Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Van egy rózsaszínes pötty a...

Van egy rózsaszínes pötty a TV közepén mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Régi tévéről van szó, szerintem azért lehet mert egész este ment reggel 7 ig és felmelegedhetett és mikor kikapcsoltam láttam azt a neonrózsaszín pöttyöt, és mint a gyertya úgy "lobogott" azt hittem elsőnek hogy kigyulladt belülröl XD kb köröm nagyságú. Nagyon megijedtem még sosem láttam ilyet, szerintetek mi lehetett? Mert ugye mire ezt leírtam addigra már alig látni a pöttyöt. Bemerjem még kapcsolni?

2017. márc. 17. 07:34
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hát az a baja hogy régi, kezd kiégni a fluoreszkáló réteg, de ettől még nézhető, még egy darabig...
2017. márc. 17. 07:40
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem zárja le a képcsövet kikapcsoláskor.

Azon a ponton idővel be fog égni a fénykibocsátó réteg, azaz sötétebb folt lesz rajta mikor képet ad. Amúgy nem lesz baja, pl. nem gyullad ki vagy ilyesmi.

Technikailag sincs a működésre nézve semmi jelentősége azon kívül amit írtam.

2017. márc. 17. 07:42
 3/3 Wadmalac ***** válasza:
100%

Amikor kikapcsolod, a térítőtekercsek megállnak, de a katódsugár még nem, innentől a sugár nem fut végig a képernyőn csíkonként, hanem a képernyő közepére irányulva világít.

A régi CRT tévéknél a kikapcsoláskor mindig a függőleges térítés állt le először, akkor csak egy vízszintes csík maradt a képernyő közepén, utána a vízszintes térítés is, a csík összement egy pontba.

2017. márc. 17. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!