Érdemes befektetni egy profi kamerára mindenféle előképzettség nélkül?
Szeretek fényképezni de nem értek hozzá. Egyetlen mesterem a 6mpx-es fényképezőm, amivel fotózok de hát azzal nem lehet profin, én viszont szeretnék. Dícsérik a képeimet mert nemcsak egyszerűen látom a dolgokat, ezért gondoltam,hogy jobb lenne beruházni egy jobb kamerára canon 85-55mm-re (nemtudom mi az sem csak láttam,hogy ilyeneket használnak XD), de érdemes úgy,hogy semmit nem tudok? Nemtudom mi az blend, a zoomolást még igen, meg a fókuszt, de addig azt megoldottam photoshopal:)(abban elég jó vagyok:)
Szerintetek?
Hát szerintem is nagyon jó vagy fotoshopba ha ott zoomoltál meg fókuszáltál... Gratulálok.
És mivel tényleg semmit nem tudsz, ne is vegyél drága gépet, kár lenne érte...
Szépen kérdeztem, nem? Nem egy gyökér vagyok,akivel úgy beszélhetsz mint egy utolsó senkiházival.
Azt írtam,hogy fókuszáltam...azt jelenti nem, ha mondjuk az egyik pontja a képnek hangsúlyosabb, míg a másik homályosabb.
Egy DSLR kamerára mindenkép megéri befektetni, mert habár rosszab gépppel is lehet jó fotót azért az embernek igazi mozgástere csak egy ilyen kamerával van. Feltétlen vegyél hozzá egy fix 50mm f1.8-as obit is.
Azonban egy tényleg profi (pl. canon 5D 1D) kamerára nem éri meg még megvenned.
Amit kell már egy sima belépő DSLR kamera is megadja.
Köszönöm.
Én sem gondoltam egy full profi gépre, mert nem ez a hivatásom szóval érted mire gondolok ugye:)
Úgy gondolom én is,hogy a jó kép inkább a fotóson múlik, de azért ad a kamera is hozzá bőven:)
Igen van az a közkeletű szólás, hogy jó fotós bármivel tud alkotni, de finomam szólva egy kissé torz és csúsztattot mondás.
Valójában minél rosszabb a gép annál szükebb mozgástere van az embernek.
Egy DSLR esetén viszont nem szidhatjuk már a gépet egy rossz fotó esetén. ;-)
oké oké...meglesem ezt,aztán lesz ami lesz:)
azért félek rendesen, mert a fotósok többsége igazi ragadozó és kemény kritikák érik a kezdőket:S
Fotós köröknél nehezebb olyan közösséget találni ahol a magas férfi arány ellenére a "hisztis pics@" effektus ilyen gyakori lenne.
Ezt hihetlenül fejlett több szinten végzik, szinte minden témában van miért a másik torkának esni.
Üdv a klubban! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!