Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az természetes ha melegszik...

Az természetes ha melegszik az erősítő?

Figyelt kérdés

Házimozi erősítő Denon AVR-X540BT

Túlmelegszik és kikapcsol

hangos zene hallgatás közben

Teljesen új erősítő!

2017. dec. 15. 16:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Az adatok alapján működnie kéne - amennyire én értek hozzá. Szerintem hívd fel az ügyfélszolgálatot, keresd meg a számlát, és cseréltesd ki, ez a legjobb, amit tehetsz.
2017. dec. 16. 09:08
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
A hangszóród érzékenysége 90 dB, azaz 1 W-on, 1 m távolságban ekkora hangnyomásviszonyt produkál. Ez azt jelenti, hogy 128 W-on, 111 dB hangviszony érhető el, (mivel az erősítőd maximális terhelhetősége 130 W, ezért ennél nagyobb hangviszonyt nem tudsz elérni). Vegyél egy nagyobb terhelhetőségű erősítőt, ha bömböltetni akarod.
2017. dec. 16. 09:40
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Először is ohmot nem ad le semmi. Az egy olyan tulajdonság mint a tömeg, (kivéve hogy lehet frekvencia függő). A 4-8 Ω tartomány esetén, ha a 4 Ω körül vagyunk sokat, akkor az olyan mintha 4 Ω-mal terhelnéd az erősítődet. Ilyenkor nagyobb áram folyik, mintha (az ideális) 6 Ω-mal terhelnéd, ezt bizony nem biztos, hogy szereti az erősítő. Sőt! Ezért jó esetben lekapcsol, rossz esetben tönkremegy (megsütöd a tranzisztorokat/diódákat/stb-t).

Nem beszélve arról, hogy ha 6 Ω - os az erősítő, akkor a maximális teljesítményt 6 Ω-os terheléssel éred el!!!

2017. dec. 18. 20:55
 14/23 A kérdező kommentje:
4 ohm-os házimozi erősítőt nem nagyon találok
2017. dec. 19. 13:24
 15/23 A kérdező kommentje:

nem tudom megérteni hogy miért azt írják rá hogy 4-8 ohm ha nem lehet ohmot állítani rajta. Ingadozni meg nem ingadozhat az ohm.

tehát 6 8 vagy rosszabb esetbe 4 homot ad le?

2017. dec. 19. 13:26
 16/23 anonim ***** válasza:
47%
info@totel.hu ez a Denon központi szerviz email cime, itt kérdezd meg a dolgot, ök csak tudják, hogy jó-e a hangfal hozzá.
2017. dec. 19. 18:59
 17/23 A kérdező kommentje:
ez nem rossz ötlet :) köszi
2017. dec. 19. 20:22
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

"nem tudom megérteni hogy miért azt írják rá hogy 4-8 ohm ha nem lehet ohmot állítani rajta."

Erre a kérdésre már ha jól számoltam 3-szor kaptál választ. De még egyszer: a hangszóró impedanciája (ellenállása) frekvenciafüggő. Frekvencia az megvan hogy micsoda, igaz?

2017. dec. 19. 20:53
 19/23 A kérdező kommentje:

frekvencia hm igen :D?

Úgy van ez akkor (józan paraszt ésszel nem nagyon értek hozzá) van egy adott frekvenciája a hangfalnak meg van az erősítő ami x y frekvenciát tud biztosítani és attól függ hogy ez a frekvencia miylen tartományba esik és ez a tartomány válassza meg hogy 4 6 8 ohmon szól a hangfal

így működik valahogy?

2017. dec. 20. 13:15
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Valahogy így. Csak annyi hogy nem csak 4,6,8 Ohm lehet hanem 4 és 8 között akármennyi, pl. 5,92 Ohm.

(Amúgy ezt nem tanultad iskolában? Mármint a frekvenciát és az ellenállást. Nem kötözködésből kérdem, csak érdekel. Ahogy észrevettem mostanában egyre nagyobbak az iskolák közötti eltérések.)

2017. dec. 20. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!