Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mekkora teljesítményű töltő kell?

Mekkora teljesítményű töltő kell?

Figyelt kérdés
Van egy Lenovo A6000 telefonom amit ajándékba kaptam (használtan). De sajnos fülhallgató nélkül és egy kétes, gyenge teljesítményű(500mAh) töltővel érkezett,ami nagyon lassan tölti. Próbáltam egy 1000mAh töltővel ami rendesen töltötte. De nem tudom hogy melyiket használjam. Tudnátok segíteni? Köszi a válaszokat.

2017. dec. 17. 17:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Bármelyiket használhatod, max. az első lassabban tölti fel.
2017. dec. 17. 17:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
2A-eset használok 4100mAh-es aksihoz.
2017. dec. 17. 17:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyárilag 2A -s jár a Lenovohoz
2017. dec. 17. 17:47
 4/10 anonim ***** válasza:

Egy 2,3Ah kapacitású akkuhoz 2A-s töltő? Mégis mit kezd vele?

Nyugodtan használhatod, az 1A-s töltő bőven kielégíti azt a töltésvezérlőt.

2017. dec. 17. 19:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Kedves #4 es. Akkor írd meg a Lenovonak, hogy baromságot árulnak. Ugyanis az A 5000 mobilhoz, is meg a 7600 as tablethoz is gyárilag csomagolták A 2a ES TÖLTŐT. A kérdezőnek meg A 6000 es telója van..és az sem 2000 ma os. Nem tudom hogy honnan vetted a 2000 ma-t. De megnyugtatásul írom, hogy az 1700 ma s iphone es emet is ezzel töltöm, már 4 éve.
2017. dec. 17. 19:47
 6/10 anonim ***** válasza:

Én meg kb. azt se tudom, hol az eredeti töltőm, PC-m van, ha kell tölteni, mindig onnan töltöm miközben rendezem a hívás és SMS listát.

Az aksi 3000-es, és mint tudjuk az USB 0,5A-t tud, és tényleg csak annyit, a töltési időből látható.

Éz megy kb. 4 éve, ugyanazzal az akkuval, igaz igen ritka, hogy 50% alá merüljön.

2017. dec. 17. 22:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Direkt vagy ilyen buta?

A Lenovo A6000-es mobilban egy 2300mAh-s telep található.

2A-s töltő pedig óriási volna, sehogy sem bírná.

Gyors töltést sem támogat, ezáltal kissé furcsa volna az elmélet 69 perces töltöttség 0-100%-ra, mégpedig a mobilpiacon a OnePlus megoldása az eddigi leggyorsabb, és még az sem végez ilyen hamar.

Ezek után kérdezem én! Mégis mi a fa**ért kell félreinformálni a kérdezőt?

2017. dec. 17. 23:29
 8/10 anonim ***** válasza:

Még mielőtt elfajulna a vita, azért megosztanék némi tapasztalatot..

Olykor stabilizált, akár 10A-t is tudó tápegységről töltök, tudok kapacitást is mérni, és ha valami gond van, látom a történést, utal a rendszer hibáira. USB aljzat kiépítve, feszültség ás árammérő folyamatosan látható természetesen.

3000-es akkuval rendelkező telefont soha nem kezd tölteni 0,9-nél nagyobb árammal.

Ezt csak kb. 2 óráig teszi (melegszik ám hátul a telefon), aztán szépen elkezd esni folyamatosan a töltőáram és vagy + 2-3 óra után fejeződik be a töltés.

Még az 5000-es tablet se vesz fel igen többet 1,4 A-nél.

Pedig ugye volna áram bőven, mégsem teszi a készülék, mert ennek "határt szab" a beépített elektronika, ami figyeli a melegedést és a töltöttségi fokot, ahhoz igazítja a töltőáramot.

Ez a folyamat kb. minden készüléken így működik, a töltés jellege mindig ilyen, természetesen az akku kapacitásoktól függ az induló töltő áram nagysága.

2017. dec. 18. 15:11
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az összes választ! :)
2017. dec. 19. 17:15
 10/10 NTBS ***** válasza:
Mindegyik jó.
2022. máj. 22. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!