Duphaston-tól vérzés? Inkább Utrogestant kérjek? 7. hétben vagyok, barnázásra kaptam Duphaston-t, az első tabletta után 2 pötty vér jött, utána halvány rózsaszínes.
Aztán elkezdtem megint vérezni, darabos is volt, megemelték a Duphastont 3x2-re, de még mindig van a barnázás és enyhe vérzés. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez a Duphaston-tól van. Az Utrogestan jobb lehet ennél? Ja, és darabos vérzés után is szerencsére megvolt a babám. Mióta szedem, nehéznek érzem a méhemet. Nektek is volt ilyen mellékhatás?
Múlt héten éreztem, hogy fáj a bal oldalam is, az UH-os nő azt, mondta, hogy a petevezeték ki van egy kicsit tágulva, ami gyulladástól lehet, erre kaptam Canestent. Úgy tűnt, hogy elmúlik, de 2 napja megint fáj. Tippeket nem fogadnak jól az orvosok, de lehet, hogy valami ráhúzódott a petevezetékemre, és az okozta az elején is barnázást, a vérzést pedig a Duphaston. Lehet, hogy egy antibiotikum rendbe tenne mindent. Bocsi, hogy ilyen hosszan írtam, de már túl vagyunk egy méhen kívülin, ezért nagyon aggódom.
A Duphaston nem okoz vérzést, pont a barnázásra adják,de csak akkor hat ha sárgatestelégtelenséged van, viszont a barnázás még gyógyszer mellett sem tűnik el varázsütésre. Én az 5 héten kaptam Duphastont mert én is barnáztam ( előzményben missed ab. ) 3x2 szedtem még 5 napig barnáztam, majd elmúlt, és a 14 hétig szedtem a gyógyszert. Más probléma ezután nem volt a terhességem során.
Viszont ebben a korai időszakban elmehet a baba nemcsak a sárgatestelégtelenség miatt, hanem ferőzés miatt, és fejlődési rendellenesség miatt is megindulhat a vérzés, vagy a fenyegető vetésés.
A sárgatestelégtelenségre nagyon jól hat a Duphaston, csak a lényeg hogy szigorúan és folyamatosan kell szedni, majd a 12 hét után fokozatosan a dózis csökkentésével lehet elhagyni.
Köszi, hogy válaszoltatok!
Én is azt hittem, hogy elmúlik, aztán jött a vérzés, de legalább tudom, hogy mással is előfordult az ilyen.
Boldog babavárást és babázást Nektek is!
Szia!
12+6 hetes vagyok. Én 3*1 Duphastont szedek. Én is barnázásra kaptam, és nekem is volt kis vér, meg rózsaszínes folyás is. Két hét után mulasztotta el. Amikor a 12. hetet betöltöttem csak úgy abba kellett hagynom, de akkor nagyon fájt a hasam, így most még egy heti adagot felírtak.
Szerintem nagyon jó gyógyszer. Nekem csak gyomorégést okozott, de az akár a baba is lehetett.
Ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!