli a melegedést és a töltöttségi fokot, ahhoz igazítja a töltőáramot.
Ez a folyamat kb. minden készüléken így működik, a töltés jellege mindig ilyen, természetesen az akku kapacitásoktól függ az induló töltő áram nagysága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!