Az természetes ha melegszik az erősítő?
Házimozi erősítő Denon AVR-X540BT
Túlmelegszik és kikapcsol
hangos zene hallgatás közben
Teljesen új erősítő!
Először is ohmot nem ad le semmi. Az egy olyan tulajdonság mint a tömeg, (kivéve hogy lehet frekvencia függő). A 4-8 Ω tartomány esetén, ha a 4 Ω körül vagyunk sokat, akkor az olyan mintha 4 Ω-mal terhelnéd az erősítődet. Ilyenkor nagyobb áram folyik, mintha (az ideális) 6 Ω-mal terhelnéd, ezt bizony nem biztos, hogy szereti az erősítő. Sőt! Ezért jó esetben lekapcsol, rossz esetben tönkremegy (megsütöd a tranzisztorokat/diódákat/stb-t).
Nem beszélve arról, hogy ha 6 Ω - os az erősítő, akkor a maximális teljesítményt 6 Ω-os terheléssel éred el!!!
nem tudom megérteni hogy miért azt írják rá hogy 4-8 ohm ha nem lehet ohmot állítani rajta. Ingadozni meg nem ingadozhat az ohm.
tehát 6 8 vagy rosszabb esetbe 4 homot ad le?
"nem tudom megérteni hogy miért azt írják rá hogy 4-8 ohm ha nem lehet ohmot állítani rajta."
Erre a kérdésre már ha jól számoltam 3-szor kaptál választ. De még egyszer: a hangszóró impedanciája (ellenállása) frekvenciafüggő. Frekvencia az megvan hogy micsoda, igaz?
frekvencia hm igen :D?
Úgy van ez akkor (józan paraszt ésszel nem nagyon értek hozzá) van egy adott frekvenciája a hangfalnak meg van az erősítő ami x y frekvenciát tud biztosítani és attól függ hogy ez a frekvencia miylen tartományba esik és ez a tartomány válassza meg hogy 4 6 8 ohmon szól a hangfal
így működik valahogy?
Valahogy így. Csak annyi hogy nem csak 4,6,8 Ohm lehet hanem 4 és 8 között akármennyi, pl. 5,92 Ohm.
(Amúgy ezt nem tanultad iskolában? Mármint a frekvenciát és az ellenállást. Nem kötözködésből kérdem, csak érdekel. Ahogy észrevettem mostanában egyre nagyobbak az iskolák közötti eltérések.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!