Miért csak 72,2 Mbps-ot fogad a laptopom egy D-Link Dir-842 Típusú gigás routertől?
Tudja még rontani az átvitelt az interferencia is. Telepíts egy androidos eszközre wifi analizert és nézd meg hogy tiéddel ugyanazon a csatornán sok környékbeli router van-e. A router alapból automatán van, kinézel egy nem túlzsúfolt csatornát és fixre beállítod benne.
Ebben a routerben van 5GHz sáv is, ez azért jobb, mert kevesebben használják.
Ez is lehet a másik alternatíva, csak gondolom a lapi nem támogatja.
Nézni kell a lapiba egy kétsávos wifi kártyát és kicsierélni, vagy egy usb wifi sticket, ami kétsávos.
Gondolkodhatsz még alternatív firmware ben is. Én sokáig használtam a DD-WRT firmwaret, de ott van még az Open-wrt is. Ezekben tudsz választani 40MHz es csatornasávszélt is fixen és szabadabban konfigurálható a router.
Én a TP-link routerjaimon (WDR3600, WDR4300) mindegyiken használtam, ha meggondolod magad gond nélkül vissza lehet rakni a gyárit is.
Most mondjuk egy TP-Link Archer C9 AC1900 van, ezen még a gyári van, de ha olyan kedvem lesz rányomok egy dd-wrt-t.
Sikerült megoldanom!
Volt egy olyan csúszka, hogy coexistence, az Auto 20/40Mhz alatt. Ezt kikapcsoltam és azonnal adja a legnagyobbat. Valaki meg tudja mondani, hogy pontosan mi is ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!